170204 …rebros Libor Hudacek ligger pŒ isen efter att ha tacklat linjedomare Daniel Persson i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och …rebro den 4 februari 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Tungt för Örebro – poängkungen stängs av

ANNONS

Under gårdagens viktiga match i botten av tabellen i SHL inträffade det en incident som idag ledde till att disciplinnämnden stänger av Örebros poängkung Libor Hudacek i två matcher för ”abuse of officials. Det meddelar SHL på sin hemsida.

Örebrospelaren och ena linjemannen åkte ihop i slutet av den andra perioden och situationen slutade med att Hudacek knuffade linjemannen.
”Strax innan kollisionens ögonblicket uppfattar Daniel Persson att Hudacek och han har ögonkontakt. Persson försöker minimera kollisionen genom att ta emot örebrospelaren medan spelaren fortsätter rakt in i Persson och avslutar med att knuffa honom i bröstet. Denna rörelse medför att linjemannen slungas bakåt och faller till isen oförmögen att skydda sig själv.”, står att läsa på hemsidan.

Hudacek stängs nu av i två matcher och döms till 13.000 kronor i böter. Nyckelfaktorer till beslutet är att disciplinnämnden anser att handlingen medförde hög skaderisk och att den var otillbörlig och respektlös.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL