Johan Ryno.
SHL

Ryno tillbaka från avstängning – ”Det ska bli ruskigt kul att få vara med igen”

ANNONS

I kväll är det dags för den tredje matchen i kvartsfinalserien mellan HV71 och Färjestad. Någon som ser fram emot matchen extra mycket är Färjestads Johan Ryno som missat de första matcherna på grund av avstängning.
— Det ska bli ruskigt kul att få vara med igen. Det har varit jättetråkigt att stå vid sidan av. Första matchen, mot Djurgården, gick väl okej eftersom vi vann men när vi torskar några matcher är det klart att man vill vara med där ute, säger han i en intervju på vf.se.

Att han skulle vara ringrostig efter tre matchers frånvaro är inget Ryno själv tror på.
— Formen är bra, hoppas jag. Jag har hållit igång så gott som möjligt och det är ju inte längesedan jag spelade, säger han.

HV71 leder matchserien med 2-0 och har vid seger i kvällens hemmamatch kopplat ett järngrepp kring den första semifinalplatsen för klubben sedan säsongen 2009/2010. Något som Johan Ryno gärna sätter stopp för.
— Jag vill vara med och se till att vi ska vinna fyra matcher nu och ta oss vidare. Det är den visionen jag har själv också, säger han till vf.se och förklarar hur et ska gå till.
— Spela lite mer vårdat med puck i vissa stunder, äga pucken mer i matcherna och på så sätt spara lite energi. I första matchen tycker jag vi gör en riktigt bra bortamatch men vi tappar någon procent i matchen här. Nu måste vi upp några snäpp till.

Den här artikeln handlar om: