Viktor Ekbom.
SHL

Känner ansvar för tränarcirkusen i SHL-klubben: ”Vi har inte presterat”

Sex olika tränare och en placering bra mycket längre ned i tabellen än vad som var tänkt. Örebro Hockey har varit en av SHL-säsongens stora missräkningar. Hockeysverige.se satte sig ned med skadade lagkaptenen Viktor Ekbom för att bena ut vad som har gått fel.
– Klart att det är vi ute på isen som ska göra skillnad. Vi har inte presterat. Men det är som man alltid säger när man sparkar tränare – att man inte kan sparka 21 spelare. Givetvis känner vi skuld i det här och det är vi som har det yttersta ansvaret, säger Ekbom till hockeysverige.se om tränarcirkusen.

ÖREBRO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Örebro har haft en turbulent och ganska jobbig säsong. Inte mindre än sex olika tränare – Kent Johansson, Lars Ivarsson, Johan Tornberg, Niclas Sundblad, Petri Liimatainen och Niklas Eriksson – har stått i båset under säsongen. Dessutom har laget haft tuffa skador. Bland annat har tidigare Detroit-spelaren Joakim Andersson inte kunnat spela på hela säsongen och i januari kom beskedet att lagets kapten, Viktor Ekbom, sannolikt blir borta resten av säsongen.

Men hur ligger det egentligen till med Ekbom och vad hände egentligen då han blev skadad? Hockeysverige.se reste till Örebro för en intervju med 27-åringen från Falköping.
– Exakt vad som hände vet jag faktiskt inte. Jag tror att det var mot Rögle i början av december jag fick någon slags smäll mot handen. Jag hade ont i tummen men spelade ändå. I januari sa vi att det här måste vi kolla upp eftersom det inte blir bättre, säger Viktor Ekbom och fortsätter:
– Vi hade bokat tid hos en specialist på fredagen, men vi spelade mot Leksand på torsdagen innan. Jag skulle spela som vanligt, men jag kände redan på morgonvärmningen att det gjorde ont redan från början, vilket det inte brukade göra. Jag försökte spela matchen, men klev av redan efter första perioden. När vi sedan gjorde röntgen visade det sig att ledbanden av i tummen och behövde opereras.

Att det skulle vara så pass allvarligt att det krävdes en operation var inget som Ekbom hade trott.
– Jag trodde aldrig då jag kom dit att jag skulle få det beskedet. Jag tänkte nog mer att jag skulle få vila en vecka och sedan skulle det vara bra, men det blev upp på operationsbordet redan på måndagen. Sedan dess har jag haft gips.

Kan du klä ord på känslan att sitta bredvid när Örebro har varit i det här ganska utsatta läget i tabellen?
– När jag blev skadad hade vi precis fått in nya tränare. Det kändes ändå ganska bra i laget då och vi hade börjat få ordning på grejor efter tränarbytet. I back-to-back-matcherna mot Frölunda just innan höll vi ganska jämna steg med dom.
– Självklart har det ändå varit frustrerande att sitta vid sidan av. Speciellt under början av 2017 då det var väldigt jämt mellan oss och Leksand som låg på kvalplats. Jag måste säga att killarna har gjort det riktigt bra, vunnit viktiga matcher och skapat ett glapp ner till trettondeplatsen.
– Vi hade även bra hugg på slutspelsplatsen, men där har vi tyvärr tappat lite nu. Förhoppningsvis ska vi kunna ta oss till slutspel och då hoppas jag att kunna vara med igen.

Du räknar alltså med att vara tillbaka om det blir slutspel?
– Ja, det gör jag. Jag tar bort gipset om en vecka och då har vi ungefär en och en halv vecka kvar av grundserien. Läkarna har sagt att det tar runt två veckor för mig att komma i gång efter det att jag har haft gipset på i sex veckor. Det skulle bli ganska lagom till ett eventuellt slutspel.

Kenta, Tornberg, Ivarsson, Sundblad, Niklas, Petri…
– Det är några namn… Det började när vi åkte till Slovakien i augusti på träningsläger. Vi hade fått in några bra nyförvärv och allt kändes riktigt bra. Vi tyckte själva att förra säsongen hade varit ett litet mellanår. Sedan fick vi en riktigt dålig start på säsongen och förlorade dom tre första matcherna. Den fjärde matchen, den mot Leksand, vann vi. Efter den valde Kenta att hoppa av.

Hur reagerade ni på det?
– Vi blev chockade, måste jag ändå säga. Jag hade haft honom i två säsonger innan dess och man skapar ändå en relation med en tränare som man haft så pass länge. I och med att det bara hade gått fyra matcher hade jag inga tankar på att det skulle kunna hända grejer redan. Nu var det Kenta själv som valde att hoppa av…

Kom han ner till er i omklädningsrummet och meddelade att han slutar?
– Ja, det gjorde han. Han kände inte att han hade glöden som krävdes. Det var bara att acceptera samtidigt som jag tycker att det var stort av honom att lämna självmant på det sättet som han gjorde.
– Johan och Lasse tog över och eftersom dom varit i Örebro två respektive ett år kände jag dom båda bra också och jag hade ett fullt förtroende för båda två. Det ska också tilläggas att laget hade fått lite bakslag med skador. Bland annat Jocke Andersson som tyvärr inte har kunnat spela den här säsongen. Självklart var det ett stort bakslag för oss som lag.

Blev det någon förändring när Johan Tornberg och Lars Ivarsson tog över?
– Vi gjorde lite förändringar. Tyvärr hjälpte inte det resultatmässigt. Vi vann lite här och lite där, men vi fick inte den här stabiliteten. Vi hade ett riktigt bottennapp mot Malmö i mellandagarna när vi förlorade med 6–1 eller vad det var. Efter det valde dom att ta in Niclas och Petri.
– Det kom kanske lite mer väntat än med Kenta eftersom det hade gått dåligt. Niclas och Petri kom in och satte sin prägel på det allt kändes väldigt bra, men tyvärr blev det bara tre matcher för mig. Sedan har jag inte kunnat spelat mer under dom. Det känns ändå som med nya tränarna har det blivit mer stabilitet i försvarsspelet. Det är anfallsspelet som inte riktigt har klaffat.

Man kan ju alltid sparka tränare till höger och vänster, men hur mycket tar ni på er skulden för att Örebro, så här långt, inte kommit upp på förväntat nivå?
– Klart att det är vi ute på isen som ska göra skillnad. Vi har inte presterat. Men det är som man alltid säger när man sparkar tränare – att man inte kan sparka 21 spelare. Givetvis känner vi skuld i det här och det är vi som har det yttersta ansvaret.

Är det här något ni har pratat om i gruppen?
– Nej, det jag inte påstå att vi har gjort. Vi ser framåt. Det är så tätt med matcher så vi måste leva i nuet och jag tycker att det har blivit jättebra nu när Niclas, Niklas och Petri har kommit in.


Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

KOM NÄRA NHL-DRÖMMEN

Viktor Ekbom var en av Sveriges viktigaste defensiva kuggar vid Junior-VM 2009 där han fick vara med om att spela hem silvermedaljerna. Efter det var det många som trodde att han skulle åka över till Pittsburghs organisation som draftade honom sommaren efter turneringen.
– Efter säsongen 2010/11 ville Pittsburgh värva över mig. Efter JVM opererade jag min axel, men jag var över på utvecklingscampen utan att vara på is.
– Efter att min säsong i Linköping 2010/11 tog slut bestämde vi att jag skulle åka över och spela Wilkes-Barre i AHL (tre matcher). Det var jättekul att få vara med där, men då hade jag redan skrivit på för Tappara. Samtidigt fanns det möjligheten att bryta det kontraktet för att spela i NHL.
– Dom var nöjda med mig i Wilkes-Barre och det var tal om att jag skulle åka över till säsongen efter det. Av olika anledningar blev det inte så samtidigt som det lite var deras önskemål att jag skulle spela i den finska ligan eftersom det är lite mindre rinkar där och lite mer likt den nordamerikanska hockeyn.

Säsongen i Tappara blev dock en stor missräkning för Ekbom.
– Den säsongen var jag riktigt dålig, säger Örebrobacken med ett snett leende och fortsätter:
– Jag tror att jag brände mina broar där. Tanken var nog att jag skulle spela en säsong där och sedan skulle jag kanske åka över igen, men så blev det inte.

Varför blev det inget bra i Tappara?
– Jag trivdes inte. I alla fall inte till en början. Det är lite annorlunda i Finland, så var det då i alla fall. I Sverige pratar alla engelska. Kommer det in någon utifrån så kan alla prata engelska med dig.
– Just där var det två, tre stycken som pratade bra engelska. Dom andra pratade antagligen också engelska, men var lite blyga och ville inte prata det språket alls. Det blev att jag hängde med dom här två, tre stycken som vågade prata engelska med mig.
– Vi var också ganska dåliga till en början och klubben sparkade coachen (Risto Dufva) efter några matcher då vi låg i botten. Sedan blev det bättre och vi började vinna matcher. Samtidigt gick det bättre för mig jämfört med i början av säsongen. Men det hade gått så pass dåligt redan så det var aldrig tal om att jag skulle stanna där eller åka över till Pittsburgh.


Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

”MINNS NÄR JAG MÖTTE ÖREBRO I DIVISION 1”

Efter säsongen i Tappara stod Viktor Ekbom kontraktslös under en ganska lång tid.
– Det blev en lång försommar utan kontrakt. Att det sedan blev München och inte Sverige hade nog att göra med att jag var ganska dålig i Tappara. Det kryllade inte av erbjudanden direkt.

Var det inte aktuellt att återvända till Linköping?
– Dom var över och kollade på mig i Tappara och det var också lite snack om att åka tillbaka, men det blev aldrig aktuellt. Det var en del andra lag som också visade intresse, men dom flesta ville vänta. Jag hade aldrig varit i den här situationen utan var van med att förlänga kontraktet under eller direkt efter säsongen.

Det måste ha blivit en frustration att inte ha en klubb klar?
– Jo, men så blev det. Jag flyttade hem till mina föräldrar i Falköping för att jag ville inte skaffa någon lägenhet eftersom jag kanske skulle skriva på för något svenskt lag redan nästa vecka. Sedan dröjde det en bit in i juni innan jag skrev på för München. Det var ungefär det erbjudandet som kom.
– Jag trivdes fantastiskt bra där och det var en riktigt rolig säsong. Det var en underbar stad att bo i samtidigt som hockeyn gick bra. Hockeyn kanske är ett steg ner jämfört med SHL, men ändå en ganska hög nivå. Jag fick verkligen en nytändning där.

Den första maj 2013 meddelar sedan Örebro att man har värvat den tidigare JVM-backen.
– Jag nappade direkt. Dels hade jag nära hem även om jag kanske inte är så hemmakär. Men det är alltid skönt att mamma och pappa kan komma och kolla. Dels kändes Örebro som ett roligt äventyr, att få komma till en klubb som verkligen ville satsa.
– Örebro hade just gått upp då och allt hade gått väldigt snabbt för klubben. Jag minns då jag spelade i Skövde så spelade vi mot Örebro i Division 1. Både var ganska hårt satsande lag som ville gå upp i Hockeyallsvenskan och vi möttes i kvalet.

Redan under sin andra säsong i Örebro får Viktor Ekbom chansen till spel i Tre Kronor.
– Jag trivdes väldigt bra i Örebro och vågade ta för mig ute på isen. Då jag var i Linköping kändes som att jag hade mer i mig, men att jag inte vågade plocka fram det. Det kanske låter konstigt, men det blir som att jag hamnade i en komfortzon och spelar ”safe”. Jag tog inte dom här extra besluten utan spelade mer för att bara överleva dagen. 
– Första säsongen i Örebro höll vi till i botten samtidigt som det var för mig att acklimatisera mig till svensk hockey igen. Andra säsongen gick det bra för laget, mycket bättre än vad vi själva kanske trodde att det skulle gå. Då blev det enklare för att spela ut och våga lite mer. Samtidigt kände jag att jag fick förtroende vilket man självklart växer av.

Innan vi dricker upp sista skvätten kaffe så avslutar vi med att prata om vilka målsättningar Örebro har för resten av säsongen.
– Vi pratar om slutspel. Vi är medvetna om att det kommer bli tufft, men det är vad vi siktar på och något som jag hoppas innerligt på så inte min säsong är slut. Självklart vill jag inte avsluta säsongen med att spela negativt kval. Det tror jag ingen spelare eller lag vill göra.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 mars
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:30 Brynäs - Malmö SHL
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten