Adam Boqvist var dominant för Sveriges U18-lag.
Nyheter

Här är J18-spelarna som prisas för säsongen 2016/17

ANNONS

I samband med JSM i Nyköping delade Svenska ishockeyförbundet ut priser till de främsta spelarna under säsongen. Brynäs lyckades inte ta sig ända fram till slaget om medaljerna, men fick ändå två spelare prisade.

NYKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Modo vann J18-finalen mot Frölunda med 3–0 i Nyköping under lördagen. En av de stora matchvinnarna för Örnsköldsvikslaget var Björklövenfostrade målvakten Dennis Westergård. Han stoppade 34 skott när han höll nollan och utsågs till slutspelets MVP för sitt fina spela mellan stolparna.

Övriga spelare som prisades:

Bäste målvakt: Samuel Ersson, Brynäs IF
Motivering: Samuel älskar att tävla, vilket syns i hans målvaktsspel. Det är inte hur puckarna räddas som är viktigt, utan att. Han jobbar hela tiden seriöst på att bli bättre och har varit oerhört nyttig för sitt Brynäs under J18-säsongen. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Bäste back: Adam Boqvist, Brynäs IF
Motivering: Adam har en väldigt bra blick för spelet och en mobilitet i sin skridskoåkning som gör honom svårfångad. Även skottet är utmärkande, men det som kanske utvecklats mest under säsongen är avvägningarna i spelet och viljan att utveckla defensiven. Trots lite skadebekymmer under hösten har han visat riktigt hög klass i sitt Brynäs. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Bäste forward: Samuel Fagemo, Frölunda HC
Motivering: Samuel är mycket ambitiös och har det hårda jobbet på isen som sin grund. Han har ett vasst skott, liksom en utvecklad förmåga att gå rakt på mål och se till att befinna sig där matcherna avgörs. Betyder mycket för Frölunda med sin ödmjukhet och sitt driv i kombination. Det är insatserna i grundserien som premieras.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL