Emil Pettersson.
Växjö Lakers HC

Nu har Emil Pettersson skrivit sitt NHL-kontrakt

ANNONS

Svenskklubben Nashville får in ännu en blågul spelare i organisationen. Idag offentliggjordes det att Emil Pettersson sajnat med klubben.

Efter att ha blivit en fullträff för Växjö när han värvades in från Skellefteå är det ingen överraskning att Emil Pettersson nu skriver på ett NHL-avtal med Nashville Predators. Klubben, som i natt säkrade en plats i konferensfinalen för första gången någonsin, skriver på sin hemsida att man säkrat upp Pettersson.

De meddelar att svensken skrivit på ett tvåårigt avtal, och att man förväntar sig att han spelar hela nästa säsong i AHL-laget Milwaukee Admirals. Därmed får han inte spela med lillebror Elias, som ju blev klar för spel i Växjö häromveckan efter sin succésäsong i hockeyallsvenska Timrå.

Emil Pettersson inledde säsongen med tolv poäng på 24 matcher i Skellefteå och följde upp det med 26 poäng på 27 matcher i Växjö. I slutspelet blev det sju poäng på de sex matcherna Växjö spelade innan man mycket oväntat åkte ut mot Malmö.

Tidigare idag kom också uppgifter från MrMadhawk, som gör gällande att också Victor Ejdsell är klar för Nashville.

Den här artikeln handlar om: