SHL

Efter bittra finalförlusten – nu är stommen redo att ta guldet: ”Nu finns skyldigheten att bli bättre”

Han fick ‘Fansens Pris’ som SHL:s mest populära hockeyspelare. I en lång intervju med hockeysverige.se berättar publikfavoriten Johan Alcén om ‘Bulan’ Berglund, Roger Melin, vikten av att ha egenfostrade spelare i laget, ‘seriens bästa back’ – och känslan över det missade guldet.
– Nu tog vi chansen, och så är det ett skott som avgör om vi ska få springa ut på torget framför hela Gävle eller om vi ska få åka hem och bara separeras. Det svider.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Han var en av de där spelarna som klev fram för Brynäs när det gällde som mest. Johan Alcén gjorde faktiskt fler poäng i slutspelet än han gjorde under hela SHL-säsongen, och var en av de som såg till att Gävlelaget till sist bara var centimeter ifrån att plocka hem klubbens fjortonde SM-guld.

Nu har det gått ett tag sedan finalförlusten. Sedan en vecka är försäsongsträningen igår igen. Nu ska finalbesvikelsen bytas ut mot en hunger att få stå med guldmedajlerna om ett år.
– Det svider fortfarande att prata om det där. Lite ledsen är jag, absolut. Nu vet jag hur svårt det är att gå hela vägen och hur små marginaler det är. Och någonstans så spelar det inte alltid någon roll, det behöver inte göra det i alla fall, att du har truppen. Att du har gjort allt rätt. Att du har ätit rätt. Det är inte säkert att du får chansen ändå.
– Nu tog vi chansen, och så är det ett skott som avgör om vi ska få springa ut på torget framför hela Gävle eller om vi ska få åka hem och bara separeras. Om vi får hänga nummer 17 där uppe i taket och veta att det där var vi som gjorde det. Så lite svider det. Det är en lång väg, inte vet jag hur många träningspass det är fram till en final. 1000 pass kanske, inklusive matcherna…
– Men samtidigt…nu börjar vi igen och nu ska det där vara en sporre. Det var inte så många av oss som hade spelat final förut. Nu har vi fått känna på det. Det där är någonting som gav oss blodad tand. Det där ska vi försöka använda till tändvätska…eller inte tändvätska. Snarare en målbild.

Vilka känslor tar man med sig efter en sån tung förlust?
– När man såg HV åka med guldhjälmarna där…Det där skulle man vilja göra. Stå där med hela arenan där och länna att vi vann, vi var bäst. Nu var vi inte det och det svider alltså. Jag kan tänka mig att de hade en skön känsla och många roliga dagar efteråt, och de är ju förenade för alltid. Deras namn kommer alltid stå där tillsammans. Vi kommer också ha ett speciellt band i det här laget, men det blir inte riktig på samma sätt ändå.

Det känns ändå som att ni kommer få behålla stommen till nästa år. Ni har väl förutsättningar att bli ett topplag igen?
– Så är det. Men där kommer det krav också. Det är inte bara ett privilegium för oss som varit med ett år nu, utan nu finns det skyldigheten att bli bättre. Nu ska man upp i samma nivå och ta ett steg till. Sen kanske det inte alltid blir så, men man ska försöka se till att det blir så. Man bestämmer inte alltid det själv eftersom man möter 22 andra spelare varje dag. Men allt fokus ska vara på att man ska bli bättre. Speciellt när man spelar i Brynäs.
– De som var med förut och har vunnit guld var krigare. Visst, de var lirare också, men framför allt var det en stark grupp med höga krav. De ville vinna och gjorde allt för att vinna. Så ska det vara i Brynäs. Därför tycker jag att den här historien som finns här, när man får höra hur det var på den tiden, är viktig. Vi vill ju att det ska fortsätta vara så. Nu har folk sett vad som krävs. Nu vet vi, nu kör vi. Sen kanske vi stöter på hinder. Men nu ska vi ställa in skallarna på jobbet som ska göras och försöka utföra det.

Skulle du säga att Brynäs har en bättre möjlighet att etablera sig i toppen nu, jämfört med 2012 när de bärande spelarna försvann till NHL?
– Jag var ju inte med då. Men de som var bäst i ligan då trodde man ju inte skulle vara det innan säsongen. Det var ju i stort sett juniorer som gick in och tog över hela showen. Det borde väl tyda på att det finns ett bra utgångsläge nu. Inte bättre skulle jag säga, men ett bra utgångsläge att fortsätta det här nu. Jag vill egentligen inte jämföra med det laget eftersom jag inte var med. Men kraven ska finnas nu när det här laget fått vara med om en final.

 

Joel Lundqvist.

Både Brynäs och HV71 hade en stor del egenfostrade spelare i klubben. Antingen juniorer som kommit upp, eller spelare som varit ute på flykt och sen kommit tillbaka. Det tror Johan Alcén är rätt väg att gå.
– Det där har vi pratat mycket om desenaste åren. Det har verkligen visat sig att det har  varit en vinnande väg. Det där kanske Frölunda drog igång i modern tid, eller vad man ska säga, med Joel (Lundqvist) och alla de där som kom upp för tio, 15 år sen. Där började det någonstans, att bygga hemvävt och ge egna killar chansen. Sen tar man hem folk som varit där förut, tar in lite spets, och sen blir det en maskin som bara går.
Det har man ju sett med Skellefteå de senaste åren också. Brynäs har ju alltid fått fram många bra, men nu på slutet har det blivit mer tydligt. Det kommer upp folk hela tiden, och vi har folk som varit runt lite som kommer hem, som är bra och som vill lyfta bucklan med Brynäs. Sen funkar inte elitidrotten så. Ibland är en spelare helt enkelt bättre än en annan, även fast den inte kommer härifrån. Det är ju ett pussel man får lägga. Men generellt tror jag att om du kan bygga ditt lag på egna spelare så är det bevisligen framgångsrikt.

Stommen blir i mångt och mycket kvar. Oskar Lindblom lämnar för NHL-spel, bröderna Westerholm flyttar till Frölunda och Jonathan Pudas drar till Skellefteå, men i övrigt lär stora delar av årets trupp bli kvar. Den stora skillnaden i laget blir i stället på tränarbänken. Tomas Berglund lämnar, och ersätts av Roger Melin.
– Jag har aldrig haft något med Roger att göra, men bevisligen har han gjort det bra i många lag. Han har gjort resultat. Nu har vi haft Bulan och jag tror alla vet vad Bulan står för och vem han är. Han kom in i ett perfekt läge. Det behövdes någon som kom in och rörde om. Och jag kände det, när jag kom hit igen, att ’Shit, nu är det allvar’. Och han fick med sig alla. Det är lätt i ett sånt läge att det separeras, att folk tänker ’fy fan vad jobbig han är’, men där någonstans kände jag det var det vi behövde. Nu kanske vi står i ett läge där det är Roger vi behöver. Jag kan inte honom helt och hållet, men jag vet att Stefan Bengtzén gjort en grundlig analys. Han tycker det är vad vi behöver, och jag tror det blir jättebra.

Bulan.

Tror du att det finns en risk att spelare ‘tröttnar’ på den mer känslosamma typen, som ‘Bulan’ är?
– Nej. Folk som varit med vet vilka krav som måste finnas. Och tycker man han är så har man ju inte varit med. Han ställer de krav som han vet behövs.
– Hur man ställer krav är olika. Bulan kanske säger det i ansiktet, och Roger kanske ger en klapp på axeln och säger det, eller hur han gör. Kan man inte ta det så vet man inte vad som krävs. Bulan har gjort allt bra. Han har gjort allting rätt och han fick ut max i det här laget.

Faktum är att Alcén menar att det lika gärna kunde ha blivit en final redan förra säsongen, då det i stället blev ett uttåg i åttondelsfinalen mot Djurgården.
– Jag tycker att vi redan i fjol hade ett lag som hade kunnat gått långt. Folk säger att vi hade ett bredare lag i år, och det kanske vi hade, men jag tycker laget förra året hade kunnat gå lågnt.
– Vi hade oflyt på vägen. Vi gjorde allt rätt, men som jag sa tidigare, du kan stöta på hinder ändå. Folk kan bli skadade, lag kan vara bra. I år stötte vi inte på de hindren. I år fick vi chansen att spela SM-final.

Trodde du det inför säsongen, att ni skulle spela SM-final?
– Ska man ha som mål att hänga kvar eller gå till slutspel…Nä, det vill vi inte. Vi är här för att vinna. Sen om det är realistiskt eller inte, vem är rätt person att bedöma det? Vi kände att vi hade ett bra lag.

Vad är det som krävs för att man ska ta det steget?
– Det kanske är att spelare kommer in och är lite bättre än man förväntat sig. En sån som Lucas Carlsson kanske inte många trodde att han skulle gå in som han gjort. Många kände nog att han var en sån som kom in ibland och gjorde häftiga saker, men jag tycker han har växt ut till en back som nästan skulle kunna spela i landslaget redan nu. Han gör allt rätt hela tiden. Det är många som spelat sin bästa hockey den här säsongen och tagit de steg som krävs. Jesper Jensen kom in och var den kanske bästa centern i hela serien under grundserien. Det är svårt att ställa de kraven, men ska du spela om medaljerna är det vad som krävs.
– Sen har det varit extra kul att följa Oskar (Lindblom), och den resan han gjort. Han kunde fått alla priser efter säsongen, känner jag. Han är så allround, så ödmjuk och ambitiös. han kan passa, han tar tacklingar, han ger tacklingar, han spelar boxplay, han spelar powerplay. Han kommer vara en sån som spelar World Cup eller OS.

Som den lagspelare ut i fingerspetsarna han är, vill Johan Alcén yttest prata om sin egen utveckling. Han vill i stället hylla sina två kedjekompisar Jacob Blomqvist och Linus Ölund.
– Jacke måste ju ha spelat sin bästa hockey, han har ju aldrig levererat sådär bra som han gjorde både arbetsmässigt och målmässigt. I HockeyAllsvenskan gjorde han mycket mål och så, men det här är en annan nivå. Han sneppade upp.
– Linus kom in och…även om vi visste att han var bra så trodde man kanske inte han var så här bra. Eller, man såg att han var bra men att han tog det där steget mentalt i det där läget är imponerande. Att få spela med dem hjälpte ju mig. Jag går mer in och kör och försökte sätta upp vägen för dem. Sen var de ju heta vilket blev bingo för mig. Och att de var heta fick ju mig att se bra ut också.

Hur mycket kunde ni gå ihop som grupp med tanke på de häftiga resorna många i laget gjort? Blomqvist var nere i ettan, Ölund platsade inte i laget, Jesper Jensen var skadad hela förra säsongen, Juuso Ikonen kom in från Djurgården, Simon Bertilsson missade en hel säsong…
– Jag tror absolut man kan bli starkare av det där. Det tyder ju på att det finns karaktärer, att spelare inte lägger sig ner och dör. Jag tänker på en sån som Simon och det han gjort är ju häftigt alltså. Jag vet inte hur många matcher han missat de senaste åren.
– Jag tycker han är den bästa backen i serien. Nu är ju jag partisk, men jag tycker han är bäst. Det står jag för. Det är en tuff mental resa han gått igenom och han går in till varje match och vet inte om han kommer kunna spela hela matchen eller hur ont han kommer ha. Men ingen kommer förbi honom. Det smäller i sargen. Han täcker skott med huvudet. Han är en sån som är själen i vårt lag. Det är spelare och karaktärer som honom man behöver för att gå hela vägen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 mars
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten