Emil Lundberg.
Nyheter

AIK fyller på truppen – värvar en och förlänger med två

ANNONS

AIK har kommit långt i sin ombyggnation av truppen inför kommande säsong. Klubben hade tidigare 15 spelare under kontrakt och i går knöt man till sig ytterligare tre spelare. Det handlar om kontraktsförlängningar med forwards Emil Lundberg och Joakim Thelin och en värvning av backen Ludvig Claesson från Rögle.

Claesson var utlånad till AIK under en period förra säsongen men nu gör han övergången permanent genom att skriva på ett tvåårskontrakt med klubben.
— Det jag kommer ihåg var att det var ett härligt gäng och att organisation var väldigt proffsig. Jag tycker själv att det gick väldigt bra hos AIK ifjol och det ska bli kul att få komma tillbaka. Jag hoppas kunna utvecklas ytterligare och hjälpa laget till att vinna matcher. För lagets del kommer det bli att kriga om en plats i SHL. Det finns inget annat, säger han till klubbens hemsida.

Joakim Thelin har AIK som moderklubb och kom tillbaka till klubben inför förra säsongen. Efter en okej säsong med tolv mål på 52 matcher har han nu skrivit på för ytterligare en säsong.
— Att få spela i klubben i mitt hjärta känns helt fantastiskt. Jag hoppas kunna fortsätta utvecklas som hockeyspelare under Mitells ledning och kommer ge allt för att AIK ska tillbaka upp till SHL, säger han.

Emil Lundberg kom till klubben säsongen 2014/2015 och går i och med kontraktsförlängningen in på sin fjärde säsong med AIK.
— Jag är väldigt glad att det blir ytterligare ett år med AIK Hockey och jag ser fram emot alla härliga matcher på Hovet, säger han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL