SKLÄKTEN ÄR VÄRST. Mattias Guter gjorde ett av KHK:s mål mot Leksand.
SHL

Leksand missade chansen – KHK tog andra raka: ”Under all kritik”

ANNONS

Fyra överraskande poäng under helgens dubbelmöte med Frölunda gav fansen förhoppningar om ett lyft i tabellen. I stället fick man ett bakslag i tisdagens 1–4-förlust mot Karlskrona.
– Det är under all kritik, muttrar Leksands forward Jon Knuts.

5–1 i Göteborg i fredags och ytterligare en poäng i returmatchen dagen därpå. Leksand plockade oväntade poäng i dubbelmötet med Frölunda, poäng som tände hoppet om att man skulle kunna kravla ikapp Örebro ovanför kvalstrecket.

Men de där sex poängen som skilde inför kvällens hemmamatch mot Karlskrona skiljer fortfarande efter densamma. Gästerna från Blekinge följde upp sitt trendbrott med hemmatriumfen mot Luleå (3–1) i lördags med att vinna med 4–1. Detta tack vare en hel del flyt med studsarna.

När KHK gick fram till 2–0 i första perioden var det med hjälp av två märkliga studsar som ställde målvakten Henrik Haukeland. Först skyfflade en frispelad Marcus Paulsson en backhand i stolpen varpå pucken studsade i mål via norrmannens rygg. 2–0 kom efter att Haukeland räddat Emil Larssons skott med plockhandsken bara för att få se returen studsa in efter att ha touchat två leksingar.
– Det är under all kritik, suckade Leksands assisterande kapten Jon Knuts i sin intervju med C More efter första perioden.
– Vi gör en bra start och får bra energi, men där skulle vi ha gjort mål. I stället får de två skitmål.

När Mattias Guter, med ett förflutet i just Leksand, styrde in 3–0 i andra perioden var det slutspelat för Haukeland. Han byttes ut till förmån för Atte Engren.
– Det blir sådana där mål där de studsat in alla tre. Jag tyckte synd om han som stod där och Atte fick komma in, förklarar tränaren Perra Johnsson som inte fick mer än ett reduceringsmål från Jesper Ollas att glädjas över den här kvällen.
– Vi var långt ifrån att ta poäng i den här matchen, det är bara att inse. Vi möter ett starkt och homogent Karlskrona.

Karlskrona fick ett avslutande mål från Emil Lundberg och är nu fyra poäng före Djurgården i kampen om tiondeplatsen. Efter en tung period har laget nu två raka segrar och kvällens match var dessutom den första sedan 20 december i fjol som laget lyckades göra fyra mål.
– Det är klart att vi inte är nöjda med de här sviterna som har varit. Det har handlat om att få stopp på blödningen. Vi ligger på slutspelsplats och det gäller att blicka framåt. Det är fyra matcher kvar och det ser bra ut, säger målskytten Lundberg.

Leksand får fortsätta jaga Örebro på torsdag då man möter Rögle i Ängelholm. För KHK väntar ett hemmamöte med formstarka HV71.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL