SHL

Finaldomarna var på HV71:s privata guldfest – får kritik av SHL:s VD: ”Måste visa bättre omdöme”

ANNONS

Enligt uppgifter till Sportbladet deltog domarteamet som dömde SM-finalen mellan HV71 och Brynäs på HV71:s privata guldfest. Nu väljer SHL:s VD, Jörgen Lindgren, att kritisera domarnas agerande.
– Det är inte acceptabelt, de vet precis vad som gäller och måste visa bättre omdöme, säger han till Sportbladet

Historien tycks upprepa sig. När Brynäs tog SM-guld 2012 så valde den då aktiva domarbasen Mikael Ahlström tillsammans med domarna Sören Persson och Ulf Rönnmark att närvara under guldfesten. Nu har det – enligt Sportbladet – hänt igen. I Jönköping ska domarbasen Peter Andersson tillsammans med finalens huvuddomare Mikael Nord och linjedomare Tobias Haster närvarat vid HV71:s privata guldfest som hölls på en nattklubb i centrala delar av staden.
– Vi hade tackat Brynäs efter matchen och sedan bestämde vi oss för att ha en egen tillställning. Vi gick på en restaurang för att käka och prata om säsongen, säger Andersson till Sportbladet och fortsätter:
– Sedan gick vi vidare till ett annat ställe. Där såg vi några HV-spelare, men gjorde valet att gå in och gratulera och tacka för säsongen. Men jag vill betona att vi tackade Brynäs efter matchen.

Enligt Sportbladets fotografer var trion kvar när fotograferna lämnade platsen klockan 01:30 – och enligt fotograferna så kramade trion om HV71-spelarna utanför nattklubbens toaletter. Peter Andersson säger följande efter det inträffade:
– Vi hade ingen susning om att de skulle vara där.
– Vi gjorde den värderingen att vi ville gå in och gratulera och tacka för säsongen. Det gick inte att undvika HV-spelarna, men det handlade inte om någon inbjudan eller så.

Jörgen Lindgren, ligans VD, riktar nu kritik mot domarnas agerande.
– De skulle möjligen sagt hej och gått därifrån, men nu blev det mer än så, säger han till Sportbladet och betonar att trion borde ha lämnat klubben.
– De skulle ha bytt ställe, det är inte svårare än så. Hur och varför det händer igen kan jag inte svara på. Vad jag vet är att domarorganisationen vet precis vad som gäller, det har varit tydligt och klart och de vet precis vad jag tycker och tänker om det här. Vi ska inte vara där. Man måste visa bättre omdöme än vad som är fallet här. Punkt slut.

Lindgren säger att händelsen kommer att innebära åtgärder.
– Vi lär ta i frågan igen, det är självklart efter det här. Om de nu har mindre bra omdömet att göra så här. Det är inte acceptabelt. Vi måste vidta åtgärder för att det inte ska hända igen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL