Fredrik Händemark.
SHL

Leksingen var med och sänkte Leksand: ”Speciell match”

ANNONS

Han tog sig hela vägen från Leksands U16-lag till SHL-spel med A-laget. Idag var Tre Kronor-forwarden Fredrik Händemark med och sänkte – Leksand.
– Någonstans djupt där inne vet man att det är en speciell match, säger han till C More.

Han var både med och spelade upp Leksand till SHL, och ned laget till HockeyAllsvenskan. Efter sju säsonger i klubben lämnade han då för spel i IK Pantern. Sedan dess har det hänt en hel del för Fredrik Händemark. Han värvades av Malmö under förra säsongen, och har den här säsongen fått ett enormt genombrott. 23-åringen har imponerat så pass mycket att han till och med fått testa på landslagsspel.

Därför var det kanske ingen jätteöverraskning att han var en av dagens matchhjältar för Malmö. Händemark sköt sitt åttonde mål för säsongen när han gav Skånelaget ledningen. På andra sidan? Leksand, förstås.
– Det var skönt att få in den. Det var inte världens hårdaste skott,men jag tar det varje dag i veckan, säger han till C More.

Malmös, något otippade, stjärnforward hymlade inte direkt kring att det var en speciell match med Leksand som motståndare.
– Jag försöker intala mig själv att det är en helt vanlig match, men någonstans djupt där inne vet man att det är en speciell match.

Malmö vann till sist med 3-1. Nils Andersson sköt 2-0 i powerplay, och Erik Forssell fortsatte sin fina form när han fick in 3-0-pucken i början av den andra perioden. Han har nu gjort fyra mål de tre senaste matcherna.  Jesper Ollas blev ensam målskytt för Leksand. Det var andra matchen i följd lagkaptenen blev målskytt.

I och med segern gick Malmö upp på kvartsfinalplats. Leksand får dock chans till revansch redan i morgon.
– Malmö är lite skickligare än vi är idag, konstaterar Leksandstränaren ‘Perra’ Johnsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL