Linus Pettersson.
Nyheter

Team 17 hade lekstuga – närmar sig turneringsseger

ANNONS

Det svenska U17-landslaget fortsätter övertyga under femnationersturneringen i Ryssland. Efter inledande segrar mot Finland och Tjeckien hade det svenska laget idag lekstuga mot Schweiz. Man rusade fram till 4-0 redan i den första perioden och innan matchen var över hade svenskarna tryckt in ytterligare tre mål.

Segersiffrorna skrevs till 7-1 efter att Skellefteås Albin Eriksson och Modos Linus Pettersson svarat för två mål vardera. Mål svarade även Färjestad-forwardsen Carl Jakobsson och Carl Berglund samt Skellefteå-backen Fredrik Granberg för. Timrås Jakob Hellsten höll sånär på att följa upp nollan igår med en ny idag, men släppte in en sen reducering från schweizarna.

Team 17 står nu på maximala nio poäng efter tre matcher och en turneringsseger kan nu bara hotas av värdnationen Ryssland. För att det ska ske krävs det dock att ryssarna besegrar tjeckerna i kvällsmatchen idag och följer upp det med att slå det svenska laget under ordinarie tid imorgon – i annat fall är den svenska turneringssegern i hamn.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL