Richard Gynge
Sweden Hockey Games

Gynge har hittat rätt – siktar på en VM-plats: ”Jag är i bättre form än någonsin tidigare”

Nyss fyllda 30 år och i sin bästa form någonsin. Richard Gynge har hittat nycklarna till fortsatt framgång på ett personligt plan. Nu vill han leda sitt Neftechimik Nizjnekamsk till ett svårnått slutspel – och knipa en plats till VM.
– Det borde vara målet för alla som är med i Tre Kronor, säger Richard Gynge till hockeysverige.se.

GÖTEBORG. (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det svenska landslaget har precis klivit av Scandinaviums is och letat sig ner under läktarna för att skriva autografer till förväntansfulla skolbarn som varit och tittat. Därefter är det pressens tur att träffa Tre Kronor-spelarna. De allra flesta av dem har inte åkt längre än några tiotal mil till Göteborg, men vissa har rest betydligt längre än så. Richard Gynge är en av dem. Han har över 240 mil i bagaget från sitt hem i ryska Nizjnekamsk, och han verkar extra glad att vara på svensk mark inför Sweden Hockey Games.
– Det är grymt kul, alltså. Jag njuter väldigt mycket av att vara hemma i Sverige och spela de här matcherna, säger forwarden från Tyresö.

Sedan sin starka säsong i Växjö ifjol, där han snittade näst intill en poäng per match, har Richard Gynge fortsatt att leverera. KHL-klubben Neftechimik Nizjnekamsks har inte stått för någon övertygande säsong, men Gynge har lyckats hålla i sin poängproduktion och blev efter december utsedd till månades bästa forward.
– Det var roligt såklart. Det finns så många bra forwards i ligan och att då bli den bästa, i alla fall för en månad, är ju fantastiskt stort.

Det ska mycket till för att Neftechimik når slutspel, med tre matcher kvar behöver de inte bara vinna utan även förlita sig på att de ovanliggande lagen förlorar. Men Richard har inte gett upp hoppet.
– Det är klart man inte är nöjd. Vårt lag har varit lite för mycket upp och ner. Vi har varit bra stundtals och mindre bra för långa stunder, men vi har chansen nu på slutet så den ska vi försöka ta.


Med sina 21 mål och 23 assist för Växjö ifjol landade Richard Gynge på en femteplats i poängligan. (Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl)

Strikta regler och tuffa tränare

Att bo i Ryssland är inget nytt för stockholmaren. Han har tidigare tillbringat en säsong i Moskva och två Vladivostok. Men det är mycket som skiljer städerna åt, både socialt och sportsligt.
– Dynamo Moskva var en storklubb. Där satt traditionen i väggarna, det var bara vinster som räknades. Vladivostok var å andra sidan en ny förening, där var det mesta nytt, med en jättefin arena och fantastisk publik.
– Min klubb nu har funnits med länge och har starka traditioner, men de har haft lite svårt att ta sig till slutspel och nå framgångar de senaste åren.

Hur är Nizjnekamsk som stad?
– Det är en ganska liten rysk stad, en fabriksstad. Eller, ja… det bor ju 250 000 där, så med svenska mått är det en ganska stor stad. Men det är en fabriksstad.

Och hur är hockeyintresset?
– Det är ganska stort, tycker jag. Vi tar in 5 500 i arenan så det är en liten hall. Men vi har 5 000 i publiksnitt, så den är nästan full varje match.

I en intervju med Buffalohockeybeat.com berättar den forne Luleåspelaren Tim Kennedy om sin tid i Neftechimik Nizjnekamsk. Han beskrev upplevelsen som en mardröm av strikta regler, tuff träning, utegångsförbud och saknad av familjen. Richard Gynge känner till historien och förklarar att läget har förändrats.
– Jag vet att de hade en tränare då, (Vladimir) Krikunov, som är känd för att vara väldigt tuff och ha väldigt strikta regler med ”basen”. Man sov tillsammans, hade utegångsförbud och sådär. Nu har vi det mycket bättre på det sättet. Nu är det precis som i Växjö, en träning på förmiddagen och sedan har vi fria eftermiddagar och inga möten på kvällen.

Men det finns fortfarande en ”bas”?
– Ja, det gör det. Vi har haft flera huvudtränare denna säsongen, och med den första  tränaren var det möte på basen varje dag innan match, klockan åtta på kvällen, och sedan fick man gå hem och sova. Nu är det helt frivilligt. Vi brukar äta lunch där tillsammans på matchdag.

”Jag är i bättre form än någonsin tidigare”

I och med tränarbytena har sättet laget tränar på förändrats under Richards tid i klubben. Något som hjälpt honom att hitta rätt och lyckats få ut det bästa av sig själv och sitt spel.
– Det är väldigt stor skillnad mellan olika tränare. Vi har som sagt haft flera huvudcoacher denna säsongen och den första hade väldigt mycket rysk träning, alltså långa pass, ganska tempolöst. Nu har vi en riktigt bra tränare som varit många år i NHL, så nu är det bra tryck, bra fart och intensitet på träningarna. Det passar vårt lag väldigt bra.

Är det nyckeln som gjort att du kunnat producera så mycket?
– Det är ett par olika saker. För det första är jag i bättre form än någonsin tidigare. Jag har kommit lite till åren, så jag börjar väl få lite rutin på nacken också. Dessutom har jag och min fystränare hittat bra vägar på sommaren som har gjort att det känns riktigt bra. Men sedan har alla spelare i värt lag fått bättre tryck när vi har kört lite kortare och mer intensiva träningar, det brukar ofta bli så.

Bara några dagar innan intervjun i Scandinavium fyllde Richard Gynge 30 år och han blev ordentligt grattad av grabbarna i laget. Men han verkar inte påverkas nämnvärt av att bli trettioåring. Han har fortfarande mycket att ge och nu närmast är det drömmen om en VM-debut som lockar. Han spelade några förberedande matcher med Tre Kronor ifjol, men nådde inte hela vägen fram till mästerskapen i Moskva.
– Jag tänker inte så mycket på det, men det är klart att målet är att ta sig till VM i år. Det ska det vara för alla som är med i Tre Kronor, säger han.

När kontraktet med Neftechimik går ut i vår ska han sätta sig ner med familjen och fundera. Han ser både KHL, Schweiz och SHL som aktuella alternativ.

Har du släppt drömmarna om att åka över Atlanten?
– Ja, det är inget jag drömmer om sådär… Men skulle chansen dyka upp skulle jag ju åka innan de ens hinner ringa.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten