Nils Höglander.
Tingsryds AIF

16-åringens uppvisning bäddade för AIK:s ”måste-seger”: ”Jag vet inte vad jag gjorde”

ANNONS

Han fyllde 16 år förra månaden, men redan nu är Nils Höglander en profil i Hockeyallsvenskan och AIK. Med sina två mål i kvällens viktiga möte med Tingsryd bäddade han för AIK:s viktiga 5–4-seger.
– Jag hade lite tur på friläget, jag vet inte vad jag gjorde, säger han till C More om sitt snygga 3–1-mål.

Nils Höglander är en av svensk hockeys stora framtidsnamn. Ynglingen har tagit för sig ordentligt sedan han fick chansen att kliva in i AIK:s allsvenska lag och har nu börjat producera på ett imponerande sätt.

I kvällens viktiga möte med topplaget Tingsryd på Hovet slog han till med två mål, där framför allt det andra som betydde 3–1 i den andra perioden var riktigt läckert.
– Jag hade lite tur på friläget, jag vet inte vad jag gjorde, skrattar han lite nervöst när han får frågan om finten som gäckade Tim Sandberg i gästernas kasse.

Tränaren Roger Melin matchar Höglander med två andra juniorer i Jesper Bratt, 18, och Fredrik Karlström, 18. De bjöd på en hel del godbitar framåt – och släppte till en del bakåt.
– Det var lite slarvigt i egen zon, men det är sådant som händer. Vi gjorde det ganska bra, det var bara i egen zon vi slarvade till det, menar Höglander.

AIK hade 4–1 inför tredje perioden, men darrade lite på manschetten och släppte in tre mål i tredje perioden. Tack vare Daniel Olsson Trkuljas 5–2-mål kunde man hålla undan och vinna, men bara med 5–4.
– Det är vårt signum att vi släpper till, ska inte hända, men vi vinner och det är det viktigaste. Vi behövde verkligen det här, säger Fredrik Karlström till C More.

AIK är tionde lag i tabellen, tre poäng efter Almtuna som har den åttonde och sista playoff-platsen. Laget har varit en stor missräkning den här säsongen, men Nils Höglander hoppas att den här matchen ska ge råg i ryggen.
– Det är kanske nu vändningen kommer när vi har spelat bra i de här sista matcherna.

AIK fick även mål från Michael Lindqvist och Joakim Thelin. Tingsryds mål gjordes av Adam Schmidt, Johan Eriksson, Emil Forslund och Nicolai Bryhnisveen. Smålänningarna är fyra i tabellen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL