Timothy Liljegren.
SHL

En knapp månad till draften – han är bästa svensk på nya rankingen

ANNONS

Det närmar sig en ny NHL-draft. Igår släpptes en ny ranking inför eventet – som innehöll fyra svenskar bland de 15 främsta talangerna.

Igår var det exakt en månad till årets NHL-draft går av stapeln i Chicago. Sverige har på senare år blivit bortskämda med spelare som går i förstarundan, och tidigt i den, och det blir inget undantag i år.

På den ranking som Sportsnets Jeff Marek publicerade igår finns en svensk med bland de tio första, och totalt fyra blågula bland de första 15. Rögles back Timothy Liljegren placeras på en sjundeplats, och skulle i så fall bli vald av Arizona. HV71:s guldhjälte, som nyligen sajnat för Frölunda, Lias Andersson är elva och blir vald av Los Angeles. Hans tidigare lagkamrat Erik Brännström är på plats 14 vilket skulle innebära att han hamnar i Tampa Bay – och Elias Pettersson är nere på femtonde plats där New York Islanders väljer.

Ytterligare ett gäng svenskar finns med på listan, som rankar de 100 största talangerna inför draften. Marcus Davidsson är precis utanför förstarundan, på plats 34, Jesper Boqvist finns på plats 44, Filip Westerlund är 79:a, Fabian Zetterlund återfinns på plats 81, och Kalle Miketinac är 97:a.

I toppen då? Nolan Patrick är fortsatt etta, Nico Hischier är tvåa och finländaren Miro Heiskanen avslutar topp-tre.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL