EN DAG PÅ JOBBET. Fotografen Joel Marklund kommer närmare ishockeyn än de flesta andra.
VM 2017

Svenske stjärnfotografen visar sina bästa hockeyfoton: ”Foppa vägrade att posera”

Ni har kanske inte sett honom, men ni har garanterat sett hans bilder. Joel Marklund är en av Sveriges främsta och mest prisbelönade sportfotografer. Hockeysverige.se satt sig ned med delägaren till Bildbyrån för att få en inblick i livet som fotograf – och för ta del av hans bästa hockeyfoton.

Han har vunnit mängder med priser för sina bilder, reser över hela världen för att täcka stora idrottsevenemang och har plåtat de flesta av jordklotets största atleter. Men för Joel Marklund var det inte kameran som var den första kärleken. Det var journalistiken.

När han i ung ålder tog sina första trevande steg i mediebranschen var det som tv-spels- och nöjesreporter på NSD hemma i Norrbotten. Han brann för skrivandet och ville ingenting hellre än att bli en riktigt vass skribent. Nu ville ödet annorlunda – och tur är kanske det. Inte bara för att 32-åringen är en av de mest respekterade och dekorerade sportfotograferna i Sverige i dag. Kanske framför allt för att yrkesvalet har gett honom en tillfredsställelse som journalistiken aldrig kunde erbjuda.
– Jag är en perfektionist, berättar Joel Marklund för hockeysverige.se.
– När jag satt med mina texter satt jag alltid till deadline, oavsett om jag hade en vecka på mig och bara förfinade saker. När man är fotograf kan man inte göra det på samma sätt. Har du missat en bra bild så har du missat den. En text kan du skriva om hur många gånger du vill. För mig var det väldigt skönt för sinnesron att inte ha den där pressen på samma sätt att kunna skriva om hela tiden. Det är mer ett tävlingsmoment att sätta bilden på en gång från början.

Det var när han blev ombedd att ta med sig en kamera ut på fältet under ett uppdrag som kärleken till fotograferingen började spira. Om passionen till journalistiken hade varit påtagligt var det ingenting jämfört med det som inträffade när han fick kameran i handen. Han lärde känna sitt nya verktyg innan och utan, slukade all litteratur han kunde hitta om fotografering och lade på så vis basen till den fotograf han är i dag. Men det var inte bara hantverket eller möjligheten att göra något konstnärligt som fångade honom. Det handlade lika mycket om att tävla.
– Det är inte bara idrottsutövarna som tävlar, det gör även vi fotografer, menar Joel Marklund och hävdar att det utifrån bestämda förutsättningar går att se vem som har tagit den bästa bilden från en viss match eller tävling.
– När det kommer till sport så händer allt inom ett väldigt specifikt område. Är man exempelvis på en Champions League-final finns det vissa moment som går att fota på bra eller dåliga sätt. I mångt och mycket handlar det om att ha en bild som berättar allting. Jag tycker ofta att det går att säga vad som är den bästa bilden får en ett speciellt moment, utifrån var man har suttit och hur man har fångat det.


Joel testar en målkamera under JVM i Montréal i vintras. Foto: Privat

”DET ÄR EN FÖRDEL ATT VETA VAD SPELARNA KOMMER ATT GÖRA”

I dag är Joel Marklund bosatt i New York och delägare i Bildbyrån som förser många av de stora mediehusen i Sverige med sportfoton. Han sköter mycket av firmans bevakning i Nordamerika. Under hockey-VM I Tyskland var han dock på plats i Europa. Det är sällan han missar ett större hockeymästerskap.
– Sedan 2009 har jag bara missat ett VM. Sedan har jag gjort alla JVM sedan det som gick i Tjeckien 2007/08. Jag spelade hockey själv när jag växte upp hemma i Boden och tycker att det är en rolig sport att fotografera. Men den är samtidigt väldigt komplex.

På vilket sätt?
– Många sportfotografer tycker att hockey är väldigt svårt jämfört med fotboll. Du har alla skydd i vägen, hjälmarna som täcker ansiktsuttryck, allt är inomhus och det är inga yttre omständigheter som ändrar hur ljuset kommer att vara.
– Men för mig som spelade hockey är det en fördel att kunna se vad spelarna gör, för mycket av sportfotografi handlar om att förutse vad som kommer att hända i stort, men också i små rörelser. Det är så otroligt stor skillnad mellan något som händer på en tiondelssekund. En bild före eller efter en hundradel kan göra otroligt stor skillnad. Att kunna förutse de små rörelserna gör otroligt mycket.

Genom åren har Joel Marklund fått äran att fota flera riktigt stora hockeymatcher, men det är några speciella som sticker ut.
– Ett speciellt tillfälle där jag verkligen njutit av att vara på plats var OS-finalen mellan USA och Kanada i Vancouver 2010. I vanliga fall är man så koncentrerad på det man gör, men där fick jag gåshud av stämningen.
– Annars tänker jag på OS-finalen i Sotji som var så schizofren. Fotomässigt gick det otroligt bra och jag fick priser för takkamera-bilden jag tog när Sidney Crosby gjorde sitt mål. Men sedan var det allt med ”Bäckis” och dopingavstängningen också. När vi väl står på isen och det är prisceremoni får vi beskedet. Den matchen kommer jag aldrig att glömma.

Det finns också några hockeyfoton som står ut för Joel Marklund. Här är hans egen topp fem bland fotona han har tagit:

Kristian Huselius gör 5–5 mot Ryssland (VM i Bern 2009)

”Det är fortfarande den bästa målkamerabilden jag har tagit genom alla år. Målkameran i sig är en fjärrstyrd kamera som finns inne i målet i en plexiglaslåda. Många tänker att det bara är att sätta i den där så blir det någonting, men det kan gå ett helt mästerskap utan att man får något speciellt. Det brukar mest vara en målvakts rumpa man ser. Det är otroligt sällan allt faller in perfekt, men den här bilden har det. Målvakten är till vänster i bild, sträcker sig inåt med klubban, man ser hans ansikte medan Huselius stöter in pucken och man ser en back intill honom reagera. Den har allt, för allt händer och man fyller hela bilden med saker som man kan sitta och titta på väldigt länge.” 

Sidney Crosby gör 2–0 på Henrik Lundqvist (OS-finalen i Sotji 2014)

”Det som är speciellt med den är att det är där OS-finalen avgörs och matchen stängs. Det finns en symbolik i att det är just Crosby, lagkaptenen, som avgör och luften går ur Tre Kronor. Det var flera fotografer som hade kamera i taket och hade den situationen, men ingen hade faktiskt där pucken var just där, över mållinjen. Den blev årets sportbild i Sverige och fick andrapris i Picture of the Year International, världens största fototävling, i kategorin winter olympics.”  

Henrik Lundqvist laddar för en NHL-match (Madison Square Garden, NYC 2014)

”Att få sätta målkamera i NHL är få förunnat. NHL har i princip stängt den accessen, så till och med amerikanska fotografer rycker till när jag berättar att jag får göra det. Jag har jobbat mot NHL under lång tid och förklarat att vi åker över och bevakar matcher, så att de vet vilka vi är. Sedan har jag alltid varit seriös och följt tillvägagångssättet och sedan har jag aldrig gjort bort mig.
Jag hade sett att Henke hur han beter sig innan matcherna. Han är väldigt fokuserad, går in i sig själv och ser ut att vara någon annanstans. Jag ville visa det med en bild. Han vände sig om och gled in i målet med en väldigt fokuserad min. Enda sättet att fånga det var inifrån målet. Sedan är det speciellt att det är Madison Square Garden, världens mest kända arena. Det är en vy som fångar hela hans arbetsplats och situation.”

Porträtt på ”Foppa” inför sista comebackförsöket i NHL (Denver 2011)

”Jag var i Denver och gjorde reportage för DN när ‘Foppa’ skulle göra sitt sista comebackförsök. Jag hade fotograferat ‘Foppa’ många gånger tidigare, men aldrig tagit porträtt av honom. Vad jag inte visste var att han vägrar posera. Jag hade scoutat ett ställe där vi skulle vara, en lite ruffig miljö, och satt upp mina blixtar och bad honom ställa upp sig. ’Jag poserar inte’, svarade han. Som fotograf får man väldigt ofta improvisera. Det har hänt att jag har plåtat Henrik Lundqvist på 30 sekunder för att det var så mycket tid som gavs. Jag fick anpassa mig och jag tycker ändå att det blev ett väldigt fint porträtt på honom, även om han inte poserar.”

William Nylander firar med Henrik Lundqvist (VM-finalen i Köln 2017)

“Det var ovanligt svårt att fotografera under ishockey-VM i Köln. Alla fotopositioner på isnivå innebar att man fotograferade genom plast istället för plexiglas. Det betyder att det bara går att ta bilder på cirka 25-30 procent av det som händer på isen, oftast bara det som händer närmast ena målet. Jag bytte position mellan perioderna och när det väl kom till straffläggningen var jag tvungen att göra ett avgörande val: att sitta på den sida Sverige skulle skjuta sina straffar mot, eller där Henrik Lundqvist stod i mål. Det är en blandning av magkänsla och erfarenhet att ta det beslutet, men jag hade planerat i förväg för ett segerjubel på den sidan av isen. Kameran var monterad bakom mål på en tv-stolpe och fjärrutlöstes från den position där jag satt 20 meter bort. Glädjen i det här ögonblicket går att ta på. Att Nylander blickar rakt in i kameran är pricken över i:et.”

Söker du affischer på dina favoritspelare att sätta på väggen?
Besök idolbild.se och beställ din affisch i dag! 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten