Växjö Lakers HC

Slutspelsdrömmen lever för DIF – Reideborn har tagit sig ur svackan: ”Varit en tuff tid”

ANNONS

Slutspelsdrömmen är fortfarande högst närvarande för Djurgården efter 4-0 mot Malmö under lördagskvällen. Adam Reideborn stack ut rejält i segermatchen. Han motade totalt 21 skott och gjorde några svettiga räddningar.
– Jag tar skotten som jag ska ta. Jag försöker vara där när laget behöver mig, sa han till C More och pratade kring kritiken som han haft mot sig under säsongen.
– Jag har nog tagit åt mig lite mer än jag borde, jag har varit lite mer nere än jag borde. Det har varit en tuff tid. Men nu finns inga negativa tankar.

Tur är väl det. För det kommer att bli spännande in i det sista för Reideborn och hans lag. Efter att Karlskrona tvålade dit Skellefteå var Djurgården pressade att vinna matchen mot Malmö för att inte tappa mark i kampen om den sista slutspelsplatsen. Och stockholmarna såg till att ta chansen att haka på i slutspelsracet.

Laget tog ledningen efter tolv minuters spel i den första perioden när Matt Anderson klippte till pucken och ställde Oscar Alsenfelt i Malmös målbur. I mittperioden utökade hemmalaget till 2-0 efter en snygg styrning från Calle Ridderwall som slutade med att pucken borrade sig in i nättaket. Men Djurgården stannade inte där.

I den tredje perioden drog Markus Ljungh iväg en lyckosam projektil som innebar att Djurgården fick in sin tredje puck för matchen. Även 4-0 kom när Mikael Ahlén parkerade framför Malmös målbur och styrde in Ville Varakas skott.

Värt att notera var att Malmö slängde in sex juniorer i matchen på grund av skadebekymmer.
– Det är kul att ge juniorerna chansen när de tar den, sa Malmös tränaren Peter Andersson efter matchen.

I och med vinsten står både Djurgården och Karlskrona på samma poängskörd med två omgångar kvar av grundserien.

***

Växjö såg till att stå för en imponerande vändning när laget besegrade Örebro med 3-2 efter förlängning. Emil Pettersson blev stor matchhjälte när han skickade in den avgörande pucken på övertid. Dessförinnan hade han även gjorde den viktiga 2-1-reduceringen. Pontus Netterberg såg sedan till att kvittera till 2-2 med 13 minuter kvar av den sista perioden.

Örebros mål gjordes av Gustaf Franzén och Libor Hudacek. Det var Franzéns första fullträff i SHL-sammanhang.

Den här artikeln handlar om: