090408 Ishockey, Elitserien, final, FŠrjestad: Jonas Gustavsson, mŒlvakt, jubel. Svenska MŠstare, SM-guld, guld, pokal. © BildbyrŒn – 55995 …
SHL

”Monstret” om klubbvalet: ”Jag siktar på att vinna SM-guld igen”

Efter åtta år på andra sidan Atlanten är nu Jonas ”Monstret” Gustavsson redo för en comeback i Sverige. I en intervju med hockeysverige.se berättar han om åren på andra sidan – men också om varför valet föll på Linköping och vad han har för förväntningar.
— Nu kanske jag kan få chansen att gå hela vägen med Linköping, vinna deras första SM-guld och skapa historia, säger han.

SHL kommer att bli en profil rikare kommande säsong. Jonas Gustavsson återvänder till svensk hockey efter åtta säsonger i NHL. Gustavsson, som nu hunnit bli 32 år, lämnade Sverige och Färjestad efter SM-guldet 2009. Sedan dess har han spelat för Toronto, Detroit, Boston och Edmonton. Men från och med i höst och tre säsonger framåt kommer han att tillhöra Linköping.
— Jag tänkte nog inte så mycket på vilka förväntningar jag hade då jag åkte över till Toronto. Min förhoppning var att slå mig in i NHL. Det skrevs ganska mycket, vilket jag tog med en nypa salt, om att jag skulle ta över i NHL, säger Jonas Gustavsson med ett lätt skratt när hockeysverige.se får en intervju med honom från hemmet i Edmonton.
— Snacket var lite så att jag skulle gå från elitserien till att vara en av dom bästa målvakterna i NHL. Så var dom olika förhoppningar från medierna i Nordamerika. Självklart visste jag att jag hade mycket jobb framför mig om jag skulle ta en tröja i ett NHL-lag.

Hockeyintresset i Karlstad i all ära, men hur skulle du beskriva att det var då du kom över till Toronto?
— Det var faktiskt ganska overkligt. Det började redan då vi skulle flyga över dit och mellanlandade i Frankfurt. Då kom det fram folk, antagligen kanadensare, som redan då kände igen mig. Dom ville snacka hockey, ha autografer och så vidare. Det här var inget jag själv riktigt var van vid. Då undrade jag faktiskt vad jag hade gett mig in på (Skratt). Framförallt vart min fru lite förvånad.
— Direkt när jag kom över förstod jag vilket tryck det var kring hockeyn i Toronto. Jag är från Stockholm och där var det ingen som lade märke till mig så det var lite skillnad. I Karlstad, mot slutet, när vi gick ut och käkade en bit var det kanske någon som kände igen mig i alla fall.
— När jag kom till Toronto, vilket är en jättestor stad, trodde jag att jag skulle gå under radarn där också, men riktigt så var det inte. Jag försöker vara avslappnad och varken för hög eller för låg. Det försökte jag vara där också och inte sväva iväg och tro att jag var något mer än vad jag var bara för att det var folk som kände igen mig.

BLEV ORDINARIE DIREKT

Jonas Gustavsson tog ganska snart en ordinarie plats i Toronto, vilket givetvis uppmärksammades en hel del.
— Jag hade fått ganska goda signaler om att så länge jag tog puckarna jag borde på försäsongen så skulle jag få starta i NHL. Sedan var det upp till mig att visa att jag ville stanna där. Det var den inställningen jag också hade på första campen.
— Då fick jag mitt första hjärtproblem, vilket ställde till det en del. Jag kom tillbaka först i slutet av campen och spelade två halva matcher innan serien skulle börja. Det gick ganska bra och jag fick starta med laget i serien. Tyvärr åkte jag på en skada redan i andra matchen och var borta i tio matcher. Det gjorde att det blev en lite tung start och vi förlorade tio matcher i rad inledningsvis. Det var lite segt att sitta vid sidan av och se laget torska tio matcher i rad.
— Det blev ändå en ganska bra när jag väl kom in och spelade igen eftersom vi vann en del matcher i rad då.

Den 32-åriga målvakten med anrika Stocksund som moderklubb har under stora delar av sin karriär haft skadeproblem, men hur det har påverkat sin utveckling som målvakt har han svårt att svara på.
— Det är alltid svårt att spekulera i hur det hade sett ut om jag aldrig hade skadat mig. Det är inte heller någonting jag försöker fokusera på. Det hade kunnat bli bättre eller det hade kunnat bli sämre.
— Allt jag vet är att jag har försökt göra allt för att hålla mig på banan genom att vara noggrann i förberedelserna. Senaste säsongerna har jag inte haft några återkommande problem. Har jag haft några skador så har det kanske varit något typ av helt ny skada. Exempelvis skadan i axeln som jag hade för två eller tre år sedan. Det var en skada jag aldrig hade haft tidigare. Det värsta som kan hända är om man får en skada som är återkommande i en ljumske eller vad det kan vara. Genom mina skador har jag fått lite mer information om hur min kropp fungerar, om jag ska något positivt i det.

SÄSONGEN BLEV INTE VAD HAN HOPPADES PÅ

Senaste säsongen tillbringade ”Monstret”, som han kallas här i Sverige, i Edmontons organisation. Det blev bara sju NHL-matcher med Oilers och stora delar av säsongen tillbringade han i farmarlaget Bakersfield.
— Klart att säsongen inte blev vad jag hade hoppats på. Jag startade bara fyra eller fem matcher i NHL. När jag startade så gjorde jag det med fyra, fem veckors mellanrum. Det är inte optimalt om man ska känna sig varm i kläderna. Det går att träna hur mycket som helst, men det är när man spelar match som man får den här tajmingen. Med det sagt så förväntas du ändå gå ut och leverera topprestationer.
— Jag hade några bra matcher, men i det stora hela blev det aldrig så att man körde med mig överhuvudtaget. Dels handlade det om att (Cam) Talbot ville spela varje match, 15-20 matcher på raken, och inte så mycket om att tränaren inte ville spela mig.
— När jag gick ner och spelade i AHL fick jag spela 20 matcher där. Säsongen kan jag egentligen sammanfatta med tiden jag var där för jag tycker att kvantiteten i NHL var för liten för att ge mig själv ett betyg.
— I AHL kändes det bättre och bättre och det flöt på ganska bra faktiskt. Det var skönt att få känna på att spela fyra matcher på rad. En sväng där spelade jag till och med nio raka matcher. Det här gjorde att det faktiskt var roligt att gå ner och spela i AHL. I slutet var det faktiskt så att jag hellre ville vara där nere än att sitta på bänken i NHL och spela en match i månaden.

När du ser tillbaka på NHL-karriären, Toronto, Detroit och Boston, tre av ”original six” i NHL, hur är känslan att fått den här chansen?
— Det är både tur och medvetna val. När det blev Toronto hade jag flera lag att välja på, men jag ville hamna i en riktig hockeymarknad. Nu var det inte enbart därför jag valde Toronto utan det var där jag hade störst chans att få speltid.
— Efter Toronto hade jag, nu kommer jag inte ihåg exakt, men jag hade nog fyra, fem lag att välja på. Detroit var ett lag jag alltid hade velat spela i med deras historia och alla svenskar som har och även nu spelar där. Det var också ett medvetet val. Det fanns andra städer där det kanske var lite varmare och sol, men det var inte jag inte intresserad av då. Jag ville komma till ett lag som hade bra chans att gå till slutspel eftersom det var något vi missade med Toronto varje säsong.
— Sista säsongen i Detroit var den jag nästan missade hela efter att jag hade skadat ordentligt i axeln. När jag väl kom tillbaka fick jag dessutom en mildare hjärnskakning. Petr Mrázek kom upp från farmarlaget och tog över som förstamålvakt före Jimmy Howard så det var svårt att skicka tillbaka honom till farmarlaget då jag kom tillbaka i slutet av säsongen.
— Jag förstod situationen eftersom det var Mrázek som även stod i slutspelet. Det fanns ingen plats kvar för mig längre.

NY ERFARENHET

Ny klubb för Jonas Gustavsson blev då alltså Boston.
— Jag var inte så jätte-het på marknaden eftersom jag inte hade fått spela speciellt mycket. I slutet av sommaren erbjöd Boston mig en try-out. Där var det första gången slumpen som avgjorde att det blev ett tredje av ”original six” lagen.
— Det var också en ny erfarenhet att få spela sig till ett kontrakt. Tajmingen kanske inte var optimal eftersom min fru var gravid i nionde månaden under ”training campen”. Det slutade med att den första matchen jag skulle spela, den morgonen var det dags. Jag gick in till tränaren och frågade om jag kunde hoppa över den matchen och ta ett flyg till Detroit. Jag kom tillbaka efter någon dag, men det kanske inte var optimalt då man ska försöka ta ett kontrakt. Jag fick ändå en chans till av tränaren och spelade tillräckligt bra för att få ett kontrakt.

Efter åtta säsonger i NHL väljer han nu alltså att återvända hem till svensk hockey och SHL.
— Ska jag vara ärlig så kände jag lite för att återvända efter säsongen i Boston även om det långa stunder där fungerade det riktigt bra och jag gjorde bra matcher, men jag spelade ändå inte på två eller tre veckor efter att jag gjort en bra match. Jag visste att skulle jag vara kvar här så skulle det bli att jag byter NHL-lag om inte varje så i alla fall varannan säsong. Dessutom kanske jag bara skulle få spela 15 till 20 matcher per säsong.
— Vi tog ett år till här i Edmonton, men vi kände redan innan säsongen började att det här skulle bli sista säsongen här borta. Redan då började alltså tankarna på att flytta hem och förhoppningsvis kunna få en annan roll där jag vet att om jag gör en bra match så har jag goda chanser att få spela nästa match. Visserligen är konkurrensen hård oavsett vart man är, men jag ville vara där möjligheten finns att bygga upp en strike av matcher om det går bra. Jag vill hellre spela i ett lag som har behov av mig än att sitta på bänken i NHL och tjäna lite mer pengar.

Varför blev det just Linköping?
— Agenten kollade runt på marknaden och det fanns ett antal erbjudanden i Sverige, men även några utomlands. Jag kände snabbt att Linköping passade mig och min familj. Jag är från Stockholm och det är nära dit även om det inte var den stora anledningen.
— Linköping är ett lag jag tror på. Dom gick ganska bra i grundserien förra säsongen. Det känns idag som att det är många lag som kan vara med och slåss om ett SM-guld och Linköping är ett av dom. Jag siktar på att vinna SM-guld igen för tittar jag bakåt i karriären så är mitt starkaste minne då jag fick vara med och vinna SM-guld trots att jag har fått vara med i VM, OS och spelat i NHL. Men att just få vinna någonting är det som slår högs för mig.

Var Färjestad aktuellt?
— Jag har många bra minnen därifrån och det finns fortfarande mycket folk runt och i laget som jag känner. Självklart hade det kunnat vara ett alternativ, men nu vart det Linköping och det är jag väldigt glad för. Det ska passa för båda parter och jag kände att Linköping var det bästa alternativet. Både jag och min fru är glada att vi hamnade där samtidigt som det känns spännande att Linköping inte ännu fått det här guldet som man velat vinna under många år.
— Nu kanske jag kan få chansen att gå hela vägen med Linköping, vinna deras första SM-guld och skapa historia.

I Detroit Foto: All Over Press

När spelade du på stor rink senast?
— Det var nog när jag gjorde en välgörenhetsmatch mot Järfälla med (Niklas) Kronwalls lag någon sommar om det nu räknas (skratt). En riktig match, det måste ha varit bronsmatchen i VM 2010.

Är du rädd för den omställning som det kommer bli att spela på stor rink?
— Klart att det kommer att bli skillnad. Även om hockeyn i SHL liknar mer och mer den i NHL så är det skillnader då det gäller vinklar, vilka lägen man ska göra vissa typer av räddningar, när man ska blocka och så vidare.
— Normalt går man ut och stoppar pucken mycket mer där borta. Förhoppningsvis kan jag använda mig mycket av det i Sverige, men det blir kanske en lite annan avvägning när jag kan gå ut och stoppa pucken i rundeln eftersom det är längre avstånd till sargen och lite sådana saker.
— Det kommer säkert vara en övergångsperiod, men förhoppningsvis kommer det gå hyfsat smidigt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten