Jonathan Dahlén. …
Tingsryds AIF

Firade Guldgallret med derbyseger – och att nå 25 mål

ANNONS

Inför matchen fick han C Mores pris Guldgallret som Hockeyallsvenskans bästa junior. Därefter gick Jonathan Dahlén ut på isen och spelade en nyckelroll i Timrås derbyseger mot Modo.

19-åringen spelade fram Sebastian Lauritzen till Timrås 1–1-kvittering i powerplay halvvägs in i matchen och satte själv 2–1 i den tredje perioden. Målet var hans 25:e fullträff för säsongen. Det gör honom till Hockeyallsvenskans näst bästa målskytt efter Södertäljes Anton Holm (28).

Matchvinnare för Timrå blev Johan Johnsson som fixade 3–1 med drygt fem minuter kvar att spela. Jordan Smotherman hann med en sista reducering, men Timrå gick ur derbyt med en 3–2-seger och är femma i tabellen inför fredagens avslutande möte med Bik Karlskoga på bortais.

Modo, som fick sitt första mål från Per-Åge Skröder, är elva i tabellen och kan summera en jobbig första säsong i Hockeyallsvenskan efter fredagens bortamatch mot Almtuna.

*****

Tingsryd sabbade Oskarshamns chanser att ta sig till slutspelsserien genom att vinna kvällens Smålandsderby. Succévärvningen Johan Eriksson sköt två av målen och är uppe i 22 mål den här säsongen när det blev vinst med 3–2. Backen Daniel Norrbe bidrog också med ett mål.

Oskarshamn, som är nia i tabellen, fick mål från Victor Löfstedt och Joakim Hagelin.

*****

Pantern tog en övertidsseger, 3–2, i mötet med AIK hemma i Kirseberg. Backen Johan Björk sköt säsongens tolfte mål när han överlistade Linus Lundin i förlängningen. Matchen stora förgrundsfigur var dock Panterns målvakt Tex Williamsson. Han stoppade 53 av 55 skott i vinsten.

Pantern fick även mål från Kim Rosdahl och Sebastian Dyk medan Anton Cederholm och Jens Jakobs sköt gästernas mål.

Pantern tar sig an jumbon Södertälje i Scaniarinken i den avslutande omgången på fredag. AIK ställs mot Oskarshamn hemma på Hovet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL