170114 Leksands Johan Olofsson jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och Leksand den 14 januari 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
SHL

Malmö värvar forward från Leksand

ANNONS

Malmö fortsätter sitt arbete för att stärka upp truppen inför kommande säsong. I går presenterade man klubbens andra nyförvärv och i dag är det klart att man värvar Johan Olofsson från Leksand. Det meddelar Malmö på sin hemsida.
— I Johan får vi in en ung, talangfull och extremt skridskosnabb forward. Just fart är något som tränarna värdesätter och därför känns det väldigt bra att få hit honom. Det är dessutom en spelare som vill framåt i sin karriär och vi ser att han kan ta steg hos oss, samtidigt som vi, med honom i truppen, kommer att ha fler spelare som kan hota offensivt, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård.

Olofsson tillhörde Färjestads organisation i sju år innan han inför den gångna säsongen tog klivet till Leksand där det blev 19 poäng på 56 matcher. Leksand åkte ur SHL men i och med flytten till Malmö blir Johan kvar i högsta serien i två år till.
— Det ska bli väldigt inspirerande, att få vara en del av Malmö Redhawks under de två kommande säsongerna. Jag var och hälsade på under förra veckan och fick ett väldigt bra intryck av såväl staden som av ledningen runt laget. Tränarna vill spela en fartfylld hockey och det är något som passar mig perfekt, säger Johan Olofsson själv i en kommentar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL