Djurgården Hockey.
SHL

Djurgården lever – avgörande match i Karlstad på onsdag

ANNONS

Det krävdes ett intensivt drama för att förlänga Djurgårdens säsong. 5.31 in i förlängningen bröt Gustav Possler dödläget i andra åttondelsfinalen mot Färjestad. Efter 4–3 på Hovet väntar ett helt avgörande möte i Karlstad på onsdag.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en första period som präglades av frenesi, desperation – och powerplay-mål. Djurgården, som kom ut som det piggare laget, tog kommando om händelserna genom två raka fullträffar i numerärt underläge. Med Johan Ryno i utvisningsbåset i 2+10 minuter för en tackling mot huvudet på Emil Johansson dundrade Markus Ljungh in matchens första mål med ett distinkt slagskott som smet förbi Stefan Stéen i Färjestads kasse. Målet möjliggjordes till stor del av Mikael Ahléns skymning av målvakten.

2–0 var också ett fränt skott i powerplay. Med Marcus Nilsson utvisad för slashing spelade Linus Hultström fram Patrik Lundh som tryckte dit pucken med ett direktskott. Fram till dess hade Djurgården haft det mesta av trycket, men gästerna gavs chansen att spela sig in i matchen när Emil Johansson åkte på en holding-utvisning kort 2–0. Det var en möjlighet man gjorde det mesta av. Milan Gulas svarade för det tredje pangmålet i första perioden när han reducerade med ett direktskott, framspelad av Mikael Wikstrand.

Den andra perioden innehöll också tre mål, men med en annan fördelning. Efter att Djurgården haft initiativet i första perioden var det nu Färjestads tur att föra. Kvitteringen till 2–2 kom i numerärt underläge. Alexander Johansson snodde pucken av gamle Växjöpolaren Patrik Lundh, blev fri vänsterkanten och lyfte iskallt en backhand förbi Adam Reideborn i hemmakassen. Det var Johanssons fjärde mål mot Djurgården den här säsongen.

Joel Eriksson Ek ville inte vara sämre än Johansson. När Daniel Brodin tagit en onödig utvisning i anfallszonen visade 19-åringen prov på sitt vassa skott när han tryckte in 3–2 efter att ha tagit emot en lång, fin passning från Mikael Wikstrand överrumplat Reideborn. Men just när Färjestad tycktes ha fått kontroll över den underhållande tillställningen slog hemmalaget tillbaka. Det var bara en dryg halvminut kvar på klockan när Linus Johansson försökte sig på att slå en lobbpassning mot en framstörtande lagkamrat. I stället träffade pucken backen Sebastian Erixon och studsade retfullt in bakom Stefan Stéen. Erixon för övrigt en motståndare Johansson kort dessförinnan haft en privat uppgörelse med som renderade i två minuter vardera i utvisningsbåset.

Den tredje perioden blev till stora delar Djurgårdens. Lagets desperation sken igenom och målchanserna var det inget fel på. På de första 90 sekunderna i perioden hade Calle Ridderwall och Markus Ljungh varsin ramträff. Men trots 12–6 i skott och en hel del bra möjligheter kom det inget avgörande i tredje perioden. I stället fick matchen avgöras via förlängning.

Där kom det förlösande 4–3-målet för hemmalaget efter 5.31 när Lukas Vejdemo bröt runt kassen och kastade in pucken till junioren Axel Jonsson Fjällby som petade in pucken mellan benen på Stefan Stéen – via Gustav Posslers skridsko. Pucken gick med styrfart över mållinjen och skickar nu serien mellan Färjestad och Djurgården till en tredje och avgörande match i Karlstad på onsdag kväll.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL