Alexander Ytterell, här i samspråk med Almen Bibic.
SHL

SHL-backen har ryktats vara på väg bort – nu bekräftar han husköp

ANNONS

Han har stått för en stark rookiesäsong i SHL och har gjort tolv poäng från sin backplats. Det har ryktas ett tag att Leksands Alexander Ytterell skulle vara på gång till HV71. Nu bekräftar backen själv i en intervju med Vetlanda-Posten att han köpt hus i Jönköping.

Alexander Ytterell, med Boro/Vetlanda som moderklubb, hade inför säsongen endast gjort två SHL-matcher för Södertälje SK som junior säsongen 2010/2011. Sedan dess har han spelat i Hockeyallsvenskan med Södertälje, i danska ligan och återigen Hockeyallsvenskan med Karlskoga och Leksand. I år har han stått för en stark debutsäsong i SHL och ryktena om att 25-åringen ska spela för HV71 nästa säsong har pågått ett tag.
— När det gäller kontrakt med nya spelare och förlängningar med befintlig trupp inför nästa säsong så brukar vi generellt aldrig kommentera några uppgifter innan vi har något klart, sa HV71:s sportchef Johan Hult till Vetlanda-Posten i januari när ryktena började ta fart i januari.

Ytterells och Leksands säsong är inte slut än och innan kvalet mot Mora är över lär vi inte få svar om Ytterells klubbtillhörighet nästa säsong. Men i en intervju med Vetlanda-Posten bekräftar han Sportbladets uppgifter på att han köpt hus i Jönköping. Men han förnekar att något skulle vara klart med klubben.
— Alla ska ha någonstans att bo och så mycket har vi fixat nu. Vi måste ha någonstans att ha som utgångspunkt och någonstans där vi har våra rötter. Jönköping ligger väldigt bra med både nära hem till min sambos familj och till min familj. Därför köpte vi hus där och vill inte flytta runt hela sommaren som vi har gjort tidigare år, berättar han.
Du ser det som en fast punkt för familjen? frågar tidningen.
– Ja, oavsett var man spelar om det blir utomlands eller någon annanstans så är det alltid gött att ha en punkt där man kan ha sina grejer och kalla för sitt hem i stället för att ha fem olika hem på en sommar.

Det återstår alltså att se vart backen spelar nästa säsong. Just nu fokuserar han enbart på kvalet mellan Leksand och Mora.
— Just nu ligger allt mitt fokus bara på de här sju matcherna mot Mora. Det är det som jag tänker på nu, säger han.
— Vi vet ju lite vad det handlar om eftersom att vi har varit i den här sitsen innan. Vi vet att det inte är någon lätt uppgift. Förra året var vi utspelat i fyra matcher men lyckades ändå vinna fyra. Det gäller att man hela tiden tar en match i taget och inte får panik om det inte går som man vill, berättar han om hur tankarna går.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL