Niklas Olausson
SHL

Tidigare stjärnspelaren återvänder till Luleå efter tre år: ”Högmotiverad”

ANNONS

Luleå har presenterat sina första värvningar inför nästa säsong, efter den här säsongens fiaskoartade uttåg. Precis som det snackats om inför är Niklas Olausson klar för klubben.
– Det känns fantastiskt kul, säger han i LHF Live.

Under fem säsonger tillhörde han spetsen i Luleå. Nu är landslagsmeriterade Niklas Olausson tillbaka i Norrbotten igen, efter tre år på flykt. Det blev två år i Schweiz och ett år i Finland innan 30-åringen beslutade sig för en återkomst.

Den gångna säsongen blev det 18 poäng på 26 matcher för 30-åringen, i finska Kärpät.
– Sista året är han kanske inte jättenöjd med själv. Han har haft en del skador och en tung säsong. Men han är högmotiverad och vill verkligen komma hit och visa att han tillhör toppen i svensk ishockey, säger GM Stefan ‘Skuggan’ Nilsson.

Olausson säger att han lärt sig mycket under åren i Europa, men kanske främst kring saker som händer runtomkring.
– Vi är bortskämda i Sverige över att få allt serverat. I Schweiz var det helt annorlunda. Där var det mer ‘sköt din egen fys. Gör det här’.

Han menar att Luleå var förstavalet.
– Det är fantastiskt kul. Jättekul. Det var det här jag ville.

Utöver Olausson, som skrev på ett ettårsavtal, kontrakterades juniorerna Viktor Grahn och Kim Johansson på två år och Axel Levander på ett år.
– Samtliga av de här tre unga spelarna har gjort riktigt bra säsonger. Gemensamt för dem alla är att de är bra karaktärer som verkligen brinner för att utvecklas inom hockeyn, säger ‘Skuggan’ enligt Luleås hemsida.

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL