Simon Bertilsson och Jacob Lagacé
SHL

Blev målskyttar – nu kan duon stängas av

ANNONS

Såväl Simon Bertilsson som Jacob Lagacé blev under kvällen högst oväntade målskyttar för Brynäs respektive Luleå. Men kvällen kunde ha slutat roligare för duon. Sent under tisdagen meddelades det på shl.se att båda anmälts till Disciplinnämnden.

Angående Bertilsson skriver man: ”När det är två minuter kvar av period 1 så stöter en Örebrospelare pucken förbi Bertilsson som kommer med fart och sätter ut höger knä som träffar Örebrospelaren över hans knä”. Skulle Bertilsson bli avstängd blir han den första Brynässpelaren under säsongen som blir det.

Lagacé anmäls för en slewfoot. ”När det återstår ca 1.30 av tredje perioden så åker en Växjöspelare med pucken bakom förlängda mållinjen. Jacob Lagacé åker ifatt och spelar mot pucken med klubban och hans vänster arm kommer in framför spelaren och Lagace gör därefter en bensvepning med sitt vänstra ben så Växjöspelaren faller till isen.”

I morgon kommer beskedet om de stängs av eller inte.

Den här artikeln handlar om: