TIMRÅ NÄSTA. Henrik Haukeland fortsätter karriären i Hockeyallsvenskan till hösten.
Timrå IK

Ville stanna i Leksand: ”Det var vissa saker vi var oense om”

Det ar med dubbla känslor som Henrik Haukeland lämnade Leksand förra månaden. Å ena sidan hade han gärna hängt med klubben ned i Hockeyallsvenska, å andra sidan kände han sig mogen för en ny utmaning i jakten på en OS-plats med norska landslaget.
– Jag hade velat stanna, men det var vissa saker vi var oense om. Där var vi ganska långt bort ifrån varandra, säger målvakten till hockeysverige.se.

SOLNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
För två säsonger sedan var Henrik Haukeland tillsammans med Broc Montpetit Leksands stora kvalhjälte. Förra säsongen fick han stå lite i skymundan bakom finske Atte Engren i SHL. När sportrådet i Leksand skulle sätta ihop sitt lag efter degraderingen till Hockeyallsvenskan visade det sig att han inte längre fanns med i framtidsplanerna.
Det beskedet lämnade Haukeland via Instagram mitt under brinnande hockey-VM.

Ny klubbadress blir i stället Timrå som i likhet med Leksand spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong.
– Jag hade en väldigt, väldigt fin tid i Leksand och det är ett fantastiskt ställe att spela hockey på. Det var hur bra lagkamrater som helst och en väldigt bra grupp båda säsongerna jag var där, säger Henrik Haukeland när hockeysverige.se träffar honom på Goaliemanias målvaktscamp i Ritorp i Solna.

– Klart att jag var sugen på att stanna i Leksand samtidigt som jag var sugen och kolla på vilka andra möjligheter jag hade. Det var ändå bra att jag gick vidare både för Leksand och för mig.
– Jag hade velat stanna, men det var vissa saker vi var oense om. Där var vi ganska långt bort ifrån varandra och då var det bättre att jag gick vidare.

Hur har Leksands fans reagerat?
– Jag har bara fått positiva reaktioner. Leksands har helt fantastiska fans.


Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

VALDE TIMRÅ – TROTS SHL-INTRESSE

Det fanns ett visst SHL-intresse för Haukeland, men han valde ändå att ta chansen i Timrå på grund av förutsättningarna som finns i klubben.
– Anledningen till att jag valde Timrå var att jag tyckte att dom har ett väldigt spännande lag. Där kommer jag få chansen att spela i ett ungt lag, ett lag som vill framåt samtidigt som dom har en bra organisation och målvaktstränare (Peter Hirsch).

Kändes det viktigare att få mycket speltid i Hockeyallsvenskan än att eventuellt sitta som tvåa i SHL?
– Lite så var det absolut eftersom jag vill spela matcher. Nu kommer jag få tävla om att stå mot en väldigt duktig målvakt i Timrå (Victor Brattström) så det gäller att prestera annars får jag inte spela. Så är det i SHL också, att är man andrekeeper ska man klara av att gå in och spela regelbundet. Förutsättningarna för att jag ska få spela mycket är bättre i Timrå än vad det är i en SHL-klubb.

Upplevde du att intresset för dig som målvakt ökade efter att du spelat VM?
– Ja, det gjorde jag. Det var lite utländska klubbar som dök upp som jag inte hade haft kontakt med innan.

Var du sugen på att åka utomlands, om vi bortser från att Sverige inte är ditt riktiga hemland?
– Jag hade lite alternativ utomlands också, men jag kände för att vara i Sverige, jobba med bra målvaktstränare och utvecklas i lugn och ro.


Jonas Levén. Foto: Ronnie Rönnkvist

”HAN HAR VARIT SOM EN FARSA FÖR MIG I LEKSAND”

Det blir alltså även byte av målvaktstränare för Henrik Haukeland i och med flytten till Timrå. Han lämnar Jonas Levén och får i stället jobba med dansken Peter Hirsch.
– Nu känner jag inte Peter så mycket ännu eftersom jag bara mött honom en gång, men han verkade bra och väldigt intresserad. ”Levvan” har varit som en farsa för mig i Leksand, säger Haukeland med ett leende och fortsätter:
– Han är helt fantastisk och sprider mycket glädje omkring sig. Han har aldrig någon dålig dag på jobbet, kommer alltid med mycket skämt, är alltid positiv och säger aldrig något dumt om någon annan.
– ”Levvan” har en undanskymd roll, men jag tror att han är väldigt viktig för Leksand och deras ledarteam. Jag tror inte att det finns någon som har något ont att säga om honom. 

Du nämnde att Timrå har ett ungt och spännande lag. Nu tappar man ändå Jonathan Dahlén, Elias Pettersson, Jens Lööke, Mattias Nilsson med flera, är du inte rädd för att det blir en tuff säsong för Timrå i Hockeyallsvenskan?
– Timrå tappar lite folk, men det gör ju alla lagen. Där är det nog lika för alla. Jag måste erkänna att jag inte har så jättebra koll eftersom det blir så att jag följer den serie som jag spelar i. Därför har jag inte riktig koll på hur Timrå står sig gentemot andra lagen.
– Förra säsongen var det folk som kom in som knappt hade spelat i Hockeyallsvenskan i tidigare, men som tokdominerade. Jag tror att man ska ta en dag i taget och försöka bli bättre varje dag. Då tror jag att det kommer bli bra.

Det låter på dig som du har en bra distans till det du gör och ta det lite som det kommer.
– Klart att jag vill spela i ett vinnande lag, men gå man in med tron att vi ska komma topp två i Hockeyallsvenskan och att det ska lösa sig av sig själv så kan jag säga att det inte fungerar så. Hockeyallsvenskan är en jättetuff liga med många bra lag och spelare.

Nu har inte Henrik Haukeland enbart en spännande säsong i Timrå att se ram emot. I och med att han kom med till VM finns också stora möjligheter att han får chansen i OS nästa år.
– Det skulle vara jättestort att få spela OS för mitt land. det vore en ära. Samtidigt måste jag förtjäna den platsen.
– Presterar man hela säsongen får man vara med i OS. Om jag spelar som jag ska tror jag att jag kommer med till OS, men spelar jag dåligt kommer jag inte med, avslutar Henrik Haukeland.

Samtidigt som intervjun tar slut kör Västerviks nya målvakt Viktor Östlund styrketräning i solen under överseende av bland andra tioåriga Pelle från Kalmar. Han har leukemi och genomgår en tuff resa precis som Östlund gjort, men är nu inbjuden av campledarna Micce Andreasson och Stefan Persson att delta i Goaliemania.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 25 maj
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
torsdag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
15:20 Tyskland - Tjeckien VM
19:20 Schweiz - USA VM
19:20 Finland - Slovakien VM
01:00 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten