Sök
Tommy Jonsson
Nyheter

Björklöven: ”Hoppas dom har fått harmoni i den här truppen”

De gick in i fjolårets säsong som en av förhandsfavoriterna, men hade ofantligt svårt att leva upp till förväntningarna. Efter en tolfteplats förra säsong har Björklöven genomgått en rejäl utrensning, men även om laget ser bra ut på papper är C More-experten Harald Lückner inte helt övertygad om att det kommer att bli ett stort steg uppåt i tabellen.
– Jag tror Tommy Jonsson verkligen får anstränga sig för att sätta ett grundspel och ett spel som håller i Hockeyallsvenskan, säger Lückner.

Det var säsongen när Björklöven återigen skulle bli Umeås stora stolthet. Björklöven nämndes som en av förhandsfavoriterna inför den hockeyallsvenska starten och placerades av många experter som ett topp tre-lag efter att ha gjort en del spektakulära värvningar, men även rekryterat den tidigare guldtränaren Tommy Jonsson från Brynäs.

Men verkligheten blev en annan. Björklöven fick ingenting att stämma och hade otroligt svåra problem att finna kontinuitet i spelet. Tabellplaceringen blev därefter.
– Björklöven var tillsammans med Västerås förra säsongens stora besvikelse. Björklöven fick inte ordning på grejerna på hela säsongen trots ett väldigt namnkunnigt lag. Dom fick inte ihop det helt enkelt och släppte in 160 mål vilket är en gåta med Kevin Lindskoug i målet och den backbesättningen. Det var någonting som inte var som det skulle i laget, menar Harald Lückner, allsvensk expertkommentator i C More. 

Han hoppas att den utrensning och nystart som klubben jobbat med under sommaren ska betala sig, men är ändå försiktig i sina uttalanden kring lagets potential att studsa tillbaka.
– Ser vi till folket som har försvunnit så är det väldigt många namnkunniga spelare. Men det är inte det som står på ryggen som avgör utan det som man gör ute på banan, konstaterar Lückner som också menar att det ligger en hel del press på tränaren.
– Jag tror Tommy Jonsson verkligen får anstränga sig för att sätta ett grundspel och ett spel som håller i Hockeyallsvenskan. Jag tror Tommy blev lite överraskade förra säsongen över hur bra Hockeyallsvenskan är. Hoppas att dom fått harmoni i den här gruppen och kan köra på. Jag tror att killar som Stefan Andersson och Stefan Öhman kommer bli otroligt viktiga som ledargestalter i det här laget.


Stefan Andersson. Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Harald Lückners tre profiler i Björklöven:

Stefan Andersson, b
– Rightbacken som har varit med hur länge som helst. Han är grym i powerplay där han spottar in poäng och kommer bli en pappa i försvaret.

Stefan Öhman, c
– Är inte äldst längre i Hockeyallsvenskan när nu Conny Strömberg är tillbaka. Nu är han bara näst äldst. Stefan är en drömkille för en tränare. Han är född lagkapten och har ordning och koll på precis allting. En klippa som är den sammanhållande länken i Björklöven.

Lucas Sandström, fw
– Jag hoppas att han får vara helt skadefri den här säsongen. En duracellkille som går i alla väder. En poängkung som inte är rädd för att gå där det gör ont och offrar sig hänsynslöst för att göra sina poäng.

Lückners genombrottsman i Björklöven:

Niklas Lundström, mv 
– Jag tror bägge målvakterna kommer att överraska. Adam Werner är ett lån från Färjestad som siktar på Junior-VM. Men jag vill ändå lyfta fram Niklas Lundström. Han gjorde bra ifrån sig när han spelade Junior-VM. Han har varit över till andra sidan Atlanten, men har kommit hem igen. Jag tror han kommer tillhöra topparna i Hockeyallsvenskan på målvaktssidan.

Så här går det för Björklöven enligt Lückner:
– Jag tror att Björklöven kommer befinna sig runt platserna sju till nio. Det tar tid att bygga det här laget och får vara jättenöjda om dom når slutspelsserien.

Kuriosa
Säsongen 1986/87 vann Björklöven sitt första SM-guld. Tränare för laget var den tidigare Brynäsforwarden Hans ”Virus” Lindberg. I finalserien, som spelades i bäst av fem matcher, ställdes Björklöven mot Färjestad, coachat av Conny Evensson. Värmlänningarna vann första finalen hemma med 2-1. Efter det var det dock inget snack om saken. Björklöven vann tre raka matcher (8-5, 5-4 och 6-1). Poängbäst under säsongen var Lars-Gunnar Pettersson som svarade för 28 mål och totalt 41 poäng på 36 matcher, men viktigaste kuggen var kanske ändå målvakten Göte Wälitalo som storspelade under slutspelet.


Conny vs. ”Virus” Foto: Arkivbild

IF BJÖRKLÖVEN 2016/17

MÅLVAKTER
35) Adam Werner
50) Niklas Lundström

BACKAR
4) Jonas Emmerdahl
12) Niklas Pavel
16) Lucas Ekeståhl Jonsson
37) Jacob Andersson
42) Emil Wikström
51) Christian Bull
55) Simon Fredriksson
57) Stefan Andersson

FORWARDS
6) Kim Karlsson
7) David Lindquist
10) Jesper Thörnberg
14) Cody Murphy
18) Axel Ottosson
20) Mattias Granlund
21) Fredrik Hetta
22) Nicklas Johansson
24) Tobias Hage
28) Lucas Sandström
29) Isak Stenlund Ädelgran
33) Marcus Jonsson
74) Stefan Öhman ”C”
91) Joakim Högberg

Tränare: Tommy Jonsson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten