SHL

Karlskronas ekonomiska bekymmer större än väntat

ANNONS

Att Karlskrona har haft problem med ekonomin har inte varit någon hemlighet. För drygt två månader sedan rapporterades det om att klubben skulle göra ett minusresultat på drygt tre miljoner kronor i slutet på säsongen. Då rapporterades det också att klubben eventuellt var tvungen att spara in pengar på personalkostnaderna. Nu meddelar Karlskrona HK att klubben gör ett ännu större minusresultat än väntat. Totalt går man sex miljoner minus den här säsongen.
—  Kostnaderna överstiger intäkterna helt enkelt. Det innebär att vi fortsätter ”äta” på det egna kapitalet, säger Tobias Larsson, klubbordförande, på klubbens hemsida.

Klubben har redan vidtagit åtgärder för att spara pengar inför kommande säsong. Två tjänster har dragits in och det kommer bli en tränare mindre i båset kommande säsong. Totalt räknar klubben med att spara in fem miljoner på personalkostnaderna och ytterligare två miljoner på andra besparingar. Trots de ekonomiska bekymmer klubbens dras med är det inte aktuellt att spara in pengar på a-laget.
— Absolut inte. Vi har SHL:s lägsta spelarbudget. Den kan vi inte ta mer i från, säger klubbdirektören Charlotte Gustavsson till BLT.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL