Isac Lundeström och Stefan Nilsson.
SHL

Jättetalangen hyllas av tränaren – jämförs med ‘Foppa’: ”Han har alla verktyg”

Han har precis fyllt 17 år, men redan gjort sig ett namn i SHL. Isac Lundeström ses som en jättetalang, och hyllas rejält av Luleåtränaren ‘Skuggan’ Nilsson.
Redan nu som 17-åring gör han offensiva tacklingar a la Peter Forsberg. Han har enorma kvalitéer, säger Nilsson till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Han har egentligen en enormt stor potential. Han har alla verktygen, ”smartnesen”, ”skillsen”, klubbtekniken, tuffheten och går in i alla kamperna. Redan nu som 17-åring gör han offensiva tacklingar a la Peter Forsberg. Han har enorma kvalitéer och jag har följt honom sedan i tidig ålder och han har vuxit, givetvis som spelare, men framförallt som människa. Tidigare var han en blyg och försiktig kille, men nu tar han för sig och frågar oss om det är någonting. Det märks att han växt in i dt här på ett väldigt bra sätt.

Det är Luleås tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson som berättar för hockeysverige.se vad han ser för potential i Malmbergsfostrade Isac Lundeström som numera har, trots sin låga ålder, en ordinarie tröja i SHL.
– Vi hade mycket istid uppe i Malmberg och tillgång till hallen så det har verkligen varit jättebra där, berättar Isac Lundeström själv för hockeysverige strax efter Luleås vinstmatch mot Leksand i Tegera Arena.
– Givetvis har min bror (Eric Lundeström idag i Kiruna AIF) betytt jättemycket för mig och min utveckling som hockeyspelare. Det är ju honom jag har kört extra med ute på gatan och så vidare.

Hur blev det aktuellt med spel i Luleå?
Det var inför nian i skolan. Vi hade inte så många lag i Malmberget så jag skulle inte utvecklas så mycket om jag skulle bli kvar där ytterligare en säsong. När jag började i nian flyttade pappa med mig till Luleå och där fick jag chansen att spela med både U16 och J18.

Stämmer det att du ett tag pendlade mellan Malmberget och Luleå, alltså en resa på tre timmar?
Ja, exakt. Luleå har alltid ställt upp och hjälpt till med hotell. Pappa skjutsade ner mig varje fredag då vi hade matcher. Oftast bodde vi på något hotell, men ibland bodde vi i någon lägenhet.
– Då bodde jag kvar och tränade i Malmberget, men åkte oftast ner dagen innan matcherna på helgerna och tränade med Luleå.

Det var en omställning att flytta från Malmberget till Luleå för den 17-åriga centern.
– Visst var det lite nervöst först. Jag ville ju inte lämna vännerna hemma i Malmberget så visst var det tufft i början. Men man lärde känna nya kompisar direkt då jag spelade hockey så det där blev aldrig något problem.

Idag är Lundeström forward, men det är inte alltid så att han haft den positionen.
– Jag har spelat både back och forward. Jag började spela enbart forward i slutet av åren i Malmberget, när det började bli aktuellt med Luleå kan man väl säga.

bb160917bb071

Dagen före lucia 2015 kom att bli en milstolpe i Isac Lundeströms unga hockeyhistoria. Han hade då svarat för en rad fina matcher i Luleås J20 lag och skulle vara med på A-lagets morgonvärmning innan deras avresa till Göteborg för match mot Frölunda.
– Jag visste bara att jag skulle vara med på värmningen den morgonen. Sedan kom ”Skuggan” in och sa att jag skulle packa väskorna och ta med tandborsten för sedan skulle vi åka till Göteborg. Det var otroligt kul och häftigt.
– Jag var lite nervös innan, men när jag sedan kom ut på isen var det som att allting släppte.

lundeström

Foto: Bildbyrån

Isac Lundeström var då den näst yngsta genom tiderna att göra en match i SHL med sina 16 år, en månad och 16 dagar. Det var bara Fredrik Möller som varit yngre – han var 16 år och 29 dagar.
– Det känns ju lite coolt ändå, sa 16-åringen som egentligen skulle spenderat tid med sin mamma under dagen, i en intervju med hockeysverige.se direkt efter debuten.

Om du ser tillbaka på den Isac Lundeström som debuterade i december 2015 och jämför med dig idag, hur har du utvecklats som spelare?
Nu när jag kommit in i laget lite mer har jag mycket mer självförtroende samtidigt som allt är lite lättare där ute. Jag vågar mer.

Vad har varit det tuffaste steget att ta?
Det är nog fysiken och lite smådetaljer i spelet i försvarszonen. Det blir lite mer att tänka på jämfört med juniorhockeyn. Sedan är spelarna i SHL lite starkare så man får vara med lite mer på tacklingar och ha koll med blicken. Man får tänka på att många är stora och väger runt 100 kilo så det gäller att vara med.

Vad är din personliga målsättning för resten av säsongen?
– Jag försöker göra så gott jag bara kan i varje match och vill bidra till offensiven. Det är också vad jag försöker fokusera på, att skapa lite och hålla i puck, avslutar Isac lundeström samtidigt som landslagsmålvakten Joel Lassinantti intill oss inleder sin tredje intervju för kvällen. Å andra sidan storspelade han mot Leksand och höll nollan. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten