Mattias Timander firar Modos SM-guld 2007.
SHL

Backbjässen som blir odödlig i Ö-vik – Old School Hockey Mattias Timander

Mattias Timander är en av våra riktiga storbackar inom svensk hockey. På sin meritlista hittar vi bland annat ett VM-guld, ett SM-guld med Modo och ett avancemang till SHL med Leksand. Lägg därtill 419 NHL-matcher. Imorgon kommer han få sin tröja hissad i Fjällräven Center och i dag möter vi honom i Old School Hockey.

Som moderklubb står Sollefteå HK, där även andra framstående Modospelare som Per Svartvadet och Mikael Tjälldén kommer ifrån. Men det var inte i Sollefteå som Mattias Timander bodde sina första år.
– Jag växte upp i Ramsele och Långsele. Sedan flyttade jag till Sollefteå 1986. När jag bodde i Långsele spelade jag hockey i Sollefteå. Det är ju bara en och en halv mil däremellan.
– Svartvadet spelade jag med i Sollefteå. Vi spelade i samma åldersgrupp, men Tjälldén spelade jag inte med

Foto: Bildbyrån

När tiden var mogen och det var dags för att gå på hockeygymnasium flyttade Timander till Örnsköldsvik, men det var från början inte dit han ville åka för att plugga.
– Egentligen ville jag till Leksand, men jag kände väl att det var bättre med Modo eftersom det var mycket närmare dit. Det var väl ganska sunt måste jag ändå säga.
– Det var Leksand och Modo det stod emellan och jag var också ner till Leksand och provspelade. Jag har alltid gillat Leksand eftersom jag alltid har tyckt att dom har haft snyggast tröjor. I dag är jag jätteglad för att det blev Modo, eftersom man gav mig chansen där och med tanke på den utveckling jag fick där som hockeyspelare.

Mattias Timander kom till ett juniorlag med en rad blivande storspelare, eller vad sägs om namn som Peter Forsberg, Markus Näslund, Andreas Salomonsson, Magnus Wernblom, Mikael Pettersson, Niklas Sundström, Hans Jonsson, Conny Strömberg… Listan kan göras lång som ni märker. Timander fick också vara med om att vinna två J20-SM-guld och två J18-SM-guld med Modos juniorer.
– Jag vet inte direkt vad som gjorde just det här gänget så unikt. Det var bra tävling jämt på träningen och just det här med att vi tävlade mycket tror jag betydde mycket för oss. Alla ville komma upp i Modos A-lag och alla ville verkligen bli bäst. Det var också det som drev den här gruppen.
– Sedan hade vi spelare som ”Macke” och ”Foppa” i gruppen och att kunna mäta sig med sådana spelare på träningen var en jäkla morot för mig.

Hur skulle du beskriva den stämning som var i Modos juniorlags omklädningsrum vid den här tiden?
– Vi var ett bra gäng och hade väldigt kul tillsammans. Inte bara då på träningen, utan vi hade även jäkligt kul tillsammans vid sidan av.

Sin första riktiga A-lagssäsong gör Mattias Timander 1993/94. Då svarar han för två mål och totalt fyra poäng på 23 matcher. Dessutom får han vara med om att spela SM-final mot Malmö. Året innan gjorde han bara en match och var mestadels utlånad till Husum i gamla division 1.
– Hur jag minns tillbaka på den tiden? Oj, jag kommer inte riktigt ihåg eftersom det var så länge sedan, skrattar Timander men försöker sig ändå minnas tillbaka på första säsongerna i A-laget.
– Första året i A-laget blev jag nedskickad till Husum men blev väl uppkallad till Modo strax efter jul. Det måste ha varit säsongen 1992/93. Det här var i gamla division 1, alltså det som i dag motsvarar Hockeyallsvenskan.
– Jag minns det nog som ett ganska stort steg att ta när man skulle upp i Modos A-lag. Man ser ofta en ganska stor skillnad på spelare som varit bra i juniorlaget och sedan ska upp i A-laget. För mig tror jag att det var väldigt nyttigt att få prova på division 1 först.

Foto: Bildbyrån

FINALFÖRLUST MOT MALMÖ 1994

Kent Forsberg och Anders Melinder går som en röd tråd under Mattias Timanders tid i Modo. Det var också de båda som var coacher för Modo när Timander plockades upp i A-laget.
– Dom var jätteviktiga för mig och båda två var jättebra ledare. Melinder är ju en hockeygymnasieikon här i Ö-vik. Han hjälpte verkligen till genom att pusha oss hela tiden och det var även han som fick oss att tävla. Jag tror att han betydde mycket för alla oss som gick på hockeygymnasiet.

Jobbade även Kent Forsberg på hockeygymnasiet?
– Nej. Kent tog över A-laget 1993/94, men Melinder var kvar och han jobbar väl än i dag på hockeygym.

Foto: Arkiv

Säsongen 1993/94 tar sig Modo hela vägen till SM-final mot Malmö. På vägen dit slog man bland annat ut ett stjärnspäckat Leksand med 3-1 i matcher och Djurgården med 2-0 i matcher. Finalserien ledde sedan Modo med 2-0 i matcher, men Malmö lyckades vända och vinna den femte och avgörande finalen med 3-1. Timander spelade under hela finalserien i samma backpar som blivande NHL-spelaren Anders Eriksson.
– Det är alltid svårt att säga varför Malmö vann. Vi ledde med 2-0 i matcher, men jag vet inte riktigt vad jag ska svara på frågan om vad som hände efter det.
– Malmö hade ju ett starkare lag, så var det ju nu när man ser tillbaka på vilka spelare man hade. Vi var lite mer orutinerade än vad Malmö var. Att leda med 2-0 i bäst av fem matcher och sedan känna att man tappar. Det blir en lite jobbig situation. Nästan halva vårt lag var födda 1973 eller senare så vi hade verkligen ett ungt lag den säsongen.

Säsongen 1993/94 gav även Tommy Tomth och Jan-Åke Danielson Mattias Timander chansen att spela JVM i Tjeckien. Sverige går till final mot ett Kanada med bland annat spelare som Bryan McCabe, Anson Carter, Martin Gendron, Todd Harvey och Michael Peca i laget. Kanada går upp till 5-2 i finalen, men Sverige äter sig tillbaka och gör 5-4 i slutet av matchen. Sverige plockar ut målvakten, Peter Olsson, i slutskedet av matchen, vilket resulterar i att Kanadas Rick Gerard gör 6-4 i tom kasse.
– Uppriktigt sagt har jag inte några egentliga minnen av den finalen. Jag kommer absolut inte ihåg hur själva matchen var, men Kanada hade ett väldigt bra lag och hade även vunnit tre av dom fyra senaste JVM-turneringarna.  Det jag också kommer ihåg var att både Kenny Jönsson och Niklas Sundström utsågs till turneringens bästa back och forward.

Bästa målvakt blev för övrigt Kanadas Jamie Storr, även om Peter Olsson vann målvaktsligan.

”VAD FAN HAR JAG GETT MIG IN PÅ?”

Mattias Timander spelar ytterligare två säsonger i Modo innan han flyttar till USA och spel med Boston i NHL.
– Jag var ensam svensk i Boston första året och var helt utelämnad när jag åkte dit över. Jag minns att jag tänkte ”vad fan har jag gett mig in på?” Man började fundera en del och rätt som det var satt man där och skulle försöka ta en plats av dom här spelarna som man hade sett upp till. Det var nästan overkligt.
– Det var inga problem att komma in i gänget, men man är ju lite tyst och försynt. Att då komma över som 22-åring från Ramsele var kanske inte så lätt.

Foto: Bildbyrån

En av Mattias Timanders lagkamrater redan första säsongen var Ray Bourque, en spelare som Timander blev mycket imponerad av.
– En grym ledare, en väldigt bra spelare och en jäkligt bra människa. Jag spelade säkert någon match som backpartner till Ray. Som sagt var, en fantastisk hockeyspelare.
– Jag spelade annars med Kyle McLaren ett tag och ett år spelade jag med Marty McSorley. Det var för övrigt hans sista år i NHL.

Hur minns du i dag NHL-debuten?
– Det var Wayne Gretzkys första match i Rangers-tröjan och det var fullsatt i Fleet Center i Boston. Det var djävulskt många Rangerströjor på läktaren eftersom det var många som hade kommit dit för att se Gretzkys match.

Fick du stopp på Wayne Gretzky?
– Ja, jag tror inte att jag var inne på något mål bakåt när han var inne i alla fall, skrattar Timander.
– Jag kommer ihåg att farsan skulle åka för att se om jag skulle ta en plats i laget, men jag sa till farsan ”Jag kommer aldrig ta en plats i det här laget”. Jag trodde verkligen inte det eftersom jag tyckte att dom andra spelarna var så jäkla bra.

”ÄLSKLING, VI SKA FLYTTA TILL FLORIDA!”

Efter sin tredje säsong i Boston trejdades Timander vidare till Columbus.
– En reporter från Boston ringde då vi var hemma på semester och det var en grymt skön känsla när jag fick höra att man trejdat mig. Jag körde fast i Boston och fick knappt spela någonting mot slutet. Jag hade hoppats på att få flytta på mig.
– Reportern ringde i alla fall och sa ”You have been picked up by Columbus”.
– Jag kunde ju inte jubla i telefonen. Farsan och morsan var här då och när jag lagt på jublade jag i stället. Sedan tog vi fram atlasen för att se vart fan Columbus låg. ”Det ligger i Florida! Älskling, vi ska flytta till Florida”. Sedan såg vi ju att det fanns fler Columbus och det vi skulle flytta till låg i Ohio, haha…

Foto: Bildbyrån

Det blev två säsonger i Columbus innan flyttkartongerna fick packas ånyo. Ny klubbadress blev nu New York Islanders, där han blev lagkamrat med bland andra Kenny Jönsson och Mattias Weinhandl.
– Jag trivdes inte på Long Island. Det var många saker som spelade in då. Det var ju krig i Afghanistan och militärflygplanen flög över huvudet på oss och det fanns hela tiden terrorhot.
– Sedan trivdes jag heller inget bra i klubben. Jag tycker att vi spelade bra och allt det där, men där bestämde vi oss för att spela ut kontraktstiden och sedan åka hem.

Många säger att allt kretsade för mycket kring lagets storstjärna, Aleksej Jasjin, håller du med om det?
– Jo, det tycker jag nog att man hade ganska rätt i.

Under sin andra säsong I Islanders trejdas Mattias Timander till Philadelphia Flyers, där han bland annat fick Sverigebekantingen Wayne Fleming som coach.
– Det var verkligen skitbra och jag älskade verkligen “Philly”. Tränarna var grymma, grabbarna var grymma och vi hade ett grymt lag. Jag trodde faktiskt att vi skulle gå och vinna allting (utslagna i semifinal).

Vad är det som gör Philadelphia så speciellt som hockeystad?
– Det sitter i väggarna på något vis. Broad Street Bullies, när jag varit med och spelat mot Philadelphia var dom alltid väldigt svåra att möta. Åkte man till “Philly” var det aldrig någon lätt match.

Är det i Philadelphia du trivdes bäst?
– Columbus och Philadelphia var klart bäst. Hade jag fått vara kvar i Columbus hade jag nog spelat fortfarande tror jag. Där var det djävulskt kul.
– Vi vann kanske inte så många matcher, men det var samma sak där som i Philadelphia att ledarna, laget och fansen var sjukt bra. Men samtidigt fanns det ingen som helst hockeykultur där.

SLÄPPTES AV PHILADELPHIA – FÖR ATT FÅ STANNA I SVERIGE

Säsongen 2003/04 blir Mattias Timanders sista i NHL. Säsongen därpå återvänder han till Sverige och Modo.
– Det var lockout i NHL och innan lockouten hade jag skrivit ett treårskontrakt med Philadelphia. Tanken var att jag skulle spela under lockouten här i Modo och sedan åka tillbaka till Philadelphia för att spela.
– Nu blev lockouten långdragen och samtidigt började man rota sig här hemma. Min fru hade börjat jobba, äldsta killen hade kommit in på dagis så allting började fungera ganska bra. Jag ska även säga att hockey här var väldigt kul också. Jag bestämde mig för att nu får det vara bra.
– Jag tog kontakt med Philadelphia och berättade att jag ville stanna kvar här hemma. Dom hade kunnat säga att det var bara för mig att komma över dit ändå, men dom var schyssta och sa att är då är det väl så och släppte mig till Modo.

Foto: Bildbyrån

Säsongen 2006/07 får Mattias Timander vara med om att vinna SM-guld med Modo.
– Vi växte hela tiden under säsongen och i slutspelet kände att vi kunde vinna dom här svåra matcherna och att vi även hade den där turen. Sedan hade bland andra jag, ”Salle” (Andreas Salomonsson), ”Susse” (Niklas Sundström) och (Per) Svartvadet sagt den dagen vi åkte till NHL att vi en dag skulle komma tillbaka och vinna SM-guld åt Modo.

Har ni haft ett bättre försvarsspel i Modo under säsongen du varit där än ni hade den här säsongen?
– Ja, det kanske vi har haft. Jag vet egentligen inte, men har man en sådan målvakt som Karol Krizan där bak så sprider sig en trygghet i hela laget. När man har en målvakt som man vet kan rädda puckarna får man ett förtroende för honom och då är det lätt att spela försvarsspel. Krizan var självklart en nyckel till att vi vann den säsongen.

Kan du beskriva känslan då det stod klart att Modo vunnit SM-guld?
– Det går egentligen inte. Det känns overkligt och det tar verkligen ett tag innan det sjunker in. Jag kände att det gick ett par dagar och man tänkte ”vad hände egentligen”, ändå fattar man inte.

Mattias Timander spelar i Modo till och med 2011, men några fler SM-guld blev det inte för honom.
– Vi missade slutspelet två av åren och det avslutades med att vi hamnade i kvalserien med Modo 2011.
– Vad som hände med Modo under dom här åren är svårt att svara på. Det är alltid svårt åren efter att man vunnit SM-guld att nå upp till förväntan. Nu har i och för sig Skellefteå gjort det väldigt bra, men vi fick aldrig ihop bitarna riktigt.

Efter kvalseriespel med Modo säsongen 2010/11 trodde många att Mattias Timander skulle lägga skridskorna på hyllan. Men istället valde han spel i Hockeyallsvenskan med Leksand.
– Jag sa under hela min karriär efter det att jag gått till Modo att jag aldrig skulle kunna spela i någon annan klubb i Sverige än Modo. Så var det också fram till 2011, då vi klarat kvalserien efter att ha slagit Södertälje i sista matchen. Även om vi klarade kvalserien var ändå den säsongen ett misslyckande, så var det ju. Jag var ändå en av ledarna i laget och jag tänkte först lägga skridskorna på hyllan efter kvalserien.
– Det gick ett par veckor och sedan kände jag att jag nog var sugen på att spela igen. Jag började träna lite och kände nästan direkt att om jag lägger av nu blir jag tokig. Tommy Salo, som är sportchef i Leksand, känner jag sedan tidigare då han spelade i Modo. Dessutom var min faster gift med Bertil Daniels som var ordförande i Leksand. Jag ringde Salo och sa att jag var sugen på att spela och på den vägen kom jag till Leksand.

Foto: Ronnie Rönnkvist

”ATT GÅ UPP I SHL VAR SOM ATT VINNA SM-GULD”

Första året misslyckades Leksand att gå upp till elitserien, men andra året gick det hela vägen.
– Det var många unga spelare och då främst från egna leden. Vi spelade bättre och bättre under hela säsongen och spelade framförallt ett grymt försvarsspel. När vi inte gick upp fick vi ändå behålla i stort sett hela gänget. Jag tror att det bara var en eller två spelare som lämnade. Vi fick fortsätta bygga på det här gänget som vi hade.
– Andra året när vi kom till kvalserien visste alla vad vi kunde förvänta oss eftersom många av oss redan hade fått testa på spel i kvalserien redan året innan.
– Jag tror att det var nyttigt att göra en kvalserie och känna på det och få veta vad som krävs om man ska klara att gå hela vägen.

När hela hallen sjunger ”vi är tillbaka”, hur hanterar man det som spelare ute på isen?
– Man kämpade på att fokusera på nästa byte, nästa byte, nästa byte…
– Det var på samma sätt som man när jag vann SM-guldet, jag fattade inte riktigt att man fått vara med om att spela upp Leksand till elitserien. Trots allt hade Leksand kämpat på många år utan att lyckas ta sig upp.
– Jag brukar säga att ta upp Leksand till elitserien värderar jag lika högt som SM-guldet med Modo.

Tomas Forslund och Mattias Timander. Foto: Ronnie Rönnkvist

Jag stötte på dig och Tomas Forslund i omklädningsrummet i Tegera Arena efter matchen mot Rögle, då det stod klart att Leksand var klara för elitserien. Du såg både glad och väldigt lättad ut då. Hade du redan där bestämt dig för att sluta spela hockey efter den säsongen?
– Tomas Forslund…, skrattar Timander innan han fortsätter:
– Jag hade sagt hela tiden att mitt mål var att åka till Leksand för att försöka ta upp Leksand till elitserien. Det hade vi nu också lyckats med. Sedan gick det några dagar där också och jag började tänka ”lägger man av nu eller?” Det var ett ganska bra läge att lägga av, så jag är fortfarande nöjd med det beslutet.

Mattias Timander spelade en VM-turnering. VM 2006 i Riga, en turnering som slutade med svenskt guld.
– Det var ett långt VM. Jag var med från början på första VM-lägren i Norge. Jag tror att jag var den enda som var med på det lägret som sedan kom med i VM-laget. Den VM-resan höll på mellan en och en halv och två månader för mig.
– Det blev mycket tid att vara borta från familjen och jag kände redan under VM att det här gör jag inte om. Det var jobbigt att vara borta så länge. Samtidigt var det värt allt slit till slut eftersom vi lyckades slå Tjeckien i finalen.

Finalen vinner Tre Kronor med 4-0 efter mål av Jesper Mattsson, Fredrik Emvall, Niklas Kronwall och Jörgen Jönsson. Målvaktsnollan hölls för övrigt av Johan Holmqvist.
– Varför vi är så överlägsna i finalen är alltid svårt att svara på. Det där är psykologiskt och jag kände direkt när pucken släpptes att dom här har vi övertaget på. Vi kan inte förlora den här matchen.

Hur upplevde du Bengt-Åke Gustafssons ledarskap?
– Jag tycker att ”Bengan” är en fantastik ledare, skitbra helt enkelt. Största delen till att vi vann guldet det här året var just hans ledarskap.
– Han har bra känsla för det han gör och känner spelarna bra. Samtidigt låter han spelarna ta mycket eget ansvar och får alla att känna förtroende. Sedan har han nära till skratt och det skapar en skön stämning. Han är en gammal spelare och vet precis hur det är och hur man funkar. Han klarar av både att vara en hård ledare och en skön kille vid sidan av. Det är inte många som kan det.

Foto: Bildbyrån

Mottagandet efter VM var enormt och Tre Kronor fick kliva upp på Kungsträdgårdens scen för att motta folkets hyllningar.
– Allt var ett jättelångt segerrus. Det var väldigt kul och det jag tänker på direkt är Jönsson-bröderna (Kenny och Jörgen) som fick vara med och vinna både VM och OS tillsammans. Dom var värda det.
– Kenny växte under hela turneringen och var fantastiskt bra i den VM-turneringen. Han började lite segt. Sedan blev han bara bättre och bättre. Sista matcherna var det fan ingen som kunde ta pucken av honom.

Hur ser Mattias Timanders liv ut idag?
– Jag jobbar på Öviks Marina. VD har jag tydligen till och med blivit. Vi har fem anställda och säljer båtar, fyrhjulingar, vattenskotrar och snöskotrar. Dessutom har vi en auktoriserad verkstad. Jag bor i Domsjö mitt emot Marina så jag har en och halv mil med bil till jobbet, eller fem minuter med vattenskoter.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten