Sök
Timrå IK

RANKING: De tio bästa spelarna i Superelit Top 10

Imorgon drar juniorernas Superelit topp 10 igång efter julledigheten. Som namnet antyder är tio lag kvalificerade, fem vardera från respektive grundserie av norra och södra Superelit.
Hockeysverige har gett sig på den digra uppgiften att ranka de tio bästa spelarna i topp tio baserat på vad de presterade i grundserien. Kravet för att få vara med i diskussionen är att man deltagit i två tredjedelar av grundseriens matcher för sitt lag, det vill säga minst 18, vilket diskvalificerar en hel del potenta namn såsom exempelvis Frölundas Rasmus Dahlin och Leksands Rickard Hugg.

10. William Romfors (fw), HV71
Centern hade en formidabel höst med en poängproduktion som stannade på 30 poäng till slut. Han gjorde fyra matchavgörande mål och hade +18 i den statistiken, vilket han vann plus/minus-ligan på i hela den södra serien.

9. Jonathan Frykholm (mv), Örebro
Vann målvaktsligan i syd gällande både räddningsprocent och insläppta mål per match. 19 matcher mellan stolparna har det blivit och han vann tolv av dessa för sitt Örebro som till slut kom på en fjärde plats i den jämna södra tabellen.

8. Sebastian Björnstad (b), Leksand
Lagkapten i Leksand och har fått testa på SHL-livet under åtta matcher i höst. Spelar i första backpar i J20 och landade in på +19 i den statistiken på sina 22 matcher innan jul. Gjort fem mål, varav tre varit matchavgörande. Inte rädd för att kliva fram alltså.

7. Oliver Nordberg (fw), Brynäs
Av 18-åringens åtta mål innan jul var fyra matchavgörande. Kom fyra i den norra seriens poängliga med 28 poäng, han vann plus/minus-ligan och den egne produkten går mot ett genombrott i juniorsammanhang. Kan han följa upp sin fina höst ska vi nog inte bli allt för överraskade om han återkommer i landslagsdiskussionen, fyra pojklandskamper finns på meritlistan sedan tidigare.

6. Victor Brattström (mv), Timrå
Var en starkt bidragande orsak till att hans lag vann den norra serien. Fick hela 703 skott mot sig på de 21 matcher han spelade och kom undan med en finfin räddningsprocent på 93,17. Lämnade moderklubben Frölunda i somras för att flytta norrut och hittills kan man ju inte säga att han gjorde fel i det beslutet.

5. Emil Bemström (fw), Leksand
20 mål på 24 matcher blev det innan jul för 17-åringen som är från en riktig hockeyfamilj. Eller vad sägs om pappa, Jörgen Bemström, som har över 500 matcher bakom sig i SHL med Södertälje, Luleå och Modo innan skridskorna lades på hyllan 2009. Eller farbror Srefan Bemström med nästan lika många matcher i Södertälje och Leksand. Har dessutom en bror och kusin som spelar juniorhockey i Södertälje.
Emil Bemström har fått testa på SHL-hockey redan den här säsongen med fem matcher och i U18-landslaget är han bofast. Det vankas U18-VM framåt vårkanten för den draftaktuelle forwarden.

161022 Leksands Emil Bemstršm i ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Ršgle den 22 oktober 2016 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / COP 173

Leksands Emil Bemstršm  Foto: Daniel Eriksson / Bildbyrån

4. Rasmus T Andersson (fw), HV71
Med 32 poäng på 24 matcher vann han poängligan i söder under hösten. Har redan hunnit med att visa upp sig i SHL där han står noterad för fem matcher. Fanns dessutom med i det danska lag som gjorde succé i JVM, men som till slut fick ge sig mot Ryssland i kvartsfinalen. Är ett bevis på att det lönar sig att skjuta: 99 skott på mål resulterade i att 15 letade sig in. I och med den mördande konkurrensen på forwardssidan i HV71 lär det nog bli J20-spel i vår för 19-åringen.

3. Lucas Bylin (b), Leksand
Vann poängligan för backar i hela Superelit innan serierna nu har delats upp och han avslutade med imponerande +19 i plus/minus-statistiken. Vad som är än mer imponerande är att 17 av hans totalt 25 poäng kom i spelformen powerplay. Drar på sig få utvisningar och är relativt småväxt. Är det sista måhända anledningen till att 18-åringen ännu inte testats i SHL av ”Perra” Johnsson?

2. Erik Brännström (b), HV71
Den 17-årige supertalangen hann med att SHL-debutera redan förra säsongen och har i år fått något att ett minigenombrott i högsta serien där han spelat ett stabilt och tryggt backspel. Han har också spelat J20-hockey frekvent under hösten. Det har han gjort på ett bra sätt och skrapat ihop imponerande 21 poäng hittills på 18 matcher. Fyra av dessa poäng har faktiskt kommit till i boxplay. Skulle kunna spela SHL-hockey regelbundet, men både han själv och HV71 vill skynda långsamt och därför lär vi med största sannolikhet få se backen varva spel i A-laget med spel i J20 under våren. Finns högt upp på NHL-scouternas listor inför sommarens draft där han spås gå tidigt. Missade JVM i Kanada med en hårsmån, men till vårens U18-VM lär han garanterat komma med om inte skador sätter stopp.

bb161018bb494

Erik Brännström. Foto: Bildbyrån

1. Einar Emanuelsson (fw), Luleå
Blev poängkung för hela Superelits grundserie med 38 poäng på 23 matcher. 17 av poängen var mål och av dessa var sex stycken matchavgörande.
19-åringen spelade TV-pucken två år i rad och öste in poäng där. Vann Sven Tumbas stipendium som turneringens bäste forward 2012 och var starkt bidragande till Norrbottens bronsmedalj det året. Hade en tung fjolårssäsong som spolierades på grund av en axelskada. Men nu är han tillbaka på allvar igen och säsongen har gått så bra för den Kirunafostrade forwarden att det känns högst troligt att vi faktiskt inte kommer få se honom i Topp 10. Han har redan hunnit med tolv matcher för Luleås a-lag och kan anses vara ordinarie där. Men helt omöjligt är det inte att han kliver ner för några matcher om läge dyker upp.

161203 LuleŒs Einar Emanuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och Fršlunda den 3 december 2016 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116

Einar Emanuelsson. Foto: Peter Skaugvold / Bildbyrån

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten