Kevin Clark jublar efter sitt 1-0-mål efter tolv sekunder.

Det räckte med en period – sen hade Brynäs avgjort rivalmötet

Nu lyser det om Brynäs igen. Efter sin mardrömsperiod med sju förluster har de nu tagit fyra raka vinster. I kväll krossade de Leksand i klassikermötet.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Från guldkandidat till krislag till en ny formtopp. Brynäs säsong har varit upp och ned, och nu är det mesta uppåt för ‘Bulan’ Berglunds manskap. Efter 5-4 och 6-2 mot Luleå, och 6-5 mot Djurgården, fick man i kväll återigen fart på den offensiva produktionen.

Det tog bara tolv sekunder innan skyttekungen Kevin Clark satte 1-0. Elias Fälth fick in 2-0-målet halvvägs in i perioden, och i slutminuten fick Jacob Blomqvist hjälp av både en Leksandsback och målvakten Henrik Haukeland (som sedermera ersattes av Atte Engren) när han på något vis satte 3-0-pucken.

Leksand var bättre i mittakten, men var egentligen aldrig nära att ta sig in i matchen på allvar. När Oskar Lindblom, som precis som Kevin Clark toppar skytteligan med sina 18 mål, pricksköt in 4-0 på bästa Jakob Silfverberg-manér var matchen definitivt avgjord.

I den tredje perioden var Brynäs återigen det klart bättre laget, och hade kunnat göra något mål till. David Rautio hade en ny lugn period i Brynäskassen, och kunde ganska bekvämt hålla sin andra nolla för säsongen.

Noterbart är att Jesper Jensen noterade två nya assistpoäng i storsegern, och nu har sju (!) poäng på de två senaste matcherna. Juuso Ikonen noterades för sin första poäng i Brynäströjan.

Hemmalaget är kvar som sexa, medan Leksand är nästjumbo.

21 mål på fyra matcher – Brynäs offensiv glöder: ”Mål varje gång han rör pucken”