Alexander Sahlin.
Södertälje SK

En ljusglimt hos allsvenska jumbon: ”En av seriens absolut bästa spelare och största profiler”

ANNONS

Målvakt i Hockeyallsvenskans tabellmässigt sett sämsta lag. Trots trista förutsättningar mellan jumbon Södertälje SK:s stolpar gör Alexander Sahlin en riktigt stark säsong.
– Min åsikt är att han är en av seriens absolut bästa spelare och största profiler just nu, säger tidigare SSK-tränaren Leif Strömberg om målvakten till hockeysverige.se.

Södertälje har en ganska tuff tillvaro för tillfället. Med 39 matcher spelade ligger laget sist i Hockeyallsvenskan med nio poäng upp till säker mark. I mörkret finns det dock ljusglimtar. Som målvakten Alexander Sahlin. 25-åringen, fostrad i Brynäs ungdomsled, hade inför årets säsong bara spelat 27 matcher i Hockeyallsvenskan under två brokiga säsongen med Almtuna.

Hockeysverige.se frågade Sahlin om varför Södertälje ligger sist i Hockeyallsvenskan.
– Vi har inte vunnit tillräckligt många matcher. Det är så att vi gör inte tillräckligt många mål samtidigt som vi släpper in alldeles för mycket mål, men varför det har blivit så kan jag helt enkelt inte svara på, svarar han.

I flera av Södertäljes matcher har laget kommit tillbaka stark i framför allt tredje perioden, men när det ska avgöras vilket lag som ska få tre poäng med sig har SSK känts lite naiva och ofta kammat noll istället.
– Naiva? Kanske lite, så kan det nog vara. Det är ändå många uddamålsförluster, matcher vi förlorat med ett mål trots att vi plockat målvakten och försökt. Jag tycker ändå att vi i flera av våra matcher inte spelat bra, men sedan har vi kommit ut i tredje perioden och gjort det riktigt bra istället.
– Det har känts som att vi i tredjeperioderna släppt på tyglarna och bara kört, men då har det ofta varit för sent. Jag tycker att vi har visat att vi kan, men vi har varit för ojämna. Vi har en för låg lägstanivå men också en hög högstanivå. Vi vill och behöver hitta ett jämnare spel. Det är kanske också vad vi har saknat.

Det har varit en rörig säsong för Södertälje även vid sedan av isen. Tränaren Mats Waltin har kritiserats hårt och även hamnat i konflikt med lokaltidningen, spelare har kommit och gått av olika anledningar. Självklart påverkar sådant gruppen, speciellt i ett utsatt läge som Södertälje är i, men Alexander Sahlin själv har inte påverkats speciellt mycket av dom yttre omständigheterna.
– Det är från person till person hur man hanterar det där. Jag kan bara svara för mig själv och jag läser egentligen inte så väldigt mycket av det som skrivs.
– Klart att det ändå kan påverka vissa samtidigt som andra vänder på det helt och använder det som bensin. Det där är nog helt olika beroende på vilken person du är.

Hur snackar ni inom gruppen för att kunna vända på skeppet och börja klättra uppåt i tabellen?
– Det här pratar vi om varje dag, vi kan absolut inte lägga oss ner och dö. Vi jobbar med dom här detaljerna hela tiden samtidigt som vi vill otroligt mycket. Det gäller också att vi börjar vända skeppet nu, tar tag i det, eftersom det snart är alldeles för sent. Jag är helt övertygad att alla grabbar fortfarande tror på det. Nu gäller det bara att vi släpper loss spelet och spelar ut.

”INTE SÅ ÖVERRASKAD ÖVER ATT HAN ÄR SÅ BRA”

161214 SšdertŠljes mŒlvakt Alexander Sahlin under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och SšdertŠlje den 14 december 2016 i Tingsryd.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144

Foto: Bildbyrån

Så här långt har Sahlin spelat 32 matcher och har 90,66 i räddningsprocent. Han har fått mycket cred för sitt fina spel, bland annat av den tidigare SSK-tränaren Leif Strömberg:
– Jag vet inte om jag är så överraskad över att han varit så bra. Han kommer från den här Pecka (Alcén, målvaktstränare i Brynäs) generationen med Jacob Markström, Anders Lindbäck, Joacim Eriksson med flera. Det är lite samma sak som när Jocke flyttade till Leksand som junior och sedan fick sin A-lagschans, men för Sahlin har det tagit lite längre tid. Det som jag gillar med Sahlin är att han samtidigt som han är en täckande målvakt, en procentmålvakt med butterfly är han en väldigt spelskicklig målvakt. Otroligt duktig i förflyttningar. När det kommer ett överspel så är han där. Han tar ofta första två skotten, men har också blivit utsatt för dråpliga situationer och otroligt mycket målchanser emot sig.
– Min åsikt är att Alexander Sahlin är en av seriens absolut bästa spelare och största profiler just nu. Sedan är det kanske lite lättare, utan att hoppa på (Christian) Engstrand som gör det superbra, att spela i Moras mål med tanke på att dom helt enkelt har ett bättre försvarsspel.

Alexander Sahlin:
– Säsongen för min egen del har varit helt okej ändå, om man nu kan säga det då vi ligger sist. Jag har varit borta två matcher innan den mot Pantern i onsdags. Det är dom matcherna som jag har missat. Förutom det har jag inte varit skadad någonting.
– Jag tror att jag har utvecklat allt i mitt målvaktsspel under den här säsongen i Hockeyallsvenskan. Framför allt har jag blivit starkare under sommaren och det är vad jag själv tycker att jag har utvecklat mest och som har hjälpt mig mycket. Sedan har jag fått mycket förtroende vilket gjort att jag har kunnat spela ett lugnt spel. I alla fall försöker jag spela ett lugnt spel och sprida ett lugn till hela laget.

Hur har du nått till att bli en starkare målvakt?
– Det är bara genom hård träning på sommaren, så det är inga krusiduller med det egentligen. Det är bara att köra det jag blir tillsagd att göra och lite till, ge järnet hela tiden.

Du har fått mycket beröm under säsongen och flera klubbar har visat intresse för dig till nästa säsong, trots det väljer du att relativt tidigt skriva på för ytterligare en säsong i Södertälje, varför tog du det beslutet?
– Det kändes rätt. Självklart är SHL ett mål och dit jag vill, men jag har bara gjort en hel säsong i Hockeyallsvenskan. Jag ser det så att det inte skulle skada att göra ytterligare en hel till säsong i Hockeyallsvenskan och få spela mycket matcher. Det är också genom det man utvecklas mest egentligen, att få spela matcher och göra det i lugn och ro.
– Det var också därför jag skrev på ett nytt kontrakt. SHL kommer att finnas kvar och om jag spelar bra kanske jag får chansen där en dag. Ska jag vara ärlig har jag inte heller tänkt på att spela i SHL nästa säsong. Jag har varit helt inställd på att ta en säsong till i Södertälje, sedan får vi se vad som sker där efter.

Vad krävs det av er i Södertälje om ni ska bli kvar i Hockeyallsvenskan även nästa säsong?
– Nyckeln är att vi får igång spelet vi har inom oss, att vi får fram potentialen vi har. Att gångerna vi kommer i svackor fortfarande håller en hög nivå och inte sjunker ihop som vi har gjort i vissa matcher. Hålla ett jämt spel och ha ett starkt försvarsspel.  

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 27 mars
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten