Cory Murphy och Carl Persson.
SHL

Backveteranen ansluter till KHK – liksom allsvenska stjärnan

ANNONS

Karlskrona HK radade upp nya spelare på ett event under torsdagskvällen. Utöver att presentera nye forwarden Henrik Törnqvist från Linköping presenterade klubben backveteranen Cory Murphy, Växjö, och allsvenska stjärnan Carl Persson, Bik Karlskoga, som klara för klubben.

Karlskrona HK hade en säsong som länge såg ut som en succé, men som i slutändan blev lite av en besvikelse då man missade åttondelsfinalen. Nu tar man ny sats och under torsdagen presenterade man flera nya spelare till laget i samband med ett event.

Den första som presenterades var den tidigare Linköpingsforwarden Henrik Törnqvist. Därefter hälsade man backveteranen Cory Murphy upp på scenen. 39-åringen har fyra produktiva säsonger bakom sig i Växjö, som han var med om att leda till SM-guld 2015. Kanadensaren, som är född i Ottawa, har svarat för 117 poäng på 208 matcher. Av dessa kom 19 (3+16) på 48 matcher den gångna säsongen.
– Jag älskar att spela och har fortfarande en passion för sporten. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa det här laget att vinna, sade Murphy när han presenterades av KHK.
– Jag tror att det här laget har goda chanser att utveckla sig. Det är fortfarande en ung klubb i SHL som har blivit bättre för varje år. Målet måste vara att ta sig till slutspel.

Den tredje spelaren som KHK presenterade var Bik Karlskogas forward Carl Persson, som gjorde 26 mål och 44 poäng på 51 matcher i Hockeyallsvenskan den här säsongen. 21-åringen, som ursprungligen kommer från Kristianstad, var tvåa i den allsvenska målligan och fyra i poängligan. Han har tidigare representerat bland annat Tingsryd och HV71.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL