Gustav Forsling tar emot Elite Prospect Award 2016.
SHL

Han vinner Elite Prospects Award 2016: ”Det är en väldigt stor ära”

När mentorn Magnus Johansson lade skridskorna på hyllan fick Gustav Forsling stå på egna ben och ta ett större ansvar. Han klev ur Johanssons skugga, och var SHL:s bästa junior säsongen 2015/2016. Det ger honom Elite Prospects Award 2016.
– Det är en väldigt stor ära att få det här priset och givetvis otroligt stort, säger han när han får ta emot priset.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

”När tidigare backkollegan och mentorn Magnus Johansson hängde upp skridskorna på hyllan axlade han det ökade ansvaret på ett imponerande sätt. Med sitt hårda välriktade skott och sittspelsinne har Gustav Forsling blivit ett offensivt hot på Linköpings blålinje. Efter en säsong där han gick från klarhet till klarhet och till och med nosade på en VM-plats är han den självklara vinnare nav Elite Prospects Award 2016, priset som går till årets bästa junior i SHL”

Med den motiveringen blir Linköping HC:s back Gustav Forsling den fjärde vinnaren av Elite Prospects award, Priset går till den bästa junioren i SHL. Bakom priset står redaktionen på hockeysverige.se samt eliteprospects.com‘s grundare Johan Nilsson. Tidigare har William Karlsson, Alexander Wennberg  och Axel Holmström tagit emot utmärkelsen.

Hockeysverige.se reste under torsdagen ner till SAAB Arena i Linköping för att dela ut priset till en mycket glad 19-åring.
– Det är en väldigt stor ära att få det här priset och givetvis otroligt stort, jättekul verkligen, säger Forsling med ett stort leende.

Om Gustav Forsling själv skulle fått dela ut priset hade det hamnat i Gävle.
– Ja skulle säga att Oskar Lindblom hade fått priset då. Jag tycker att han inledde säsongen väldigt bra och var tongivande i Brynäs. Hans spelade i deras första- eller andralina i princip under hela säsongen. Jag tycker att han gjorde det väldigt bra och han gjorde även mycket poäng. Han är en tuff spelare som brukar få in många puckar.

Vilken Linköpingspelare tror du är nästa att få det här priset?
– Jag tror ”Gabbe” (Gabriel Carlsson) har stor chans att ta hem priset nästa år. Han har en stor potential.

Vilka ser du som dina främsta utmärkelser?
– Jag kom med i All Star team i Junior-VM 2015. Det var väldigt stort. Sedan fick jag förbundets utmärkelse Årets Junior. Det var också stort.

DSC_1211

Det har varit väldigt mycket media kring Gustav Forsling den här säsongen, mest beroende på hans framgångar. Men allt som skrivs om honom och ishockey läser han inte, även om det trots allt blir en del.
– Hockeysverige.se brukar jag läsa ganska flitigt, allt och inte bara om mig själv, säger Forsling med ett skratt och fortsätter:
– Jag brukar läsa det mesta som kommer upp där, men annars brukar jag inte läsa så jättemycket. Jag tycker ändå att jag har ett ganska stort hockeyintresse och brukar följa NHL ganska väl. Det är inte så att jag brukar vara uppe på nätterna, men jag brukar i alla fall se highlights dagen efter.

Gustav Forsling har även en bra relation till lokalpressen i Linköping och då i första hand Corren.
– Den relationen är väldigt bra. Det är Per Bergsten därifrån som är väldigt nära laget. Han är på plats vid nästan varje ispass och jag tycker att det fungerar bra.

Den gångna säsongen svarade Forsling för sex mål och totalt 21 poäng på 48 matcher. En säsong som han relativt nöjd med.
– Det har varit ganska stabilt under hela säsongen. Jag tycker att jag började väldigt bra på försäsongen innan SHL drog igång. Sedan vart det en liten svacka någonstans i mitten av säsongen, men jag tycker att ändå det gick bättre och bättre efter det och mot slutet gick det riktigt bra.

BB151212ZV014

Foto: Bildbyrån

Däremot var inte säsongen innan dess, 2014/15, lika rolig då han fick en handskada strax före slutspelet som gjorde att han missade resten av säsongen.
– Det var i februari som jag fick den skadan och som gjorde, precis som du säger, att jag missade resten av säsongen. Jag kom in och blev spelklar till första träningsmatchen i augusti under förra säsongen.
– Jag skulle nog inte säga att den skadan har påverkat mig negativt, mer positivt i så fall. Klart att det ändå var lite negativt eftersom det var jobbigt att sitta och undra när skadan skulle ha läkt klart. Jag fick lov att göra en operation och efter det hade jag gips på, vilket jag inte hade varit med om tidigare. Visst var det lite oroligt just då och det gick några tankar genom huvudet om jag skulle kunna skjuta igen och så vidare. Det var nog mest att jag blev lite nojig.
– När vi sedan kom till slutspelet ville jag givetvis vara med och spela och när jag inte kunde det så var det lite tufft.

Är skadan någonting du känner av dag?
– Nej, faktiskt inte. Ingenting i princip.

Du har tagit stora kliv framåt den här säsongen, hur ser du själv på din utveckling?
– Jag tycker att jag har fått mer stabilitet i spelet både defensivt och offensivt. Det känns som att jag litar lite mer på mig själv, men jag tror att även coachsidan litar lite mer på mig, även i försvarsspelet.

DSC_1213

Gustav får priset av hockeysverige.se’s Ronnie Rönnkvist.

Gustav Forsling kom med i Tre Kronors trupp inför VM, men när det var dags för förbundskaptenen Pär Mårts att spika truppen fanns inte 19-åringens namn med längre.
– Klart att det var ett tråkigt besked, men jag visste att det skulle bli tufft. Jag såg varje match som en rolig grej och något att få nya erfarenheter av. Jag tog det inte så hårt utan jag tycker bara att det var roligt att få vara med.

Är ett av delmålen nästa säsong att komma med till VM 2017?
– Klart att jag siktar på det. Sedan får vi se hur säsongen går. Nu hade jag en väldigt bra säsong och jag siktar på att göra en till som är minst lika bra.

Nya förbundskaptenen Rikard Grönborg känner du ganska väl.
– Ja, absolut. Jag hade honom under två junior-VM, så honom känner jag väl. Rikard är en väldigt bra ledare och är alltid rak mot oss. Samtidigt är han väldigt ärlig och öppen.

Gustav Forsling blir inte hemma i Linköping under hela sommaren. När hans NHL-klubb, Chicago Blackhawks, öppnar sina dörrar till organisationens sommarläger kommer Linköpingsbacken finnas på plats.
– Jag sticker över dit 8:e juli på development camp. Jag var där även förra sommaren, men då körde jag ingen is eftersom jag fortfarande hade min handskada.
– Till att börja med när jag nu kommer över dit ska det bli kul att få köra lite is och höra vad klubben tycker, men även lära mig spelet där borta. Några fystester lär det bli också. Det ska bli kul att träffa alla igen.

Innan vi avslutar intervjun för att överlämna priset, som Forsling har sneglat på lite då och då, så måste vi ändå ställa frågan vart den ganska stora ”hockeypucken” kommer stå.
– Det blir nog i sovrummet. Jag har en lite prishylla där faktiskt.

Tidigare vinnare av Elite Prospect Award:
2013: William Karlsson, HV71
2014: Alexander Wennberg, Frölunda
2015: Axel Holmström, Skellefteå

FOTNOT: Tack till Edvarssons i Bredbyn AB för att ha tagit fram priset som Gustav Forsling tagit emot.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten