Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: De SHL-satsar på Hockeyettan

På lördag spelas returen mellan Visby/Roma och Kallinge/Ronneby i playoff 2. Den spelas på Gotland och för ovanlighetens skull sker en riktig spelsatsning i samband med matchen.

Svenska Spel är Visby/Romas matchsponsor och kommer i samband med det att erbjuda hela batteriet av spel som i vanliga fall finns tillgängligt i samband med matcherna i SHL. Det innebär oddssättare som jobbar på plats i hallen och erbjuder livespel och spel på det mesta, från resultat, till periodsiffror, över/under, handicap och så vidare och så vidare.

Inte bara för åskådarna på plats i hallen utan även för webbsändningstittarna. En satsning som väldigt sällan, om ens någonsin, synts i ettan.

Kul för alla som gillar spel i allmänhet och Hockeyettan i synnerhet med en betydligt bredare satsning än det vanliga 1X2 som brukar erbjudas i vanliga fall. Speciellt som ju Svenska Spel är ligans huvudsponsor.

* * *

Den första Hockeyettan-finalen. Huddinge-Troja/Ljungby. 1-2 efter sudden death.

Det finns väldigt mycket att konstatera efter den underhållande drabbningen och då syftar jag inte främst på det märkliga i att två offensivt lagda lag spelade en anfallsglad match som ändå lyckades bli målsnål.

Nej, jag konstaterar snarare att Huddinge är ett väldigt bra hockeylag som gick ut och skakade om Troja/Ljungby ordentligt och att Troja å sin sida är en maskin som har precis allting som krävs för att gå upp.

För okej, Huddinge tog ett spelmässigt grepp om den första perioden och var det spelförande laget. Troja kändes ganska trygga, men det var inget snack om att det var hemmalaget som drev matchen. Samma sak i andra perioden där Talangfabriken ryckte fram, tog sig förbi Trojas bastanta försvar förvånansvärt enkelt och skapade ett helt knippe chanser utan att lyckas få dit pucken.

Så långt hade Huddinge chockat sina gäster och visat att man är ett lag som kan mäta sig på samma premisser. Inte genom att försvara och förstöra utan genom att anfalla och kreera. Det var som sagt bara utdelningen som saknades. Hade Huddinge lyckats få dit någon mer puck än den Björn Jonason satte i slutet av den första perioden under de perioder då man faktiskt styrde händelserna på banan, då hade det här nog kunnat sluta annorlunda.

Men Troja är som sagt en maskin. De fredade sig under anstormningen och sänkte lagom till sista perioden ner axlarna, lade ur handbromsen och bara körde. Då var det superfavoriten som tryckte ner Talangfabriken i skridskoskaften och kvitteringen kom följdriktigt också fem minuter från slutet. Man tog pardonlöst tillvara på den lilla tveksamheten och rädslan att tappa sin ledning som infann sig i Huddinge.

Att det sedan var brunkaren Jens Holmström som avgjorde matchen med ett formidabelt vackert klassavslut i boxplay känns sedan bara väldigt symptomatiskt.

 

Troja var inte det bättre laget, men man är ett vinnarlag. Som sagt en maskin. Smålänningarna höll sig kvar i matchen trots att Huddinge styrde, fortsatte gnugga, tog tillvara på det som bjöds och avgjorde. Känslan att får Troja bara in en kvittering så kommer de att vinna den här matchen spred sig långt upp på läktaren i den tredje perioden.

Ni vet hur det brukar vara. Lag som vinner matcher även när det går lite emot och har en förmåga att alltid vara med och hitta vägar att avgöra de jämna fighterna, de brukar gå upp.

Så var det sagt.

* * *

En anledning till att en anfallsglad finalmatch blev så målsnål som den här drabbningen är naturligtvis målvaktsmatchen. Niklas Lundström var formidabelt bra mellan Huddinges stolpar och Robin Johansson hos gästerna höll minst lika hög klass. Även om han höll på att ställa till det med ett pikant misstag i förlängningens första minut. Vilket han redde upp och sedan kom upp med ytterligare en grym räddning bytet därpå.

Ett längre snack med målvaktshjälten, om bland annat Huddinges styrka och sin egen insats, hittar ni här.

* * *

Denna första final betraktades med synnerligen intresserade ögon från läktaren. Västerås hade en hel delegation med ledare på plats för att granska kommande kvalseriemotstånd och en hel hoper av Södertälje-spelare satt på läktaren. Det har förvisso hänt ganska frekvent den här säsongen.

Inte minst Victor Andersson som ofta är i Björkängshallen och följer sitt gamla lag. Efter matchen sökte han sig ner i innandömet och ropade efter förbipasserande Stefan Söder.

– Vi ses om några veckor!

– Jag hoppas det, replikerade Troja-Stockholmaren leende.

Så lär det naturligtvis bli. Troja kommer stänga Hockeyettan-finalen på hemmaplan och göra sällskap med Södertälje och Västerås i kvalserien. Men i slutändan tror jag att även Huddinge kommer ta sig dit. Med det spel som Talangfabriken visade upp idag ska det väldigt mycket till för att någon ska kunna slå ut dem i playoff 3.

* * *

Onsdagen kom också med beskedet att David ”Tuppen” Fredriksson lägger skridskorna på hyllan. Med det blir Hockeyettan en profil fattigare, det är bara att bocka, buga och tacka för underhållningen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten