Frölunda finalklart.
Nyheter

Inga problem för Frölunda att nå tredje raka CHL-finalen: ”Ganska komfortabel seger”

ANNONS

Frölunda hade en 5-1-ledning i ryggen när de mötte Schweiziska Fribourg på bortaplan för det andra mötet i CHL-semifinalerna. Där skrev slutsiffrorna till 0-4 (sammanlagt 9-1) och Göteborgslaget är klart för sin tredje raka final av tre möjliga i CHL.

Fribourg satte allt på ett kort till en början och tryckte på rejält mot Johan Gustafsson i Frölundas mål och hade tre ramträffar under de elva första minuterna. När sedan Sean Bergenheim i bortalaget var siste man på pucken i ett fantastiskt snyggt anfall från Frölundas sida ebbade hemmalagets entusiasm ut en smula.

0-1 stod sig ända till den andra perioden då Henrik Tömmernes och Robin Figren kunde öka på Frölundas ledning. Den tredje perioden blev sedan en grinig historia där frustrerade Fribourgspelare inte var så särdeles intresseade av att spela hockey. Frölundas fjärde och sista mål i matchen gjordes av Carl Grundström.
— Jag tycker vi hade bra fokus från start, spelade stabilt och släppte inte på en massa lägen. Ganska komfortabel seger, sa Frölundas lagkapten Joel Lundqvist till SVT efter matchen.

Detta innebär att Frölunda varit i final samtliga gånger CHL har spelats. 2015 förlorade de finalen mot Luleå och 2016 vann de mot Kärpät.

I finalen, som spelas 7 februari i Göteborg, möter de Sparta Prag som tidigare ikväll slog ut Växjö i den andra semifinalen.
— De kommer få spela bra om de ska slå oss, sa Joel Lundqvist om finalmotståndarna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL