Timothy Liljegren.
Timrå IK

Supertalangen lånas ut till HockeyAllsvenskan

ANNONS

Timrå har gått lite knackigt den senaste tiden, och har flera jättetalanger iväg på JVM. Men nu ansluter en annan jättetalang. Timothy Liljegren är klar på lån.
– Det skall bli jättespännande att se honom på Hockeyallsvensk nivå, säger sportchefen Kent Norberg.

Timothy Liljegren klev in i säsongen som en av de mest intressanta spelarna i den svenska ishockeyn. Men hösten blev inte som supertalangen tänkte sig. En körtelfeber förstörde starten av säsongen, och när han väl kom tillbaka nobbades han i JVM-truppen.

Nu väljer Rögle att låna ut den 17-årige backen till HockeyAllsvenskan. Det är Timrå som plockar in Liljegren på ett ‘match-för-match-lån’.
– Han är redan på plats och kommer finnas tillgänglig för spel på onsdag mot Tingsryd. Hur länge vi får behålla honom återstår att se eftersom det är ett lån, men vi tar det match för match, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

Den här säsongen har det blivit 1+4 på 19 matcher i SHL för Timothy Liljegren.
– Det skall bli jättespännande att se honom på Hockeyallsvensk nivå. Sin ålder till trots har han redan 30 SHL-matcher i bagaget och vi vet att han presterat bra i de matcher han spelat. Vi är också i ett läge där vi är lite kort om folk på backsidan så det var bra att denna möjlighet dök upp.

Liljegren väntas gå bland de tre första i sommarens draft.

Överflödig i Rögle – här hamnar målvakten: ”Kontraktet är påskrivet”

Den här artikeln handlar om: