Victor Backman.
Nyheter

Efter en stark säsong i Norge – nu får tidigare svenske juniorstjärnan chansen i Finland

ANNONS

Victor Backman vann poängligan i den svenska J20-hockeyn när han spelade för Frölunda 10/11, men något ordentligt lyft i HockeyAllsvenskan fick han aldrig under fem säsonger även om debutåret i Borås var lovande och bringade 26 poäng från Öckerö-killens klubba.

Nu är han klar för spel i den finska högstaligan. Där presenterades han som ett av flera nyförvärv av HPK under fredagskvällen. Han har fått chansen i Finland via en stark säsong i norska Stjernen, där han var kapten redan under sin första säsong i laget och ligan och han sköt 26 mål och 28 assist på 40 matcher för bottenlaget, vilket gav en fjärdeplats i den totala poängligan.

Klar för spel i HPK är även danske Röglejunioren Nikolaj Krag Christensen och Frölundas Kristian Vesalainen, som nyligen dominerade U18-VM och utsågs till turneringens MVP. Vesalainen var utlånad till HPK en kort tid under säsongen och spelade i övrigt i Frölunda, där han inte alls trivdes med hur han behandlades av klubben under säsongen.

HPK slutade på femte plats i finska ligan den senaste säsongen. Klubbens bästa placering sedan 2010. I laget finns sedan tidigare Mathias Porseland.

Den här artikeln handlar om: