TORONTO, ON – FEBRUARY 9: Kevin Shattenkirk #22 of the St. Louis Blues waits for a faceoff against the Toronto Maple Leafs during an NHL game at the Air Canada Centre on February 9, 2017 in Toronto, Ontario, Canada. The Blues defeated the Maple Leafs 2-1 in overtime. (Photo by Claus Andersen/Getty Images) …
Nyheter

Inför trade deadline – här är de hetaste backarna på marknaden

ANNONS

Trade deadline närmar sig med stormsteg. Den första mars klockan 21 svensk tid stänger fönstret och då ska klubbarnas trupper vara helt satta. En position som det alltid ryktas om kring dessa tider är backar. Denna position som så få lag verkar ha tillgång till men som kan vara så viktig in i ett slutspel.

När slutspelet drar igång är det på allvar och då dundrar motståndarna ut med fyra kedjor som gör allt för att få den röda lampan att lysa. Pittsburgh vann inte förra året för att två spelare var fenomenala, de vann för att alla i laget var fenomenala. När lagens backar hade stoppat våg efter våg från Crosby, Malkin, KesselHagelin, Hörnqvist och Bonino orkade de till sist inte när Kühnhackl kom åkandes. En bra bredd på backsidan gör att hela laget orkar mer och det är då man vinner matcher.

TSN har listat några av de hetaste backarna som är aktuella för en flytt inför trade deadline. Namnen de listar är backar som sitter på utgående kontrakt och som skulle vara en stor tillgång för de titeljagande lagen. Observera att de inte tagit med det mest givna namnet, Kevin Shattenkirk, med förklaringen att; “vi har pratat tillräckligt mycket om honom”.

Mark Streit, Philadelphia Flyers
En veteranback som rimligtvis spelar på sitt sista stora kontrakt i karriären. Flyers nosar på en Wild card-plats men har mer eller mindre alla lag från Atlantic plus New York Islanders och New Jersey Devils att slåss med. De sitter på en lovande backuppsättning och om de kan byta Streit mot något draftval skulle det kunna bli ännu mer gynnsamt för framtiden.

Dimitri Kulikov, Buffalo Sabers
Kulikov är en relativt liten (184 cm) men hård back som haft det ganska tufft sedan han flyttade till molniga Buffalo från soliga Florida inför säsongen. Buffalo är i en position där de fortfarande är med i slutspelsracet men rimligtvis inte kommer att nå hela vägen. Huruvida GM Tim Murrey väljer att behålla Kulikov beror antagligen på vad han får för erbjudande för honom. Ryssen har en cap hit på 4,33 miljoner dollar, ett kontrakt som inte jättemånga lag har råd att ta.

Kyle Quincey, New Jersey Devils
Ett riktigt kap till försvarare. Quincey har en cap hit på blyga 1,25 miljoner och är en defensiv pjäs som skulle bli en tillgång för många sluspelslag. New Jersey är fortfarande med i slutspelsracet, men har liksom Philadelphia oddsen emot sig för att ta en plats.

Michael Del Zotto, Philadelphia Flyers
En duglig puckförare som har bevisat i sin karriär att han har mycket hockey i sig. 26-åringen kom in i ligan när han var 20 år gammal och har fyra säsonger bakom sig där han har snittat en halv poäng per match. En rimlig plan B för det lag som förlorar förhandlingarna kring Shattenkirk.

Brendan Smith, Detroit Red Wings
För första gången i mannaminne kommer Detroit Red Wings troligtvis vara säljare vid trade deadline. Brendan Smith är en duglig utfyllnadsspelare som absolut kan ta en plats i ett tredje backpar. Red Wings behöver bygga om från grunden och draftval är vad GM Ken Holland bör samla på sig medan han kan. Smith har en cap hit på 2,8 miljoner och bör vara ett bra tillägg till ett slutspelslag med dålig bredd på baksidan. En ersättare till Shattenkirk kanske?

Ron Hainsey, Carolina Hurricanes
Det ser ut att bli riktigt svårt för Carolina att ta sig till slutspel. De har en ung trupp och framtiden ser ljus ut för sydstatslaget. Om de kan få ytterligare en prospect eller eventuellt något draftval för sin veteranback är det en bra affär.
Fotnot: Hainsey är nu trejdad till Pittsburgh Penguins.

Dallas Stars v Los Angeles KingsYtterligare en back som kan vara intressant, som TSN inte nämner, är svenske Johnny Oduya. Den 35-årige stockholmaren är för närvarande skadad och skulle vara en chansning för många GM:s att plocka in. Men om något lag vågar ta chansen och får en frisk Oduya i slutspel skulle han bli en stor tillgång. Han har två Stanley Cup-ringar och ett OS-silver och vet vad som krävs för att vinna matcher. Med en cap hit på 3,75 miljoner är det många lag som skulle kunna få plats med svensken i sina trupper.

På grund av att det har varit väldigt jämt om sluspelsplatserna i år och med tanke på att lönetaket knappt har förändrats så har det hänt väldigt lite på spelarmarknaden. Fjolårets trade deadline var ganska händelsefattig och det största som hände var egentligen att Loui Eriksson inte blev trejdad. Vi får se om det blir mer fart i år, på onsdag klockan 21.01 vet vi!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL