Sök
Jonathan Dahlén.
Timrå IK

Timrå: ”Resan uppåt kommer att fortsätta”

De inledde fjolårssäsongen tungt, men steg som en raket under våren. Roger Forsbergs Timrå har hämtat sig starkt efter det konkurshot som hängde över klubben för något år sedan. Nu tror C More:s expert Harald Lückner att resan uppåt kommer att fortsätta.
– När Timrå spelat med fyra kedjor under försäsongen har det sett riktigt bra ut.

Endast ett drygt år har passerat sedan Timrå såg ut att gå mot en konkurs. Efter en fjolårssäsong där laget överraskade positivt har dock det becksvarta mörkret bytts ut mot vad som ser ut att vara en ljus framtid.

C More:s expert Harald Lückner har imponerats av den resa som laget har gjort – och ser ingen anledning till varför den skulle stanna av nu.
– Timrå är för mig en väldigt härlig förening. Klubben var nära konkurs och körde en riktig lågbudget förra säsongen. Jag tippade att dom skulle komma nästa sist och låg också där fram till jul. Sedan fick Roger Forsberg verkligen ordning på det här laget och fick hur många som helst att blomma ut. Laget tog sig till slutspelsserien och gjorde jättebra ifrån sig där. Timrå var tillsammans med Tingsryd den största överraskningen förra säsongen.
– Jag ser bara att den här resan fortsätter. Timrå har värvat jättebra och Johan Mattsson, som var en av seriens bästa målvakter förra säsongen, blir kvar i mål. Dock är jag lite orolig för backsidan. Den ser ut att vara den tunnaste lagdelen. Däremot ser forwardssidan jätteintressant ut. Dels då för att Jonathan Dahlén stannar kvar. Han kommer bli en riktig höjdare. Ludvig Nilsson är tillbaka från Modo, Andreas Stene gjorde det bra i Mora, Johan Persson får nu vara hela säsongen i Timrå, Jens Lööke som inte riktigt tog plats i Brynäs förra säsongen och sedan det kanske bästa nyförvärvet av alla; Sebastian Lauritzen. Jag har sett på försäsongen att när Timrå ställer upp fyra kedjor ser det riktigt bra ut.

Johan Mattsson. Foto: Bildbyrån

Lückners tre profiler i Timrå:

Jonathan Dahlén, fw
– Vilken kille! Jag hade Dahlén som årets rookie förra säsongen. Jag tycker att han har alla ingredienser. Åker bättre skridskor än pappa (Ulf Dahlén), har spel och framförallt målsinne. Han verkar kunna ta det här berömmet på ett bra sätt och levererar i match efter match.

Johan Mattsson, mv
– Tidigare konkurrerade han med Adam Reideborn i Djurgården. Han kom till Timrå förra säsongen och fick då stå i ett väldigt nederlagstippat lag, men han visade vilken bra målvakt han är. Fortsätter Mattsson så här så kommer Timrå vara med där uppe. Han är en coming man som troligen kommer spela i SHL inom en snar framtid.

Sebastian Lauritzen, fw
– Han är egentligen för bra för att spela i Hockeyallsvenskan. Har varit fruktansvärt skadefullföljd genom åren. En frisk Lauritzen kommer att vara en av seriens bästa spelare. Tillsammans med Dahlén är han en riktig spets.

Lückners genombrottsman i Timrå:

Elias Pettersson, fw
– Han är en duktig spelare och med lite mer fysträning kommer han dominera. Hans bror Emil var i Modo men har gått till Skellefteå nu. Alla säger att Elias kommer bli bättre är brorsan och det säger det mesta.

Så här går det för Timrå enligt Harald Lückner:
– Jag tippar att Timrå kommer topp fem, absolut inte sämre i alla fall.

Elias Pettersson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Kuriosa:

På 1980-talet var Peter Lindmark en av världens bästa målvakter. Efter att ha spelat två VM-turneringar och ett Canada Cup skulle han flytta vidare till Färjestad. Detta efter att Timrå degraderats till Division 1. Men Pekka blev ettårsfall och återkomsten till Timrå, där han i stället skulle spela den här säsongen, blev inte vad han hade förväntat sig. Timrås tränare Björn Pettersson hade dock inga högre tankar om Lindmark utan välkomnade honom i stället med orden ”Du ska inte tro att du är något bara för du har spelat i landslaget”, och sedan blev Pekka bänkad.
– Han hade någon konstig idé där, men han var väl så småningom tvungen att krypa till korset och låta mig spela. Det var väl inte så lätt för honom heller, han ville väl visa laget vem det var som bestämde, berättar Peter Lindmark för hockeysverige.se.
Det gick trots bänkningen ganska bra för Peter Lindmark under resten av sin karriär som alla vet.

TIMRÅ 2016/17

MÅLVAKTER
1) Victor Brattström
60) Adam Ohre
66) Johan Mattsson

BACKAR
2) Jens Westin
3) Marcus Hardegård 
4) Mattias Nilsson
6) Jesper Dahlroth
9) Didrik Strömberg ”A”
12) William Garpenlöv
28) Victor Björkung
33) David Westlund

FORWARDS
10) Johan Persson
11) Andreas Stene
14) Elias Pettersson
16) Sebastian Lauritzen ”A”
17) Jonathan Dahlén
21) Johan Johnsson
22) Emil Berglund
23) Jeremy Boyce
24) Andreas Molinder ”C”
25) John Westin
41) Ludvig Nilsson
57) Anton Wedin
81) Jens Lööke

Tränare: Roger Forsberg

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten