Niklas Sundblad hänger läpp efter debuten.
SHL

Det blev en Sundblad-effekt – men Örebro förlorade ändå: ”Kommer in med energi”

ANNONS

Igår tog han över laget. Idag coachade Niklas Sundblad för första gången i en SHL-match. Och trots att Örebro fick en viss spelmässig effekt av tränarbytet blev det förlust direkt.
– Det var positivt ändå. Vi kör i alla fall, eller hur? Vi tacklas, och viljan finns där, säger han till C More.

Örebro har varit säsongens stora cirkuslag i hockeysverige. Man har redan hunnit med tre förändringar på tränarsidan, och så sent som igår tog man in sin tredje huvudtränare för säsongen när Niklas Sundblad plockades in.

Och visst blev det något av en Sundblad-effekt direkt för Örebro. I den första perioden hemma mot mästarna Frölunda bjöd man på en ishockey som de inte visat upp speciellt många gånger under säsongen. Rättmätigt hade man också ledningen, sedan Daniel Viksten gjort sitt sjunde mål för säsongen. Han menar att han kände av en omedelbar effekt av tränarbytet.
– Ja, han kommer in med en väldig energi och får igång oss grabbar. Han skriker och pushar på oss. Vi gör en bra förstaperiod, där vi åker mycket skridskor och får med oss många utvisningar, sade Viksten i C More efter den första perioden.

Men det krävs en hel del för att slå Frölunda den här säsongen. Roger Rönnbergs manskap vände på steken redan i den andra perioden då Robin Figren och John Nyberg fick en varsin puck förbi Julius Hudacek i Örebros kasse. I den tredje perioden slog Nicklas Lasu till och satte 3-1-målet. Därefter orkade Örebro aldrig resa sig, utan det blev förlust för Sundblad i debuten.

Men Sundblad fick blodad tand, trots nederlaget.
– Det var positivt ändå. Vi kör i alla fall, eller hur? Vi tacklas, och viljan finns där. Ny match i morgon, och nya tag.
– Vi har en spelplan, vi har en idé vi ska följa, och vi ska fullfölja den.

Frölunda har nio poäng ned till tvåan Brynäs, som har en match mindre spelad, och ytterligare en ned till Växjö. Tvåan och trean möts dessutom i morgon.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL