170204 BrynŠs Linus …lund , Samuel Asklšf , Lucas Carlsson och Jesper Boqvist jublar efter 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och LuleŒ den 4 Februari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104 …

Brynäs vann återigen mot Luleå ”Det får inte se ut så”

Igår kunde Brynäs vända och vinna efter förlängning på bortaplan mot Luleå. I dagens returmöte hamnade Gävlelaget återigen i underläge men kunde vända tillbaka innan första perioden var över. Tillslut skrevs segersiffrorna till 6-2 för Brynäs.

Luleås Petter Emanuelsson gav sitt lag en drömstart när han innan fem minuter passerat. Men Brynäs gick ikapp och förbi genom mål av Lucas Carlsson och Linus Ölund innan första perioden var slut.
Hemmalaget gick sen ut och var det klart bättre laget i den andra perioden där Luleå inte ens var i närheten av att störa.
3-1 kom genom Samuel Asklöf och 4-1 kom genom Jonathan Granström.
— Vi är inte alls nöjda. Jag tycker vi bjuder Brynäs på otroligt mycket målchanser. De förtjänar dem inte ens, det är våra egna misstag. Det får inte se ut så, sa Luleås Karl Fabricius till Cmore i pausen mellan den andra och tredje perioden.
Tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson skrädde inte orden inför den tredje perioden.
— Vi har en total härdsmälta i andra. Vi måste visa stolthet, vi har ett par hundra fans med oss här idag, sa han.

Luleå ryckte upp sig något i den tredje perioden men det var Brynäs som vann även den genom mål av Johan Alcén och Ponthus Westerholm. Bortalaget fick ett mål till med sig från matchen när Bill Sweatt gjorde sitt fjärde mål på två dagar mot Brynäs.