170120 AIK:s Simon Fernholm och mŒlvakt Linus Lundin jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Pantern den 20 januari 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135764 …
Nyheter

Efter två mållösa matcher i rad – då höll AIK första nollan för säsongen

ANNONS

Efter att ha blivit nollade i två raka matcher och ytterligare en period på det fick AIK äntligen spräckt sin nolla framåt och vinna en match igen och höll dessutom nollan själva den här gången.

Man gjorde det som kanske nog inte är speciellt överdrivet att kalla för måste-match i jakten på en plats i Slutspelsserien. Mot Vita Hästen hemma där segern innebar att man klev upp på 55 poäng, samma som Hästen. Man är tre poäng bakom Oskarshamn och Almtuna närmast ovanför strecket, som båda har mindre antal matcher spelade.
– Totalt sett gör vi en väldigt bra match. I första och andra, framförallt. Vi skapar mycket chanser, framförallt i första. Vi gör ett mål och det räcker, säger kaptenen Christian Sandberg till C More.

– Limpan är fantastisk i målet idag, det är otroligt kul att se.

Limpan, Linus Lundin, stoppade 20 skott i matchen och höll AIK:s första nolla för säsongen.
AIK lämnade därmed Södertälje ensamt som enda lag att inte ha hållit nollan under säsongen.

Matchens enda mål sköt Daniel Olsson Trkulja när han direktsköt en stänkare i nättaket bakom Pontus Sjögren tidigt i andra perioden.
– Sampa tar in den, lirar Linkan som lägger direktpassning till mig och det är bara att kruta på, säger Olsson Trkulja.

Den här artikeln handlar om: