EN NY ROLL. Jobbet inom media har gett tidigare Växjöspelaren något att falla tillbaka på efter karriärens slut.
Växjö Lakers HC

Jagade ett lyft i SHL – valde att lägga av: ”Det svåraste var att berätta för pappa”

Säsongen i SHL skulle hjälpa honom att ta sig tillbaka till NHL. I stället avslutade den karriären. För hockeysverige.se berättar den tidigare Växjöspelaren Colby Armstrong om svårigheterna att anpassa sig till ett normalt liv efter hockeyn, sin nya karriär som expertkommentator – och vad han uppskattade mest i Sverige.
– Det coolaste var att se min lilla son gå i förskolan, hur för personalen där var så fantastiska med honom och hur han kunde interagera med de andra barnen trots att de inte kunde engelska, berättar Armstrong.

TORONTO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var det där med snuset.
När Colby Armstrong spelade i Växjö Lakers och jag gjorde min första intervju med honom bad han plötsligt en förbipasserande lagkamrat om en snus. Jag frågade instinktivt det naturliga. Om han som import hade lockats så långt in i den svenska kulturen att han till och med hade börjat missbruka en av våra tobaksvaror.

Armstrong hade dittills varit jovialisk och lättpratad och jag förväntade mig ett skämtsamt svar gällande snuset, men i stället spärrade han upp ögonen som i panik och skakade avfärdande på huvudet. Nej, han snusade inte och han ville absolut inte att det skulle förekomma något om det i intervjun jag gjorde med honom. Med tanke på vilken skämtsam ton han hade haft i resten av intervjun hade jag helt ärligt svårt att avgöra om han var allvarlig eller inte.

När jag nu ett par år senare träffar honom igen återberättar jag historien om vårt första möte. Den här gången brister kanadensaren ut i ett gapflabb där vi sitter inne i Air Canada Centre i Toronto.
– Haha, det stämmer att det där var min svarta lilla hemlighet som jag inte ville berätta för frugan om. Jag blev nog lite beroende av snuset, för jag minns vissa kvällar efter att frugan hade somnat hur jag smög ned till grannen Mattias Modig och bad honom om ”a prilla”. Det gav ett skönt ”buzz” i hela kroppen, flinar han.

Med det ur vägen kan jag fokusera på det väsentliga jag egentligen ville prata med Colby Armstrong om. För här står han nu, blott 34 år gammal och redan hockeypensionär sedan flera år tillbaka. Den skadefyllda säsongen i Växjö 2013/14 blev nämligen den sista i en karriär som innefattade en hel del NHL-spel och internationella framgångar.
– När jag åkte till Sverige var förhoppningen att jag skulle åka över, göra en bra säsong och sedan få en ny chans i NHL, berättar han.
– Men säsongen i Sverige blev inte vad jag hade hoppats på. Jag fick en blodpropp i benet, missade 20 matcher och när jag kom tillbaka hem efter säsongen var jag inte speciellt het på marknaden. Jag kunde inte ens få en skaplig deal i AHL. Så efter en massa säsonger fyllda av skador och till sist den där blodproppen så insåg jag att det kanske var över.

”DET SVÅRASTE VAR ATT BERÄTTA FÖR PAPPA”

Foto: Uffe Bodin

Armstrong var 31 år vid tillfället och hade planerat att spela betydligt längre än vad som blev fallet. Men när han ställdes inför fakta och tvingades se sanningen i vitögat insåg han att han inte längre hade några attraktiva alternativ framför sig.
– Det här var något jag brottades med under många veckor, där det var svårt att sova om nätterna och försöka ta ett beslut. Det var skrämmande. Hockeyn är något man har haft och tagit för givet i hela sitt liv och helt plötsligt är jag 31 år och inser att det kanske är över. Vad ska jag göra nu?

När han väl kommit till freds med sitt beslut kom nästa svåra känslomässiga hinder. Att informera människorna i sin närhet om att han inte längre skulle spela hockey.
– Det svåraste var faktiskt att berätta för min pappa, att berätta att det var över, säger han allvarligt.
– Vi har haft allt det här tillsammans, min pappa, jag och min bror (Riley, tidigare i Vita Hästen).

Till sin lättnad tog pappa Armstrong beskedet med ro, men även stolthet.
– Han sa bara: ”Tack för resan, den var fantastisk och något jag aldrig hade förväntat mig”. Jag tror kanske inte att några fäder förväntar sig att få se sina barn gå hela vägen. Någonstans är det bara en bonus. Men han var väldigt stolt över min karriär och det gjorde det faktiskt lättare för mig att gå vidare också.

Efter att ha upplevt många motsägelsefulla känslor känner sig Colby Armstrong också belåten över vad han själv åstadkom på isen.
– Ibland skäms jag lite för att jag slutade redan när jag var 31, men samtidigt kan jag se tillbaka på mycket av det jag fick uppleva med stolthet. Jag gjorde två VM-turneringar med Kanada, vann ett guld och tog ett silver och jag fick spela med några av de bästa spelarna i världen, Crosby, Malkin och Kovaltjuk. Det är minnen för livet, säger han.


Armstrong som expert i tv-rutan. Foto: Skärmklipp/Viaplay

”FÖRSTÅR OM FOLK TYCKER DET LÅTER IDIOTISKT”

Snart tre år efter beslutet att lägga av är Colby Armstrong mitt uppe i en ny karriär. Härom året återvände han till Pittsburgh där han inledde sin NHL-karriär som kom att spänna sig över 476 matcher för fyra klubbar. Där har han fått jobb av Pittsburgh Penguins att jobba som expertkommentator med deras egna radio- och tv-produktioner. Under World Cup i höstas fick han dessutom jobba som expert för kanadensiska Sportsnet.
– Jag hoppas att det är något jag ska kunna försörja mig på. När jag började blev jag överraskad av hur svårt det var, hur väl förberedda folk som jobbar i media vanligtvis är. Jag har blivit mycket bättre på det under det här året när jag har fått testa på det.

Att ha olika uppdrag för sina nya arbetsgivare har hjälpt Armstrong att hitta en vardag efter den aktiva karriären. Även om han är fyrbarnsfar och har en stor familj att hålla efter är det hockeyn och dess krav som har format hans liv. Efter att ha spelat mer eller mindre professionell hockey sedan 16 års ålder var han van vid att ha varenda dag utstakad för sig och sällan behöva styra upp saker och ting på egen hand.
– Den svåraste omställningen efter karriären var att plötsligt inte ha det där fasta schemat att gå efter. Tidigare har det alltid handlat om att gå upp och träna, göra sig redo för en match eller en säsong. Nu vaknar man på morgonen och måste skapa sin egen dag, säger Armstrong.
– Jag förstår om folk tycker att det låter idiotiskt eftersom det är något de gör varje dag. Men om du är van vid att få ett papper där det står precis vad du ska göra, var du ska göra det, när du ska göra det och vad du ska ha på dig, då är det som du blir en robot till slut och det innebär en stor förändring när du inte längre lever i den bubblan. Det är svårt.

Svårt var det även att komma till Sverige och Växjö 2013. Kanadensarens sista anhalt i karriären blev på grund av skadorna han led av ingen spelmässig höjdare. Men vistelsen i Kronoborgs residensstad har han bara goda minnen av.
– Jag ska vara ärlig, det var en kulturkrock att komma till Sverige. Dels på grund av hur ni lever, dels på grund av spelet på isen. I Sverige är hockeyn väldigt systematiskt, tajt och defensivt, vilket kan jämföras med Schweiz där det är mer öppet. Det är svårt att få målchanser i Sverige eftersom alla lag är så bra på att stänga till, säger han.
– Däremot var livet utanför isen härligt. Jag och min familj trivdes väldigt bra i en sådan liten kommun som Växjö. Jag bytte faktiskt till mig en cykel mot en hockeyklubba, en gammal rostig cykel som jag kallade för ”War Pig”. Jag hängde med grabbarna på den, åkte runt och fikade och hade kul.

Han skrattar gott åt att hans framgooglade bild av Växjö och Sverige inte riktigt stämde överens med verkligheten. Som den sällan gör.
– Jag fick åka en hel del buss, men det var en överraskning att vi flög så mycket som vi gjorde. Det hade jag inte trott. Bilden av Sverige jag hade var att det var ett litet land där man åkte på små korta bussturer till olika städer i närheten och var hemma igen samma kväll. Men ni har ju ett väldigt avlångt land och det var ju rätt långa avstånd (skratt).


Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

”VAR UPPRÖRD ÖVER ATT VI INTE GICK LÄNGRE”

Det som satt djupast avtryck hos Colby Armstrong är emellertid varken hockeyn eller resorna. Det var faktiskt att se hur lätt och ledigt hans äldsta son – sex år nu, tre år då – fann sig till rätta i familjens nya omgivning.
– Det coolaste var att se honom gå i förskolan, för personalen där var så fantastiska med honom. Han lärde sig en del svenska och började interagera med andra barn, trots att de inte kunde engelska, det var helt otroligt. No problem!
– Ni har verkligen ett fantastiskt utbildningssystem för de yngsta i ert land.

Den sista hockeymatchen Colby Armstrong kom att spela i karriären var den fjärde semifinalen mot Färjestad i SM-slutspelet 2014. Efter det satte skadorna stopp och från läktarplats fick han se hur Växjö blev utslaget.
– Jag var upprörd över att vi inte gick längre, faktiskt. Vi hade ett bra lag, bra målvakter och kunde göra mål. Jag tyckte att vi borde ha gått till final och kanske till och med vunnit. Nu gick de och vann året därpå och det förvånar mig inte. Känslan i hela föreningen och på stan var att man hade något riktigt bra på gång.

I dag är kontakterna med Sverige sporadisk. Han har inte speciellt mycket kontakt med några av spelarna han hade som lagkamrater i Växjö, men det finns fortfarande en spelare som han håller ett extra vakande, nästan storbroderligt öga på.
– Jag satt bredvid Dennis Rasmussen i omklädningsrummet. Innan han sajnade med Chicago pratade jag mycket med honom om vad han skulle förvänta sig och hur allt fungerar. När han kom till Pittsburgh med Chicago i fjol kom han över på middag och det var som om cirkeln slöts på något märkligt sätt, säger han och tystnar för att begrunda hur Rasmussens resa från Växjö till Chicago Blackhawks gick till.
– Jag satt intill den här unga, snygga, talangfulla killen som var så artig man bara kan vara, och helt plötsligt är han i NHL. Om det var någon i vårt lag, från den här lilla staden i Sverige, som jag trodde skulle kunna lyckas i NHL var det han. Jag blev väldigt stolt faktiskt.

FAKTA: COLBY ARMSTRONG

Född: 23 november 1982, Lloydminster, Saskatchewan, Kanada.
Draftad: Som 21:a spelare i första rundan av Pittsburgh Penguins 2001.
Klubbar: Red Deer Rebels (WHL), Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL), Pittsburgh Penguins, Atlanta Thrashers, Toronto Maple Leafs, Montréal Canadiens.
NHL-Karriär: 209 poäng (89+120) på 476 matcher.
Meriter: Memorial Cup-mästare (CHL) 2001, WHL-mästare 2001, VM-guld (2007), VM-silver (2009).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
fredag 20 maj
03:30 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
02:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
04:30 Calgary Flames - Edmonton Oilers NHL
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM
söndag 22 maj
02:00 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
15:20 Storbritannien - Lettland VM
15:20 Kazakstan - Tyskland VM
19:20 Sverige - Norge VM
19:20 Schweiz - Frankrike VM
19:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
21:30 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
måndag 23 maj
02:00 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
15:20 USA - Tjeckien VM
15:20 Kazakstan - Italien VM
19:20 Österrike - Storbritannien VM
19:20 Kanada - Danmark VM
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
tisdag 24 maj
03:30 St. Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
11:20 Sverige - Lettland VM
11:20 Tyskland - Schweiz VM
15:20 USA - Norge VM
15:20 Slovakien - Danmark VM
19:20 Finland - Tjeckien VM
19:20 Kanada - Frankrike VM
01:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
onsdag 25 maj
03:30 Edmonton Oilers - Calgary Flames NHL
01:00 Colorado Avalanche - St. Louis Blues NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten