Sök
Sportchefen Tomas Lind
Västerviks IK

”Det som står i tidningarna stämmer inte, vår trupp är så gott som klar”

Förra våren och sommaren var en hektiskt period för Västerviks sportchef Tomas Lind. På några månader skulle han sätta ihop ett nytt lag inför Hockeyallsvenskan. Den här sommaren blir det lugnare, trots att truppen ser ut att ha många luckor.
— Jag har en del spelare som är klara för Västervik men som av olika anledningar inte kan presenteras än. Så jag är så gott som klar med lagbygget, säger han till Hockeysverige.se

Efter ett par år i Hockeyettan tog klubben för första gången någonsin steget upp i Hockeyallsvenskan inför den gångna säsongen. Sportchefen Tomas Lind har varit med på hela resan från division två ända upp till Hockeyallsvenskan. Trots att klubben klivit upp två steg sedan dess tycker han inte jobbet har ändrats så mycket.
— Första åren som jag jobbade som sportchef i tvåan är det stor skillnad mot men sista åren när vi låg i toppen av ettan är det ungefär lika. Vi är ju fortfarande inte ett etablerat allsvenskt lag så vi jobbar likadant som tidigare. Personligen är den stora skillnaden att jag är heltidsanställd nu. Tidigare jobbade jag heltid på ett annat jobb och sen det här på fritiden liksom. Det var alldeles för tufft så när Västervik gick upp sa jag att jag inte kan följa med om det är som tidigare. I min situation har det därför egentligen blivit lättare, säger han när Hockeysverige.se når honom på telefon.

Annars är jobbet som sportchef inte det allra lättaste. Det har sipprat fram många historier om sportchefer som jobbat för hårt och gått in i väggen. Nu är det till och med så att ett par lag har flera sportchefer för att avlasta. Tomas Lind utvecklar.
— Du kan aldrig koppla av från jobbet helt och hållet. Du är aldrig helt ledig, förra året hade jag aldrig någon riktig semester. Visst, det kanske inte är så jobbigt att ta ett telefonsamtal i solstolen på Kanarieöarna men du måste ändå göra det.  När man är i en liten förening får man också mycket jobb som kanske inte är mitt arbete egentligen. Men du är ju anställd säger folk och visst jag kanske borde säga nej också. Det är dock svårt när man har så mycket hjärta för föreningen man jobbar i. Sen kan jag ju dock lägga upp tiden som jag vill och den här sommaren har jag faktiskt tid att ta lite semester.

Som nykomlingar i Hockeyallsvenskan var det inte många som trodde att Västervik skulle komma alltför högt upp i tabellen. Det struntade Västervik i och slutade på en fin tredje plats och var sen nära att ta sig till direktkval till SHL. Något som till och med överraskade Tomas Lind.
— Vi kan ju börja i slutet av säsongen innan det när vi gick upp. Vi hade en plan A och B eftersom vi inte visste hur det skulle bli. Jag gillar heller inte att snacka kontrakt med spelarna under säsong för att fokus ska ligga på hockeyn. Därför blev det rätt intensivt i början av april där när det blev klart att vi skulle spela Hockeyallsvenskan. Vi låg ju sist i hierarkin eftersom att vi var nykomlingar och en liten klubb. Vi fick dammsuga marknaden och jag tyckte inför säsongen att vi hade fått ihop det på ett bra sätt. Jag trodde kanske inte att det skulle bli så bra som det blev men jag kände att vi hade en bra trupp. Vi vann mycket under hösten, kanske var det underskattning från motståndarna men vi kunde ändå mäta oss med de bästa även i slutet. Vi spelade en rolig hockey med mycket fart hela säsongen och det var bra.

Hur ska ni göra för att upprepa säsongen?
— Ja det är nu man börjar undra vad fan vi gjorde förra året egentligen (skratt). Det är klart att det blir tufft men det är också en intressant utmaning. Vi har blivit av med en del spelare men har fått behålla av en kärntrupp vilket har varit viktigt här i Västervik de senaste åren. Kommer man till ett lag med en bra kärna är det lättare för nya spelare att hitta rätt i gruppen. Jag tror på det här laget också trots att det är ett tufft läge. Lagen som kommer hit nu kommer inte att underskattas oss på samma sätt som det kanske gjorde förra säsongen.

Vad har ni för målsättning med kommande säsong?
— Vårt stora mål är att bli ett stabilt hockeyallsvenskt lag på sikt. Vi har egentligen inte satt någon målsättning för den kommande säsongen men det är klart att vi siktar på att bli topp åtta. Vårt stora mål är dock som sagt att bli ett stabilt lag i allsvenskan. Men vi behöver en större anläggning för att kunna vara en allsvensk klubb. Som det är nu är det för litet och istiderna räcker snart inte till för alla som ska vara i hallen. Så både för klubben men också för skolor och sånt runt omkring behövs det en ny anläggning här snart.

Om man slår en snabbt titt på eliteprospects.com så kan man se att Västervik har 15 spelare under kontrakt. Därmed finns det en hel del luckor att fylla i laget inför kommande säsong. Eller…
— Jag kan säga att det som står i tidningar eller på den sidan som du har tittat på stämmer inte riktigt. Jag har en spelare till, kanske två, som ska in. Jag är i stort sett klar med truppen annars. Jag har en del spelare som jag har klara men som jag av olika anledningar inte har kunnat presentera än.

Det är inga som du kan namnge nu då?
— Nej av respekt för spelarna så kan jag inte ge dig några namn.

Är det några av förra årets spelare som inte har skrivit på något kontrakt som ni gärna behåller?
— Missförstå mig rätt men det kan jag egentligen inte ge några kommentarer till. Jag kan säga att förutom de som lämnat för andra klubbar har jag kvar de jag ville ha kvar.

Västerviks trupp är alltså i stort sett klar inför kommande säsong men det finns en lucka som Tomas Lind fortfarande vill fylla.
— Högsta prio just nu är en center. Jag har redan fyra centrar klara så jag kan köra igång säsongen så det är ingen brådska. Där kan jag ta tid på mig så att det verkligen blir rätt spelare. Vi går kanske på is och jag fortsätter att letar. Att jag vill ha just en center är för att det är lättare för centrar att flytta ut på en kant än tvärtom. Sen vill jag nog ta in någon try-out också för att se någon ung kille men det blir lite utanför själv truppen så att säga.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten