Tom Hedberg.
SHL

UPPGIFTER: 17-årige talangen kan hamna i finallaget: ”Intresse finns i SHL”

ANNONS

Han kom upp i Leksands a-lag under förra säsongen och var med om den klassiska resan från botten av allsvenskan till SHL. Nu kan backen Tom Hedberg, 17, hamna i HV71.
— När det gäller nästa säsong har vi valt att inte kommentera någonting just nu, säger sportchefen Johan Hult till Jönköpings-Posten.

Enligt uppgifter till Jönköpings-Posten ska backen Tom Hedberg vara aktuell för HV71. Men sportchefen Johan Hult vill inte kommentera något.
— När det gäller nästa säsong har vi valt att inte kommentera någonting just nu. Oavsett vilka spelare eller spekulationer det handlar om. När den här säsongen är klar kommer våra tankar inför nästa år att utkristallisera sig, säger Hult till tidningen.

17-årige Tom Hedberg har Örnsköldsviks SK som moderklubb, men seniordebuterade i Leksand förra säsongen och gjorde 21 matcher i Hockeyallsvenskan och 13 i det för klubben lyckosamma kvalet.
Efter SHL-avancemanget flyttade Hedberg till Nordamerika och OHL-laget Barrie Colts där han under 2016/2017 gjorde 24 poäng på 56 matcher.
Nu kan en återkomst till Sverige vara aktuell. SHL-intresse finns enligt agenten Michael Rosell.
— Jag kommenterar inte specifika klubbar men intresse finns i SHL.

Hedberg har de två senaste säsongerna spelat landskamper för U18-landslaget, men kom inte med till det nyligen avslutade världsmästerskapet.

Den här artikeln handlar om: