Jakob Hellsten.
Timrå IK

Hellsten spikade igen när U17-landslaget tog andra raka

ANNONS

Det svenska U17-landslaget går som tåget under femnationersturneringen i Ryssland. Gårdagens inledande 5-4-seger mot Finland följdes idag upp med en ny uddamålstriumf mot Tjeckien. Detta sedan Skellefteås 16-årige forwardslöfte Jonatan Berggren prickat in matchens enda mål i den andra perioden.

Matchens stora förgrundsfigur var dock Timrå-keepern Jakob Hellsten, som stoppade samtliga 29 skott han ställdes emot.
– En mäktig kämpainsats, får man säga. Powerplaymålet i andra perioden var skillnaden idag. En extra eloge till Jakob Hellsten som höll tätt. I övrigt ska allas bidrag till laginsatsen framhållas. Skön seger igen och ödmjukheten inför de goda vanorna är nyckeln framgent, säger U17-landslagets huvudtränare Uffe Lundberg till förbundets hemsida.

I och med segern toppar det svenska laget turneringen med full pott efter två spelade matcher. Nu återstår möte med tabelljumbon Schweiz imorgon och utmanaren till turneringssegern, Ryssland, på måndag. Om svenskarna bara gör sitt jobb mot schweizarna kommer det inte krävas mer än max en poäng mot ryssarna för att man ska vända hem som turneringssegrare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL