170114 VŠxjšs Ville Leino under ishockeymatchen i SHL mellan VŠxjš och Leksand den 14 januari 2017 i VŠxjš. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144 …
Nyheter

Det blir ingen helsvensk CHL-final – Växjö utslagna

Växjö förlorade första mötet mot Sparta Prag hemma i Vida Arena med 1-2. När returen idag spelades i Prag förlorade man med 4-0 och är därmed utslaget ur CHL.

Växjö bjöds in rejält till en början när de fick chansen i powerplay två gånger om innan tio minuter passerat av den första perioden. Utdelningen uteblev och istället kunde Sparta Prag, genom Lukas Klimek, ta ledningen innan den första perioden tagit slut. Michal Barinka ökade sedan på ledningen till 2-0 när halva matchen precis passerat.

Växjö plockade ut målvakten Joacim Eriksson i jakten på kvittering, men när Olli Palola drog på sig en slashingutvisning kunde Sparta definitivt avgöra genom Jaroslav Hlinka. Med drygt minuten kvar kunde Petr Vrana göra 4-0.

Sparta Prag vidare till final med sammanlagt 6-1. Där lutar det åt att de får möta Frölunda som just nu spelar mot Fribourg och svenskarna har med sig et 5-1-resultat från första matchen.