Marcus Eriksson.
Nyheter

Målkungen saknades – men Vita Hästen tog fjärde raka segern

ANNONS

För andra matchen i rad saknade Vita Hästen sin målkung Rickard Palmberg. Det hämmade inte Norrköpingsklubben. I bortamötet med Björklöven tog laget sin fjärde raka seger efter 4–2 i T3 Center.

Rickard Palmberg har med sina 23 mål varit Vita Hästens stora utropstecken under säsongen. På onsdagen saknades 27-åringen dock på isen för andra matchen i rad när östgötarna ställdes mot nästjumbon Björklöven på bortais.

Det hindrade inte Vita Hästen från att ta sin fjärde raka seger. Jonas Johnsons mannar vann med 4–2 tack vare ett effektivt powerplay. Kruise Reddick och Mattias kalin sköt gästerna till en 2–0-ledning sent i den första perioden. Jesper Thörnberg, som gjorde comeback efter skada, reducerade med elva sekunder kvar av perioden, men det här var inte hemmalagets match.

Det blev övertydligt i andra perioden när Björklöven vann skotten med 13–1 och förlorade perioden med 0–1. Vita Hästens poängkung Marcus Eriksson satte sitt 14:e mål för säsongen med periodens enda mål, ett mål som tillika blev matchvinnande.

Tobias Liljendahl satte Vita Hästens fjärde mål i tredje perioden innan Axel Ottosson ordnade en sista reducering.

Vinsten gör att Vita Hästen klamrar sig fast vid den åttonde och sista playoff-platsen, en poäng före Almtuna. Björklöven, som har sex raka nederlag på hemmais, är två poäng efter Västerås i kampen om att undvika negativt kval.

Den här artikeln handlar om: