170207 Fršlundas Nicklas Lasu jublar efter att ha avgjort i fšrlŠngningen under finalen i CHL mellan Fršlunda och Sparta Prag den 7 februari 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89 …
Nyheter

FRÖLUNDA CHL-MÄSTARE IGEN: ”Fan vad skönt”

Frölunda tog sin andra raka titel i Champions Hockey League när man på hemmaplan i Frölundaborg besegrade Sparta Prag med 4-3 efter förlängning i en mycket  händelserik final.
— Det blir en lång natt, sa Frölundas målvakt Johan Gustafsson efter Nicklas Lasus segermål.

De bägge lagen satte högsta fart redan från början och redan efter 2:30 hade bortalaget tagit ledningen genom Lukas Cingel efter att Frölundaförsvaret inte fått bort målvakten Johan Gustafssons returer.
— Vi tabbade oss lite där, medgav Frölundas assisterande tränare Per Johansson till SVT i ett spelavbrott.
Den förre Malmöspelaren Brian Ihnacak åkte ut för en interference efter 07:34. Det dröjde bara tolv sekunder innan Casey Wellman slog in kvitteringen på retur från ett skott av Johan Sundström. Sundström fick senare utgå med en, enligt SVT, lårkaka.
Sundström själv ville inte kommentera närmare vad det var när han intervjuades efter slutsignal:
— Smäll mot vänsterbenet. Det är allt jag vill säga just nu, berättade spelaren som är uttagen till Sweden Hockey Games.

Första perioden var mycket händelserik och spelades i ett högt tempo. Sparta Prags André Deveaux var tillbaka i Sverige efter sitt överfall i en kvalmatch för nästan två år sedan. Många trodde nog att det var han som träffade Patrik Carlsson över halsen med klubban efter nio minuter spelade. Frölundaspelarna trodde det definitivt och många ville göra upp med Deveax, som var oskyldig. Reprisbilderna visade på att det var Miroslav Formans klubba som olyckligt träffade Carlsson över halsen. En olyckshändelse alltså. Carlsson fick föras till sjukhus för undersökning och Forman fick fem minuter plus matchstraff.

Frölundas fem minuter i numerärt överläge slutade 1-1. Först var det Petr Vrana som tog bortalaget till ledning när han och Jaroslav Hlinka kom två mot en. Vrana avslutade resolut.
Men det skulle bara dröja 84 sekunder innan Frölundas kvittering låg bakom Sparta Prags målvakt Tomas Pöpperle efter att Frölunda visat upp ett bländande spel i powerplay.
I den andra perioden kunde sen Frölunda för första gången i matchen ta ledningen när Casey Wellman tog upp pucken, bröt in på mål och överlistade Pöpperle.

Sparta Prag kom ut riktigt taggade till den tredje perioden och efter sex minuter kunde Lukas Klimek sätta dit pucken som innebar 3-3.
Sparta Prag tryckte på rejält i slutet, men Frölunda höll undan.

Matchen gick till förlängning och där kunde Nicklas Lasu avgöra efter 1:27.
— Fan vad skönt. Så jävla gött. Jag försöker bara få träff på pucken, sa den överlycklige matchhjälten till SVT och fortsatte.
— Vi förtjänar det här och jobbar hårt för varandra. Det är duktiga hockeyspelare också.
Johan Gustafsson gjorde på nytt en bra match i Frölundamålet.
— Underbart. Det är en tuff match. Sparta är ett riktigt bra lag. Det blir en lång natt, svarade han på frågan om hur guldet skulle firas.

Frölundas seger innebär att det bara är svenska lag som vunnit CHL under de tre år turneringen avgjorts. Luleå vann, just över Frölunda i finalen, 2015 och Frölunda vann 2016 genom att besegra Kärpät i final.