World Cup 2016

SHL-profilerna om Sveriges motståndare i World Cup: ”Det finns ingen som kan knäcka dem”

I kväll är det äntligen dags. World Cup tar över vår vardag och vi får följa världens bästa hockeyspelare från hockeymeckat Toronto. Tre Kronor ställs emot tufft motstånd, både från öst och väst, och vi kan se fram emot hårda bataljer på World Cup-scenen. Hockeysverige.se har samlat fem SHL-spelare – som inte hejar på Tre Kronor – och frågat dem om tankarna kring turneringen. Vilka spelare ska man hålla ögonen på? Vad tycker de om idén med mixade lag? Och, kanske viktigast av allt, vilka vinner World Cup of Hockey 2016?

Foto:Bildbyrån/Peter Holgersson

Broc Little, Linköping

Vad säger du om Team USA?
– Om jag ska vara ärlig har jag inte sett laget så noggrant, men jag tror det blir spännande att följa dem. Det var längesen man spelade World Cup, dom pratar alltid om att World Cup 1996 var en cool upplevelse.

Har du sett det svenska laget något?
Nej, har inte koll på dem.

Vad tycker du om idén med mixade lag?
Jag tycker det är coolt. Jag tror anledningen till att de gjorde det är för att det inte finns tillräckligt med styrka för ytterligare ett landslag. Och det kanske är några unga killar som inte fick chansen i de vanliga lagen som får vara med i turneringen.
– Det europeiska laget är bra. Jag tror att det är bättre för dem rent tävlingsmässigt att sätta ihop det sådär. Men ska jag vara ärlig tror jag att det lag som blir roligast att titta på är det unga laget. Där finns mycket skicklighet och talang.

Vilken spelare ska bli roligast att se?
– Jag ser fram emot att se Jack Eichel och Johnny Gaudreau och dom grabbarna. Jag växte upp och spelade med dem, de är lite yngre än vad jag är men att följa deras karriärer är roligt. Att se hur de står sig mot de äldre lagen blir kul.

Hur var det att spela med Jack Eichel, såg du redan tidigt att han stack ut?
– Jag spelade med honom lite grann på somrarna, han spelade i vår sommarliga redan som femtonåring. Han har alltid varit en riktigt bra spelare och en stor talang.

Vem tror du vinner World Cup?
– Jag vet inte riktigt, men jag säger USA. Jag är inte jättetrygg med det valet, men jag hoppas på det bästa.

 


Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Joel Mustonen, Örebro

Vad säger du om Team Finland?
Det är väl som alltid, att de har en bra målvaktssida. Anfallssidan tror jag håller på det sättet de spelar, men alla som har kollat på dem vet väl att det är backsidan som kanske är lite svag för Finland. Det ska nog krävas ett väldigt bra lagspel om det ska bära långt med den backsidan, det är den spontana känslan man får när man kollar på laget.

Har du sett det svenska laget något?
– Nja, jag vet ju vilken trupp de har men jag har bara sett highlights från Sverige-Finland-matchen.

Vad tycker du om idén med mixade lag?
– Jag vet inte vad spelarna som själva är med känner, men på ett sätt är det väl kanske lite tråkigt i och med att det inte blir någon prestige byggd på någon historik. Det är ju det som är så kul när man ser till exempel en Sverige-Finland-match, alla har många minnen från matcher man har sett och spelarna själv har minnen, det är speciella matcher. Den känslan blir det väl inte riktigt när man möter lag Europa eller så. Men sen ska det bli kul att se de unga nordamerikanska laget. Det ska bli underhållande att se, där finns ju sjukt duktiga och skickliga spelare.

Vilken spelare ska bli roligast att följa?
– Ja, eftersom jag håller på Finland så ska det bli kul att se vad Patrik Laine går för. Det tror jag det är många som tänker, just med hypen kring honom. Den sjuka resan han gjorde ifjol, från att för folk utanför Finland vara ganska okänd, till att komma in och vara all star-team i VM. Att se hur bra han är mot till exempel Kanada och USA, det är jag är mest intresserad av.
– Sedan det här unga nordamerikanska laget, där tycker jag alla är ganska spännande. Speciellt Connor McDavid eller någon som liksom är NHL:s framtid. Han har inte jag sett spela så mycket, jag kollar knappt på NHL. Så det är kul att kunna följa en sån kille.

Vilka tror du vinner World Cup?
– Kanada. Det tror jag faktiskt. Jag tror inte att det finns någon som kan knäcka dem.
– Ryssland har ju också en helt sjuk offensiv talang i sitt lag. Om man skulle få det att klicka i kedjorna, så de är också sjukt roliga att kolla på. Men jag tror ändå att Kanada tar det, speciellt på liten rink, jag tror ingen har någon chans mot dem.

 

Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Petr Zámorský, Örebro

Vad säger du om Team Tjeckien?
 Jag såg en av träningsmatcherna och det var bra hockey. På pappret ser det inte ut som några toppspelare, men dom är bra. Dom har inga stjärnor som Karlsson, eller så, så de måste spela mer tillsammans och i system. Då kan de få några bra matcher och resultat.

Har du sett någonting av det svenska laget?
– De har superstjärnor i laget. Som jag sade tidigare har de Karlsson men även Sedin-bröderna och Henrik Lundqvist. Vi får se, det kommer bli spännande att se dem i turneringen.

Vad tycker du om idén med mixade lag?
– Det är väl inte den bästa idén. Normalt sett spelar man ju med landslag och jag tycker att det ska vara med landslag här också. Jag gillar när man spelar för sitt land, spelar med stolthet. Jag vet inte om de killarna kan göra det. Men Europalaget har bra spelare med Kopitar och de andra, så det kan bli bra.

Vilken spelare ser du fram emot att se?
– I det tjeckiska laget har jag min gode vän Michal Jordán. Han är från samma stad som jag, vi växte upp ihop. Varje sommar tränar vi tillsammans. Så jag önskar honom lycka till och håller tummarna att det går bra för honom.

Vilka tror du vinner World Cup?
– Det är en svår fråga, haha. Jag tror alla kan vinna. Kanada, Finland, Sverige. Vi får se, jag kan inte svara på det.

 


Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Andrew Gordon, Linköping

Vad har du för tankar kring Team Kanada?
Kanadas trupp kan man alltid prata om i evigheter. Det finns så många bra spelare, du skulle kunna göra ytterligare ett lag som skulle kunna tävla. Det är intressant att se kedjekombinationerna, backparen och vilken målvakt som startar.
– De kommer ha ett väldigt starkt lag, men det kommer även Sverige, Finland och USA. Så det kommer bli en tuff turnering. Och Team Kanada har lika stor chans som alla andra.

Vad säger du om Sveriges trupp?
– Titta på de två power play-uppställningarna som Sverige har, det finns inga bättre spelare i världen än dem. Så det kommer bli en fantastisk hockey att se.

Och mixlagen?
– Jag är jätteintresserad av U23-laget. De är så unga och så skickliga och de har inga förväntningar på sig. De känner ingen press. Om de förlorar alla matcher så kanske det är väntat, men de kanske vinner alla matcher. Man vet aldrig. Jag tror de kommer spela löst och fritt och det gör dem till ett farligt, skickligt lag. Det kommer blir intressant.
– Jag vet inte så mycket om Team Europa, men det är stora namn. Kopitar och Hossa, det är fantastiska spelare. Så detta är också ett starkt lag. Ingen är svag, det finns inga lätta matcher i turneringen. Det kan gå hur som helst.

Finns det någon spelare du ser extra mycket fram emot att se?
– Jag har hört så mycket om Auston Matthews de senaste säsongerna, så jag är spänd på att se hur han presterar, både i turneringen och när NHL-säsongen börjar. Visst, det är en stor hype kring honom, men det var det runt MacKinnon, Stamkos och Tavares också, och de gjorde jättebra ifrån sig. Han är den nyaste, hetaste stjärnan i Toronto så jag ser fram emot att se hur han står sig på den stora scenen.

Och i det kanadensiska laget, finns det någon favorit?
Crosby är en ”hometown guy”, honom har jag känt sedan jag var åtta år gammal. Men Braden Holtby är en av mina favoritmänniskor inom hockeyn. Jag spelade med honom i några år i början av min karriär. Otrolig kille. Han jobbar så hårt, jag tror aldrig jag sett en målvakt jobba så hårt som han gör. Han har verkligen kommit in i zonen de senaste åren och om han får chansen att spela tror jag han kommer göra jättebra ifrån sig. Så honom hejar jag lite extra på.

Vilka tror du vinner World Cup?
– Team Kanada.

 

Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Mattias Nörstebö, Frölunda

Vad tycker du om Team Europa?
– De har ett bra lag på pappret, som alla andra lag. men det är klart att Sverige, Finland och de andra lagen känns lite vassare och lite mer samspelta från början än vad de är. Jag tror det blir svårt för Team Europa att hitta kemin på en så kort turnering, men det är klart de har ett bra lag.

Som norrman, hejar man automatiskt på Team Europa bara för att det finns en annan norrman med?
– Lite så blir det, man hejar på Zuccarello i alla fall. Det ska bli kul att följa honom där och se hur han klarar sig.

Vad tycker du om idén att ha mixade lag i turneringen?
– Jag har inte tänkt så mycket på det, men det verkar vara ett roligt koncept. Någonting annorlunda. De bästa spelarna i världen kan verkligen mötas.

Finns det någon spelare som du tycker ska bli extra rolig att följa?
– Jag tycker det ska bli kul att kolla på det nordamerikanska laget, ungkillarna där. Se hur de klarar sig mot de äldre, mer vuxna spelarna. Det ska bli roligt att följa toppspelarna, de är ju redan stjärnor, McDavid, Eichel och de där.

Vilka tror du vinner World Cup?
– Jag tror att Kanada vinner, till slut. De brukar vara bäst när de får med sig alla sina gubbar. Jag tror de blir starkast i slutändan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten